İftar için ne yemek hazırlasam?
İftarda ne yemek pişirileceği genellikle ev hanımları için bir sorundur. Biz de size biraz da olsa yardımcı olmak için bir öneride bulunmak istiyoruz
04.03.2025 14:16:00 / Güncelleme: 04.03.2025 14:25:00
Eyüp Kabil
Eyüp Kabil





'İftarda ne pişirsem' diye genellikle söyleniriz. Karar vermekte oldukça zorlandığımız olur. Bu yüzden size güzel bir öneride bulunmak isitoyruz. İftar için mükemmel bir yemek önerisi olarak size İçli Köfte ve yanında Yoğurtlu Havuç Salatası öneriyoruz. Bu iki lezzet bir arada harika bir iftar sofrası oluşturacaktır. İşte tarifler...
İçli Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon, isot (isteğe bağlı)

İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Hazırlık:
1. İlk olarak, ince bulguru ve irmiği geniş bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve kabın üzerini kapatarak 15 dakika dinlenmeye bırakın.
2. Kıymayı bir tavada kavurun, ince doğranmış soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tereyağını ekleyip karıştırın. Baharatları ve cevizleri ekleyip karıştırarak soğuması için kenara alın. Soğuyan harca ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
3. Dinlenen bulgur ve irmiğe un, yumurta, tuz ve baharatları ekleyin. İyice yoğurarak kıvam almasını sağlayın.
4. Elinizi hafifçe ıslatarak küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Orta kısmını parmağınızla açarak iç harçtan doldurun ve tekrar kapatın.
5. İçli köfteleri kaynar suda 5-6 dakika kadar haşlayın veya kızartarak servis edin.
Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz

Hazırlık:
1. Havuçları rendeleyin ve zeytinyağında hafifçe soteleyin. Soğuması için kenara alın.
2. Süzme yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsakları bir kasede karıştırın. Tuz ekleyin.
3. Soğuyan havuçları yoğurtlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Afiyet olsun!
İçli Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon, isot (isteğe bağlı)

İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Hazırlık:
1. İlk olarak, ince bulguru ve irmiği geniş bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve kabın üzerini kapatarak 15 dakika dinlenmeye bırakın.
2. Kıymayı bir tavada kavurun, ince doğranmış soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tereyağını ekleyip karıştırın. Baharatları ve cevizleri ekleyip karıştırarak soğuması için kenara alın. Soğuyan harca ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
3. Dinlenen bulgur ve irmiğe un, yumurta, tuz ve baharatları ekleyin. İyice yoğurarak kıvam almasını sağlayın.
4. Elinizi hafifçe ıslatarak küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Orta kısmını parmağınızla açarak iç harçtan doldurun ve tekrar kapatın.
5. İçli köfteleri kaynar suda 5-6 dakika kadar haşlayın veya kızartarak servis edin.
Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz

Hazırlık:
1. Havuçları rendeleyin ve zeytinyağında hafifçe soteleyin. Soğuması için kenara alın.
2. Süzme yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsakları bir kasede karıştırın. Tuz ekleyin.
3. Soğuyan havuçları yoğurtlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.