logo
10 NİSAN 2025

Karaman'ın oyunu

09.05.2017 00:00:00
Milli ve dini bayramlar, kandiller, kurtuluş günleri?vs. gibi kültürel değerler ve ihtifaller, milli kimliği şekillendiren, milli şuuru oluşturan, milli birliği ve sosyal dokuyu kuvvetlendiren ortak değerlerdir, diyor Prof. Dr. Haydar Baş hocamız. Ve çocukluk yıllarındaki mahalli kurtuluş günlerinde yaşanan ortak zevki ve milli duyguları sık sık yad ediyor, Türk milletini millet yapan bunlar, diyor.
Türk milleti ve İslam âleminin ortak değerlerinden biri olan Mevlid kandilinden Hayrettin Karaman yine acayip gocunuyor. Hatta bayram değil, Mevlid değil; geçen Cuma, Karaman, "Mevlid ve kandili" başlıklı bir makale çiziktiriyor.
Üçayları gelince şeytanlar meydanı boşaltır, Ramazan ayında da zincirlenir; Hz. Peygamber böyle açıklıyor (Buhari, Savm, 5).
Bu üçaylarında meydan epey boş kalmış olacak ki, Karaman dolduruyor.
Karaman oynuyor. Kendi fikriyatını güya geçmiş ulemaya söyleterek, "Hz. Peygamber'in doğum gecesi için merasim yapmak ve bu arada mezkur kasideleri okumanın cevazı tartışılmış; bazıları bid'at, kimisi mekruh, hatta haram demişlerdir" diyor.
"İslam'a - onda olmayan- bir ibadet ve merasim katmak Hz. Peygamber'in şiddetle menettiği bid'attır" hükmünü uyduruyor.
"Bu münakaşada bahis mevzuu olan şey, Hz. Peygamber'in doğum gecesi yapılan merasim, zikir ve okumadır" diye de dilinin altındaki baklayı çıkartıyor (H. Karaman, Mevlid ve kandili, Yeni Şafak, 5 Mayıs 2017).
2016'nın Mevlid kandilini 11 Aralık'ta idrak ettik, altı ay geçti; 2017'nin Mevlid kandiline 30 Kasım'da erişeceğiz, daha altı ayı var? Bayram değil, Mevlid kandili değil; Hayrettin'in derdi ne, Karaman niye oynuyor?!
Karaman, Hz. Peygamber'in doğduğu mübarek bir gecede neden Kur'an tilavetinden, tövbe ve zikir yapılmasından, Hz. Peygambere salat ü selam edilmesinden, ilahi ve Mevlid-i Şerif okunmasından rahatsız?
Altı ay sonraki Mevlid kandili için şimdiden neden gocunuyor; bid'attır, haramdır diye fetvalar uydurup yaygara yapıyor?!
15-16 sene FETÖ ile kolkola Dinlerarası Diyalog'ta baş çeken ve Abant konsillerinin demirbaş allamesi olarak hizmet vermiş bir Karaman bu.
Vatikan'ın FETÖ ile tezgahladığı diyalog planı çerçevesinde, Kelime-i Tevhid'den "Muhammed Resulullah" çıkartıldığında, hayret ki, ikrar-ı sükûtîyle destek veren bir Hayrettin bu.
Dahası var. Ma'lum diyalog konuşmalarında ve ortak imalat eserinde, "Peygamberimiz 'Yahudi mutlaka Müslüman olsun' demiyor, 'Hristiyan mutlaka Müslüman olsun' demiyor. Diyor ki, 'Yahudiler ve Hristiyanlar tek Allah'a inansınlar, ahirete inansınlar ve kendi kitaplarında da bulunan iyiliklere göre yaşasınlar (yani bizim amel-i salih dediğimiz şeyler). Dolayısıyla 'Bu takdirde onlar da cennete giderler' demiş oluyor" diye, Papalığın batıllarını FETÖ takımıyla 15-16 yıl Müslümanlara yutturmaya çalışan uyduran bir Karaman var
(H. Karaman, Ö.F. Harman, F. Tuncer, Polemik Değil Diyalog, s. 37, Ufuk Kitap).
Bu hizmetin devamı ve izdüşümüdür Mevlid kandiline bid'attır, haramdır diye çıkışmak!
Mevlid kandilini tartışmaya açmak, Hz. Peygamber'i safdışı bırakmak isteyenlerin kripto planlarının bir parçasıdır.
FETÖ temizliğini sürdüren iktidar, onları sadece Bylock'larda aramakla yetinmesin; 15 Temmuzlara kadar onlarla diyalog edip onlarla yatıp-kalkanlara, onları rüyalarında görenlere de baksın?
