logo
05 ŞUBAT 2025

Altı mayınlı ‘Masa’

16.01.2023 00:00:00

Üstten bakıldığında pek belli olmuyor ancak, masanın altı mayınlarla dolu sanki.

Ne masası mı?

Güldür güldür Show'a boş bol konu olan 6'lı masadan bahsediyorum.

Türkiye'nin bütün sorunlarına çok şükür kalıcı çözümler(!) bulan 6'lı masa, şimdilerde, Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, 6 liderin imzası olmadan karar alınmamalı konusunu hararetle tartışmaya başladı.

Yani diyelim ki, Ekrem İmamoğlu yüzde 60'la seçildi ama 6 liderin imzası ve onayı olmadan hiçbir kararın altına imza atamayacak veya atsa da imzası bir işe yaramayacak!

Nereden çıktı bu cin fikir?

Davutoğlu'nun, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar" şeklindeki sözlerine yanıt veren İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "6'lı masa böyle bir değerlendirme yapmamıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Kurulduğu günden bugüne 6'lı masa hakkında bir gazeteci olarak, tarafsız ve tam bir sosyolog gözüyle olup bitenleri gözlemlemeye ve yazmaya çalıştım.

Ben dünyanın hiçbir yerinde bu kadar kafası karışık bir muhalefet görmedim, duymadım ve okumadım.

Bir gün önce dediklerini, bir gün sonra kadük duruma düşürme konusunda Nobel ödülü alacak kadar ustalıklı olan 6'lı masanın, bence altı mayınlarla döşeli.

Şu ana kadar ortalıkta, kimin ne dediği, hangi fikir ve doktrin etrafında hareket edilmesi gerektiğine dair elle tutulur tek bir cümlelik somut bir çözüm önerileri olmayan Masa'nın infilak etmesi an meselesi.

'Millet İttifakı' olarak yola çıkan Masa'nın aslına bakılırsa, milletle bağı kalmamış gibi gözüküyor.

6'lı masanın en itidalli açıklamalarını yapan ve alacağı oylarla, CHP'yi geçmeyi hedefleyen İYİ Parti ise, aslına bakılırsa Masa'nın bileşenlerinden en çok rahatsızlık duyan ortak isim olarak öne çıkıyor.

Siz bakmayın kameralar önünde verilen kahkahalı pozlara.

9 saat ne görüşülüyor zannediyorsunuz masada.

Gerçekten ülkenin sorunlarını çözmek için kafa patlattıklarını mı zannediyorsunuz?

Varsa yoksa, seçimden sonra şayet iktidar olunacaksa, kimin hangi pozisyonda olacağının pazarlıkları üzerinde uzun uzun tartışmalar yapılıyor.

Yapılan bu tartışmalar ve pazarlılarda unutulan çok önemli bir konu ise, adayın kim olacağı!

Daha önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ne yapmıştı hatırlayın.

Muharrem İnce'yi seçimlere 51 gün kala açıklamışlardı.

Ardından da, seçimi kazanamasın diye adeta secdeye kapanmışlardı.

Bu arada zevkten dört köşe olan birisi var elbette.

Tahmin edeceğiniz gibi, Cumhurbaşkanımız Sn Erdoğan.

Çünkü muhalefet iktidarla değil, birbiriyle didişiyor.

Halka umut ve çözümler sunmak yerine, kendi koltuklarını nasıl garantiye alırız derdine düşmüş olan masa bileşenleri şu ana kadar heyecan yaratamamışsa, bundan sonra bunu yapmaları çok daha zor.

Bu ittifakın seçimleri kazanması tek bir şartla ve alınacak karara mümkün gözükmektedir.

O da, Ekrem İmamoğlu aday gösterilirse, masanın tüm bu olumsuz imajına rağmen seçimleri rahat kazanacağı yönünde net bir kanaat var ki, ben de buna katılanlardanım.

Bakın tekrar ediyorum! Ekrem İmamoğlu aday olursa ancak bu seçim alınır ve hem de, masaya rağmen.

İmamoğlu'nun adaylığı söz konusu olursa, kendisine pozitif katkı ve destek sunacak olan sadece İYİ Parti olacaktır bunu not edin.

Zira, Kılıçdaroğlu başta olmak üzere diğer dört bay liderin toplumdaki karşılığı ve oluşturdukları imaj çok kötü.

