logo
30 NİSAN 2025

Hristofyas ile AKP’nin gözyaşları

13.12.2012 00:00:00
Güney Kıbrıs Rum kesimi gözyaşları içinde iflasını ilan etti.
Başta Dimitris Hristofyas olmak üzere Güney Kıbrıs Rum Kesimi liderleri, aynen bizdeki AKP kurmayları gibi halka AB hayali pompaladılar.
Rum lider Hristosyas ile R. T. Erdoğan ve Egemen Bağış’ın yaklaşımları tıpatıp aynı:
AB’ye gireceğiz, iş bulacağız.
AB’ye gireceğiz, zengin olacağız.
AB’ye gireceğiz, bir elimi yağda, biz elimiz balda olacak.
AB ham hayali hususunda maalesef CHP ve MHP başta olmak üzere muhalefet partilerimiz de bugüne kadar aynen Rum muhalefeti gibi, Erdoğan’ın ağzına benzer ağızla konuştular, konuşuyorlar.
Hayalleri suya değse de hala sürdürüyorlar, tam suya düşmedi.
Bu bağlamda bir tek BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş bey, ta 1985’ten beri Türkiye’yi AB’ye almazlar; dahası, AB 10-15 yıl içinde dağılmaya mahkumdur, göreceksiniz AB dağılacak, batacak, iflas edecek, diyor.
AB’nin gidişatı ve olaylar, Prof. Dr. Baş’ı haklı çıkardı, haklı çıkarmaya devam ediyor.
Türk siyaseti, Rum kesimi aynasında bile kendini ve AB ham hayalini seyredemeyecek kadar gözü kör, kalbi mühürlü davranıyor.
Türkiye’ye “müktesebat ve kriter” diye bin bir türlü hendek atlatmaya devam eden AB, üç kuruşluk Güney Kıbrıs Rum kesimini üyeliğe kabul etti.
Bizimkiler, kapı kulluğuna talim ediyorlar.
Güney Kıbrıs Rum kesimi AB üyesi oldu da ne oldu?!
AB üyeliği iş getirmedi, aş getirmedi, zenginlik getirmedi.
 Tahviller ve iç borçlanma hariç, toplam 104 milyar dolar dış borcu bulunan Kıbrıs Rum kesimi, 15-20 milyar Euro yardım ile kurtulacağını zannediyordu.
Ama hesap tutmadı. AB-IMF ve DB troykası, 11.5 milyardan fazla veremeyiz diyor.
Kelin ilacı olsa başına sürermiş
Troykanın tayin ettiği borç Rum kesimine yetmiyor ki…  Rum kesiminin ekonomisinin temel ayakları olan sadece üç banka, yani Kıbrıs Bankası, Kıbrıs Halk Bankası ve Hellenic Bank, toplam 19,6 Milyar Euro talep ediyor.
Milli Ekonomi Modeli’nin sahibi Prof. Dr. Baş, AB’nin para birliğine geçtiği gün Berlin’de bu Avrupa iflasını haber vermişti.
Berlin’de şunu tarihi tespiti yapmıştı Pof. Dr. Baş:
“AB’nin dağılmasının başlangıcı, AB devletlerinin Euro’ya geçişiyle senyoraj hakkını ortadan kaldırmalarıdır. Her ülke ihtiyacı olan parayı basmak yerine, AB Merkez bankasının kendisine vereceği ile yetinecektir ki, bu piyasalarda para darlığı demektir. Para darlığı borçlanmaya sürükleyecektir. Borçlanmaya giden ülkeler birliğin ekonomik olarak çöküşüne sebep olacaktır. Çünkü her ülke, kazancını gerçek rakamı ile göstermeyecek ve merkezden kendisine verilen destek farklı olacaktır. Ve bu durum ülkeler arasında korkunç bir adaletsizlik oluşturacaktır ki, bu vaziyet, birliği dağıtacaktır.”
Hatta Almanya Heidelberg’te Prof. Dr. Baş’ın modeli ekseninde 3. Uluslararası Milli Ekonomi Modeli kongresinde düzenlenmişti. Bu kongreye iştirak eden AB Sosyal İşler komisyonu üyelerinden Hollandalı Prof. R. Cornelia Versteegh, Avrupa Birliği şayet yaşamak istiyorsa Prof. Dr. Baş’ın ekonomi ve sosyal devlet modeline dönmek zorundadır,  Prof. Dr. Baş’ın AB’ye ilişkin tespitleri ve modelin öngörüsü beni çarptı, itirafında bulunmuştu.
Fakat AB ülkeleri, Milli Ekonomi Modeli’nden Rusya, Venezuella ve sair 110’u aşkın ülke kadar istifade etmedi, şimdi peş peşe iflasları yaşıyorlar.
