(dünden devam…)
Bu konuyla ilgili Prof. Dr. Haydar Baş Hocamızın İmam Muhammed Bâkır kitabında şöyle geçer:
"Kâlû Belâ'da Allah-u Teâlâ ulul-azim peygamberlerden şu şekilde misak aldı: 'Şüphesiz Ben sizin Rabbinizim, Muhammed Benim Resulümdür. Ali Mü'minlerin Emiridir. Ondan sonra gelen vasileri de Benim emrimin velileri, ilmimin bekçileridir. Mehdi aracılığı ile dinime yardım edecek ve onunla devletimi zahir kılacağım. Onunla düşmanlarımdan intikam alacağım. Onun aracılığıyla insanlar isteyerek veya istemeyerek bana kulluk sunacaklardır.'
Ulul-azim peygamberler dediler ki: 'İkrar ettik ey Rabbimiz! Şahid olduk.' Âdem ise bunu ne ikrar etti ne de inkar etti. Böylece ulul-azim sıfatı Mehdi (a.s) ile ilgili olarak sadece beş peygamber için geçerli oldu. (Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed (s.a.a))."
İmam Mehdi, Ehl-i Beyt İmamlarının on ikinci imamı olup şu anda hayatta ve gaibdir. Bir gün Allah'ın emriyle zuhur edecek ve dünyanın dört bir yanında İslam dinini hakim kılacaktır.
Prof. Dr. Haydar Baş Hocamızın İmam Muhammed Bâkır isimli kitabında da şöyle buyruluyor:
"İmam Muhammed Bâkır (a.s) şöyle rivayet etmiştir: 'Aslında Musa'nın asası Âdem'indi. Sonra Şuayb'ın eline geçti. Ardından İmranoğlu Musa'ya (a.s) geçti. O bizim yanımızdadır. Kısa bir süre önce bendeydi. O ağaçtan yeni kesilmiş gibi yeşildir. Ondan bir şey sorulduğu zaman konuşur. Bizden Kaim olacak İmam Mehdi (a.s) için hazırlanmıştır. Onunla Musa'nın yaptığı işleri yapar. O korku verir ve büyüyle uydurulan şeyleri yutar. Kendisine emredileni yerine getirir. Nereye yönelirse, uydurulan şeyleri yutar. Onun için iki şube açılır. Biri yerde, biri de tavandadır. Bu iki şube arası kırk zira'dır. Büyü ile ortaya atılan şeyleri diliyle yutar.
Kaim İmam (a.s) Mekke'den kalkıp Kûfe'ye yönelmek istediğinde onun adına biri şöyle seslenir: 'Haberiniz olsun! Hiç kimse yanına yiyecek ve içecek almasın!'
Kaim İmam Mehdi (a.s) bir deve yükü ağırlığındaki İmran oğlu Musa'nın taşını yanında taşır. Bir yerde konakladığı zaman bu taştan pınar fışkırır. Aç olanlar bunu içerek doyarlar, susuz olanlar susuzluklarını giderirler. Kûfe sırtlarındaki Necef'e varana kadar azıkları bu olur."
İmam Muhammed Bâkır buyurdu: "Bir gece Emirü'l Müminin Ali (a.s) yatsı namazını kıldıktan sonra dışarı çıktı ve bir yandan da göğsünden hırıltılar çıkararak mırıldanır şöyle konuşuyordu: Gece kapkaranlıktır. İmam üzerinize çıkagelmiştir. Üzerinde Âdem'in gömleği, elinde Süleyman'ın mührü ve Musa'nın asası vardır. Ey saygıdeğer, ey zamanın sahibi ve imamı, bizler sana asker olmak istiyoruz, seni bekliyoruz."
Rabbim Hz. Resûlullah (s.a.a) ve O'nun pak evlatlarının yüzüsuyu hürmetine Hz. Mehdi Efendimizin zuhurunu tez eyle.
- Almanya'daki seçimler / 26.02.2025
- Olaylar silsilesi / 23.01.2025
- Ne yazmalıyım? / 26.09.2024
- Prof. Dr. Ali Ünal Emiroğlu / 20.07.2024
- Avrupa'da BTP / 28.02.2024
- Berlin’de Prof. Dr. Haydar Baş’ı andık / 18.04.2022
- Milli Ekonomi Modeli -8- / 26.03.2022
- Milli Ekonomi Modeli -7- / 23.03.2022
- Milli Ekonomi Modeli -6- / 21.03.2022