Seçilecek olan adaya en fazla katkı koyacak olan parti,  İYİ Parti olacaktır bunu göreceksiniz.

Atatürk Cumhuriyeti'nin varlığına ve ilkeleriyle bir bütün olarak korunmasına en çok katkıyı yine İYİ Parti sunacaktır.

Son sözüm ve tespitim ise şudur:

Kazanacak aday İmamoğlu da olsa, Türkiye'yi dünyanın lideri yapacak olan projeler ve model, Bağımsız Türkiye Partisi'nde mevcuttur.

Son aylarda BTP'ye olan katılımların fazlalığı da, bence bu durumun yavaş yavaş kavranmaya başlandığını gösteriyor.

Yapılan yorumların bana en ilginç gelen kısmı ise, BTP'nin Türkiye'nin merkez partisi olma yolunda, emin ve kararlı adımlarla ilerlediği yönündeki tespitlerdi.

Doğrusu, BTP bir fikir ve proje partisi olarak halk kitlelerince daha fazla tanındıkça, oyların aritmetik olarak değil, geometrik olarak artacağı şimdiden anlaşılıyor.

6'lı masa bu açıdan tarihi bir fırsatı tepmiştir.

Geçmiş olsun.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Hacı Gaydan / diğer yazıları
Aydın'a şehit ateşi düştü
Piyade Komando Binbaşı Murat Kemal Yetişen, Suriye'de şehit oldu
İran'ı koruyabilirse 'evet'
Çin, ABD'ye 'alternatif bir dünya' kurabilecek mi?
Yahudi oyuncu halkını suçladı
Hitler'in Yahudilere yaptıklarının benzerini İsrail uyguluyor
İşkencenin bin bir türlüsü var
İsrail hapishaneleri Auschwitz'deki toplama kampından beter
Beyaz eşya üreticileri rahat nefes aldı!
Kurutma makinesi satışları patladı
Trump: 'İran ile nükleer barış anlaşmasını çok isterim'
İran'dan cevap: ‘Böyle bir gündemimiz yok’
Ferdi Tayfur'un vasiyeti açıklandı
Miras paylaşımına itiraz edildi
ABD Suriye'den askerlerini çekiyor
Trump'ın planı ne?
İmamoğlu hakkında jet iddianame
7 yıl 4 aya kadar hapis istendi
Gazze hükümeti Trump'ın planını kınadı
Gazzelilerden Trump'a tepki
6 Şubat depremlerinin acısı dinmedi
Konutlarına ulaşamayan yüz binler var
Giresun'a giden yolcu otobüsü kamyona çarptı: 1 ölü, 16 yaralı
Derhal tehcir istiyorlar!
Gazze için sinsi plan
Yolcu otobüsü şarampole uçtu
10'u ağır 33 yaralı
Beyaz Saray'da alçak plan
'Gazze'yi boşaltacağız'
Aydın'a şehit ateşi düştü
Piyade Komando Binbaşı Murat Kemal Yetişen, Suriye'de şehit oldu
İran'ı koruyabilirse 'evet'
Çin, ABD'ye 'alternatif bir dünya' kurabilecek mi?
Yahudi oyuncu halkını suçladı
Hitler'in Yahudilere yaptıklarının benzerini İsrail uyguluyor
İşkencenin bin bir türlüsü var
İsrail hapishaneleri Auschwitz'deki toplama kampından beter
Beyaz eşya üreticileri rahat nefes aldı!
Kurutma makinesi satışları patladı
Trump: 'İran ile nükleer barış anlaşmasını çok isterim'
İran'dan cevap: ‘Böyle bir gündemimiz yok’
Ferdi Tayfur'un vasiyeti açıklandı
Miras paylaşımına itiraz edildi
ABD Suriye'den askerlerini çekiyor
Trump'ın planı ne?
İmamoğlu hakkında jet iddianame
7 yıl 4 aya kadar hapis istendi
Gazze hükümeti Trump'ın planını kınadı
Gazzelilerden Trump'a tepki
6 Şubat depremlerinin acısı dinmedi
Konutlarına ulaşamayan yüz binler var
Giresun'a giden yolcu otobüsü kamyona çarptı: 1 ölü, 16 yaralı
Derhal tehcir istiyorlar!
Gazze için sinsi plan
Yolcu otobüsü şarampole uçtu
10'u ağır 33 yaralı
Beyaz Saray'da alçak plan
'Gazze'yi boşaltacağız'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.