Prof. Dr. Haydar Baş'ın "milletin iradesini Meclis'e taşımak" için kurduğu Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) bugün genç Genel Başkanı Hüseyin Baş ile birlikte aynı çizgide, emin adımlarla yürümeye devam ediyor.
Ankara'da TBMM'ye yakın bir konumda bulunan yeni genel merkez binasını ziyaret eden Hüseyin Baş, "Bu mekândan tüm Türkiye'ye, tüm Türk Milletine, Türk Milletinin gelecek nesillerine güzel hizmetler yapmak için yola çıktık. Allah hepimizin yardımcısı olsun" dedi.
Seçimlere kadar milliyetçi, ulusalcı ya da dindar söylemler kullanıp, seçimlerden sonra küresel davranan, küresel güçlerle birlikte hareket eden, milletin iradesine sırt dönen Meclis içi partilerin aksine BTP, kurulduğundan bu yana duruşuyla, sunduğu proje ve çözümlerle hep millet iradesi için çalıştı.
BTP lideri, "Milletin iradesinin yok sayıldığı, önemsenmediği bugünlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çok yakın bir genel merkez binası organize etmiş olduk. İnşallah milletin iradesini de buradan tüm Türkiye'ye yansıtıp, tüm siyasilere de göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
BTP'nin en önemli özelliklerinden birisi, sahip olduğu projelerin dünyayı değiştiren projeler olması. Türk milleti için bu projeler üretilmesine rağmen, dünya ülkeleri daha fazla kıymetini bildiği için dünyada dengeleri değiştirdi.
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Adana ziyaretinde şunları söyledi:
"Prof. Dr. Haydar Baş fikir ve tezleriyle Dünya'yı değiştiren bir liderdir. Arkasında bıraktığı kadro da bu misyona sahip oldu."
"Merhum Genel Başkanımız 'tüketimi devreye sokacağım, kaynaklar sınırsızdır, ihtiyaçlar sınırlıdır' dediğinde O'na 'bu adam ne diyor' dediler. Ama dünya sonunda tıpış tıpış bu noktaya geldi. İşte Dünyayı değiştiren insanlar vardır. Biz de dünyanın nereye gittiğini görebilen ve bu dünyaya yön verebilen insanlar olmamız lazım ve bu konuda gayret edeceğiz."
Gerçekten de projeleriyle, sunduğu modelle, Milli Ekonomi Modeli ile dünyayı değiştirmeyi başarmış olan tek siyasi hareket BTP'dir.
Esasen bu açıdan bakıldığında BTP'nin duruşu siyaset üstü bir duruştur.
Diğer siyasi partiler kokuşmuş ve demode olmuş olan kapitalist bir mantıkla devlete ve millete baktıkları için millete hiçbir hizmet sunamamışlardır. Vatandaşa vergi üstüne vergi, zam üstüne zam, ceza üstüne ceza bindirmişlerdir. Vatandaş sırtına bindirilen bu ağır yükün altında ezilmektedir, inim inim inlemektedir.
Milli Ekonomi Modeli'nin bakış açısına sahip BTP'nin Lideri Hüseyin Baş ise "Devletin görevi vatandaşına bakmaktır" demektedir.
Toplumun her kesimi için, hiçbirini ihmal etmeden proje üreten BTP, özellikle de toplumun bel kemiği olan ev hanımlarına yönelik projelere önem vermektedir.
BTP Lideri Hüseyin Baş bu konuda şunları söylemektedir:
"Devletin her ev hanımına maaş vermesi kadınlarımızın en doğal hakkıdır. Yemek yapıyorlar, evi temizliyorlar, çocukların kıyafetlerini yıkıyorlar ve daha birçok şey yapıyorlar. Ve bunu bir gün değil her gün yapıyorlar. Biz devlet olarak diyoruz ki ben sana 2 bin 500 lira para verirsem sen çalışmadan bu parayı almış olacaksın. Bu kadının bu parayı alması için daha ne kadar çalışması lazım, daha ne yapacak? Haydar Hoca işte bu sisteme başkaldıran adamdı. Haydar Hoca buna dur diyen adamdı. Kadınına sahip çıkan, çocuğuna sahip çıkan, hepsini evladı gibi gören, hepsini annesi gibi gören, her bir emeğin karşılığını teslim eden bir adamdı. Ve bunu kitaplaştırdı, modelleştirdi, sistemleştirdi. Biz kimiz? Biz de bu sistemi önce bu ülkede daha sonra tüm dünyada iktidar etmek üzere yola çıkmış, tüm samimiyeti ile tüm inancı ile çalışan insanlarız. Bunu başaracağız, hiç endişeniz olmasın."
BTP'nin milli projelerinin dünyadaki etkisini gören siyasiler, BTP'nin söylemlerini kopya çekerek kendilerine mal etmeye çalışmaktadırlar.
Elbette ki tenekenin değil, altının taklidi yapılmaya çalışılır. Ama şu da bir gerçek ki, taklid asla aslın yerini tutmaz. Taklit, taklittir, sahtedir.
Son yıllarda iktidarın ve yandaş kalemlerin sıkça kullandığı milli ekonomi kavramının BTP'nin parti programında olan Milli Ekonomi Modeli ile ilgisi olmadığını ifade eden Hüseyin Baş, "Bugün milli ekonomi kavramından bahsediliyor, milli para kavramından bahsediliyor. Bizim ortaya koyduğumuz modelle hiç alakası yok. Ben size bir örnek vereceğim. Türkiye'de bir baraj yapacağız. Su benim, beton benim, işçi benim, toprak benim, her şey benim… ben barajı yapmak için yurtdışından hazine kredisi bekliyorum, döviz bekliyorum. Niye? İşte Milli Ekonomi Modeli diyor ki kendi paranı bas, ver bu adama. Gayrisafi Milli Hasılan karşılığında para bas diyor" şeklinde konuştu.
Görüldüğü gibi, BTP, bir yatırım için senyorajla milli paranın devreye konulması gerektiğini belirtmektedir. Bu Milli Ekonomi Modeli'dir.
Diğerleri ise dışarıdan kredi beklemektedir, ya da yap-işlet-devlet tarzı astarı yüzünden pahalı yöntemlerle yatırım yapmaktadır. Bu ise kapitalizmdir, millilikle hiçbir alakası yoktur.
Kendi paranı emek ve üretim karşılığı bastırmayan bir ekonomik anlayış asla milli olamaz.
Diyebiliriz ki, Milli Ekonomi Modeli ile BTP, Türkiye'nin tek "yerli ve milli" partisidir.
Bu açıdan da bakıldığında milletin iradesini Meclis'e taşıyacak tek partidir.
- Birlik ve beraberliğe adanmış bir ömür / 12.04.2025
- Öcalan açılımı, terörsüz Türkiye’ye götürür mü? / 10.04.2025
- Siyasette 3. yol tek seçenek / 09.04.2025
- Milli Ekonomi Modeli’ne artık duyarsız kalabilir miyiz? / 08.04.2025
- Trump yeni gümrük tarifeleriyle neyi amaçlıyor? / 05.04.2025
- Kıbrıs sürecinde düşmanlık ve müzakere aynı anda! / 04.04.2025
- Orta Doğu’da Trump’ın planı işliyor / 03.04.2025
- Tepki, demokrasinin zarar görmesinedir / 28.03.2025
- Din Allah’ın Kur’an’da anlattığı, Ehl-i Beyt’in yaşadığıdır / 27.03.2025