Karaman, 15 Temmuz hain darbesiyle sonlanan FETÖ'nün yürüttüğü Dinlerarası Diyalog hizmetini çaktırmadan, saman altından yürütüyor. Konjonktür, Hz. Peygamber'e karşı diyalog yapmaya müsait değil; bu yüzden O'nun doğum gecesi olan Mevlid kandiline kendinden menkul uydurma fetvalarıyla vuruyor.
Güya Mevlid kandilini çürüğe çıkartarak; bu arada İsra Suresi 1, Duhan Suresi 3 ve Kadir Suresi 1-5 ayetleriyle mübarek oluşları sabit olan ve Üçaylarımızı aydınlatan Regaib, Mirac, Berat ve Kadir kandillerine de şark kurnazlığıyla gölge düşürmeye çabalıyor.
Şeytan bile Karaman'ın ahvaline hayret ediyor.
Karaman, yanlış değirmene su taşıyor, yanlış kuyuya taş atıyor.
Zira yel değirmenlerine Don Kişot edasıyla savaş açar gibi bir-iki asırdan beri mübarek kandillere ve sahabe-evliya türbelerine savaş açanlar, radikal Selefiler ve İngiliz imalat Vehhabilerdir ki, bu anlayıştan türetilen el-Kaide, IŞİD ve sair, İslam dünyasının anasını ağlatıyorlar.
Mevlid kandiline dair gerçeklere gelince; diğer kandiller gibi o da, mü'minlerin ruhunu imanla coşturan, samimi gönülleri Hz. Muhammed'in (s.a.a) tevhidiyle Hakk'a koşturan bir büyük bayram, bir büyük şükran, bir büyük afv ve vefa gecesidir? Karaman'ın uydurduğu gibi değil.
Karaman'ın Mevlid ve kandile gölge düşürme oyununu, yarın Büyük İmam Celaluddin Suyuti'nin eseriyle bozalım.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Misafir Kalem (K) / diğer yazıları
Tutuklama talebi
Murat Ağırel ve Timur Soykan adliyede
'Mustafa Kemal örnektir'
Endonezya lideri TBMM'de konuştu
Hüseyin Baş’tan gözaltılara tepki
‘Gözaltı değil özgür basına gözdağı’
Erdoğan - DEM Parti görüşmesi gerçekleşti
Beklenen görüşme 13.30'da başladı
Hedef Kıbrıs'taki Türk varlığı
Rumlardan Türklere karşı yeni terör örgütü
Mısır, Avrupa'dan destek istiyor
9 milyondan fazla mülteci var
Trump, Karelina'yı Putin'den aldı
12 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı
Avrupa, Trump'ın kararından memnun
Leyen misilleme konusunda renk vermedi
Cumhurbaşkanlığı kurullarına yeni atamalar
140 isim Resmi Gazete'de
Ahmet Minguzzi'nin kabri tahrip edildi
Cinayet davasında ilk duruşma başladı
1 ay önce özelleştirilen madende göçük
İşçiler özelleştirmeye karşı çıkıyordu
Murat Ağırel ve Timur Soykan gözaltına alındı
Tehdit ve şantaj iddiası var
Özelleştirilmek isteniyordu
Çayırhan maden ocağında göçük
'Suriye'de İsrail ile teknik temasımız var'
Hakan Fidan canlı yayında açıkladı
'Hepsini sürgün edeceğiz'
İsrail Refah planını açıkladı
Tutuklama talebi
Murat Ağırel ve Timur Soykan adliyede
'Mustafa Kemal örnektir'
Endonezya lideri TBMM'de konuştu
Hüseyin Baş’tan gözaltılara tepki
‘Gözaltı değil özgür basına gözdağı’
Erdoğan - DEM Parti görüşmesi gerçekleşti
Beklenen görüşme 13.30'da başladı
Hedef Kıbrıs'taki Türk varlığı
Rumlardan Türklere karşı yeni terör örgütü
Mısır, Avrupa'dan destek istiyor
9 milyondan fazla mülteci var
Trump, Karelina'yı Putin'den aldı
12 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı
Avrupa, Trump'ın kararından memnun
Leyen misilleme konusunda renk vermedi
Cumhurbaşkanlığı kurullarına yeni atamalar
140 isim Resmi Gazete'de
Ahmet Minguzzi'nin kabri tahrip edildi
Cinayet davasında ilk duruşma başladı
1 ay önce özelleştirilen madende göçük
İşçiler özelleştirmeye karşı çıkıyordu
Murat Ağırel ve Timur Soykan gözaltına alındı
Tehdit ve şantaj iddiası var
Özelleştirilmek isteniyordu
Çayırhan maden ocağında göçük
'Suriye'de İsrail ile teknik temasımız var'
Hakan Fidan canlı yayında açıkladı
'Hepsini sürgün edeceğiz'
İsrail Refah planını açıkladı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.