logo
14 NİSAN 2025

Başbakan’dan garip Kerbela benzetmesi…

10.09.2012 00:00:00
Başbakan Erdoğan, “Ortadoğu’da yaşanan yangına körükle giden” açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu sefer de dini terimleri kullanarak Suriye yönetimi aleyhinde çok ağır ifadeler kullandı.
Suriye’de yaşananları Kerbela’da yaşananlara benzeterek şunları söyledi:
“Kerbela’da meydana gelen o acı hadise bütün Müslümanlar için bir ibret vesikası olmak zorundadır. Kerbela hadisesi üzerinden bölünmek en başta Hz. Hüseyin’in ruhunu rahatsız etmektedir. Şu anda Suriye’de zalim diktatör acımasız bir rejim kendi halkına karşı en ağır silahlarla toplu katliam gerçekleştirirken sırf mezhep taassubu nedeniyle bu zulme sessiz kalanlar, alkış tutanlar, çanak tutanlar var…”
Sayın Başbakan, farklı dinlerin mensuplarının da bulunduğu bir ortamda, Müslüman Suriye’yi onlara şikayet ederek, Suriye yönetimini tabiri caizse yezitlikle suçluyor.
Tabi, Başbakana göre, Özgür Suriye Ordusu, isyancılar da Hz. Hüseyin tarafı olmuş oluyor(!)
Sayın Başbakan’a bir soru: Peki, Özgür Suriye Ordusunu her türlü para ve silah desteği sağlayan, BOP kapsamında onlara Suriye’yi bölme misyonu veren ABD, İsrail ve diğer batılı ülkeler Kerbela faciasının neresinde…
Yani yakın bir zamanda, Sayın Başbakan, Hz. Hüseyin’in hâşâ Bizans’tan ya da Yahudilerden destek aldığını falan mı ilan edecek?
Yahu bu ne saçma benzetmedir böyle.
Sayın Başbakan da gayet iyi biliyor ki, Suriye üzerinde bugün oynanan oyun BOP kapsamında planlanmaktadır. ABD’nin ve İsrail’in buradaki hedefi Suriye’yi, İsrail’in kolaylıkla yutabileceği 3 ya da 4 parçaya bölmektir.
Fransız Piccinin, İngiliz Robert Fisk, Martin Chulov gibi birçok Batılı Ortadoğu uzmanı ve El Cezire, El Arabiya gibi batı yanlısı basın ve medya kuruluşundan istifa eden birçok muhabirin de itiraf ettiği gibi Esad yönetimi halkına karşı herhangi bir zulüm içinde değildir.
İsyancı, muhalif diye tabir edilen teröristler diğer ülkelerden toplama bir şekilde oluşturulmuştur ve halka zulmeden, katliam yapan Esad ve ordusu değil, bu ABD ve İsrail destekli terör gruplarıdır.
Esasen Özgür Suriye Ordusu’nun Suriye’de yaptığı, Irak’ta ABD askerinin yaptığından farklı değildir. ABD, gerek seçim süreci, gerek Irak ve Afganistan’da verdiği askeri kayıplar, gerekse dünyada sıfırlara inen imajı sebebiyle Ortadoğu’da “örtülü” ve “halk görünümlü” bir savaş yürütmektedir.
Bu noktada kıyamete yakın zuhur edecek olan Deccal’i de iyi anlamamız lazım.
Hadis-i şeriflerin ifade ettiği üzere, Deccal, ABD, İsrail gibi ülkeler değil, onların işgaline kapı aralayan, onların kanlı ve kirli yüzünü örten, diyalog adı altında Haçlı işgallerini Müslümanlara şirin gösteren, İslam ülkeleri içinden çıkan birileri olacaktır. Kıyamete yakın yetmişe yakın Deccal’in türeyeceğinden bahsedilmektedir.
Onların vazifesi(!) Haçlı işgallerine malzeme bulmaktır, yol açmaktır, işgali demokrasi, insan hakkı olarak göstermektir.
Şimdi Sayın Başbakan, bu bilgiler ışığında sizler hangi taraftasınız?
Bugün Suriye yönetiminin yaptığı, yarın Türkiye aynı işgal senaryolarına maruz kaldığı zaman bu ülkenin lideri olarak sizlerin yapması gerekendir.
Sizler de gayet iyi biliyorsunuz ki, Hz. Hüseyin bugün yaşasaydı, küresel Yezitlerin BOP işgaline karşı Suriye yönetiminin yanında yer alırdı.
Hem unutmayın ki, Suriye yönetimi Müslüman’dır ve Peygamber Efendimizin (sav) “bizden değildir” dedikleri, Müslüman’a namlu doğrultanlar ve onlara yardım ve yataklık enlerdir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Murat Çabas / diğer yazıları
Husiler, İsrail'e balistik füze saldırısı düzenledi
ABD Yemen'i vurdu: 5 ölü, 13 yaralı
Takibe devam
Fener kazandı, Sivas ateşe düştü
Soba faciası
Antalya'da 3 ölü, 2 yaralı
Amasya'da şiddetli deprem
Çevre illerden de hissedildi
Erken seçim çıkışı
'Millet sandık istiyor'
Zarar çok büyük
Çiftçiyi zirai don vurdu
Tek ülke ABD!
Fidan'dan İsrail açıklaması
AKP iktidarları vatandaşı borca batırdı
'42 milyon vatandaş borçlu'
Bu açıklamalar çok konuşulur
Trump - Erdoğan dostluğu...!
Yeni bir insanlık suçu
İsrail yine hastane vurdu
Barajlar doldu
İşte İstanbul'daki son durum
Narin Güran davasında yeni yargılamalar
Cinayete ilişkin 15 sanık yarın hakim karşısına çıkacak
'Sınırların açılması dahil...'
Ermeni bakandan Türkiye mesajları
Soykırımcı İsrail'den tehdit
'Gazze'nin ortasını terk edin'
İsrail, Refah'ı kuşattığını açıkladı
İsrail medyası bir hafta önce duyurmuştu
Husiler, İsrail'e balistik füze saldırısı düzenledi
ABD Yemen'i vurdu: 5 ölü, 13 yaralı
Takibe devam
Fener kazandı, Sivas ateşe düştü
Soba faciası
Antalya'da 3 ölü, 2 yaralı
Amasya'da şiddetli deprem
Çevre illerden de hissedildi
Erken seçim çıkışı
'Millet sandık istiyor'
Zarar çok büyük
Çiftçiyi zirai don vurdu
Tek ülke ABD!
Fidan'dan İsrail açıklaması
AKP iktidarları vatandaşı borca batırdı
'42 milyon vatandaş borçlu'
Bu açıklamalar çok konuşulur
Trump - Erdoğan dostluğu...!
Yeni bir insanlık suçu
İsrail yine hastane vurdu
Barajlar doldu
İşte İstanbul'daki son durum
Narin Güran davasında yeni yargılamalar
Cinayete ilişkin 15 sanık yarın hakim karşısına çıkacak
'Sınırların açılması dahil...'
Ermeni bakandan Türkiye mesajları
Soykırımcı İsrail'den tehdit
'Gazze'nin ortasını terk edin'
İsrail, Refah'ı kuşattığını açıkladı
İsrail medyası bir hafta önce duyurmuştu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.