AB Merkez Bankası’nın kapısını aşındıran müflis üyeleri sadece Rum kesimi değil ki…
İtalya, Portekiz, İrlanda, Romanya, İspanya, Yunanistan ve Macaristan da iflaslarını açıklama sırasına girdiler.
Bu gidişatla iflaslarını ilan etmekten başka çareleri yok!
1 Temmuz 2012’de AB’nin Dönem Başkanlığı’nı devir alacak olan Rum kesimi, gözyaşları içinde iflasını ilan ediyor, Haçlı kabristanında kendine mezar ayarlıyor.
Türkiye, bu müflis Rum’un peşine takılıyor, bunlarda zenginlik ve izzet arıyor!
AKP hükümeti, adeta kadavralar yığını halin gelen müflis AB’nin peşine takılmış, onlarla aynı Haçlı kabristanına gömülmek için kendine mezar ayarlıyor.
Hala milleti AB ile kandırmaya çalışıyorlar.
Bu uğurda devletin ve milletin tüm işletme ve kaynaklarını ecnebilere peşkeş çekmeye devam ediyorlar.
Türk milleti, bu apaçık gerçekleri görür, ayıkır, Prof. Dr. Baş’a kulak verirse, kurtulur…
Hayır, millet ayıkmaz da; müflis Rum kadavralarının peşine takılmış AKP hükümetine ve onun değirmenine su taşımaktan başka bir iş göremeyen acuze muhalefete bir imkan daha verirse, Türkiye, Haçlı kabristanlığına gömülür gider.
Ağlayanı da olmaz… Hristofyas gibi gözyaşları dökecek ve kendine ağlayacak bir AKP’li de bulamaz!
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Misafir Kalem (K) / diğer yazıları
Ayaklarını yıkayıp suyunu içmişti
Engin Polat'a hapis cezası
Serbest bırakıldılar
Kamerası bantlanan otel yöneticileri için karar
'İstanbul'u onların eline ve insafına terk edemeyiz'
Erdoğan İtalya dönüşü konuştu
Erdoğan'dan 'telef' çıkışı
'Daha kaç CHP'li...'
'Kanal İstanbul gündemimizde yok'
Murat Kurum'dan açıklama
Bahçeli'ye 'pişmiş aş' tepkisi
'Teröristbaşını Meclis'e çağıran zat...'
Bilirkişi raporu 'asli kusurlu' dedi
Fatma Zehra Kınık: 'Asli kusurlu olduğumu kabul etmiyorum'
ABD'den iki ülkeye yaptırım
Listede 6 kurum ve 6 kişi bulunuyor
Kıbrıs'ta EOKA hortluyor
MSB'den dikkat çekici açıklama
ABD Başkanı Donald Trump
Görevindeki ilk 100 gününü değerlendirdi
ABD'den iki başkente sert uyarı!
'Somut adım atılmazsa biz yokuz'
Dış açıkta korkutan artış
3 ayda 22,5 milyar dolar oldu
Türk-İş açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı
Açlık sınırı 24 bin lirayı aştı
8 Yıl içinde %50 arttı
Beynimizde birikiyor!
FETÖ operasyonu
169 şüpheli yakalandı
Ayaklarını yıkayıp suyunu içmişti
Engin Polat'a hapis cezası
Serbest bırakıldılar
Kamerası bantlanan otel yöneticileri için karar
'İstanbul'u onların eline ve insafına terk edemeyiz'
Erdoğan İtalya dönüşü konuştu
Erdoğan'dan 'telef' çıkışı
'Daha kaç CHP'li...'
'Kanal İstanbul gündemimizde yok'
Murat Kurum'dan açıklama
Bahçeli'ye 'pişmiş aş' tepkisi
'Teröristbaşını Meclis'e çağıran zat...'
Bilirkişi raporu 'asli kusurlu' dedi
Fatma Zehra Kınık: 'Asli kusurlu olduğumu kabul etmiyorum'
ABD'den iki ülkeye yaptırım
Listede 6 kurum ve 6 kişi bulunuyor
Kıbrıs'ta EOKA hortluyor
MSB'den dikkat çekici açıklama
ABD Başkanı Donald Trump
Görevindeki ilk 100 gününü değerlendirdi
ABD'den iki başkente sert uyarı!
'Somut adım atılmazsa biz yokuz'
Dış açıkta korkutan artış
3 ayda 22,5 milyar dolar oldu
Türk-İş açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı
Açlık sınırı 24 bin lirayı aştı
8 Yıl içinde %50 arttı
Beynimizde birikiyor!
FETÖ operasyonu
169 şüpheli yakalandı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.