logo
19 NİSAN 2025

Duyulması ve duyurulması gereken bir sesleniş

22.01.2016 00:00:00
"Altı da bir, üstü de birdir yerin
 Arş yiğitler vatan imdadına."
(Namık Kemal)
 
14 Ocak 2016 tarihinde bir mektup aldım.
76 yaşında emekli bir öğretmenimiz yazmış. Mektup sahibini daha önce, basın ve sosyal medyadan görmüştüm. Kendilerinden habersiz alkışlıyordum bu müthiş Öğretmeni
Baş Öğretmen Muhteşem Türk Atatürk'ün, "Yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır" inancıyla millet ve ülke istikbali gençliği emânet ettiği, bir Öğretmenin muhteşem mücadelesi ile bir öğretmen olarak bir daha iftihar ettim.
Hz. Peygamber (s.a.a.)'in; "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz" tavsiyesine fazlasıyla uyan, bir bataklığı Atatürk Orman Çiftliği'ne çeviren Gâzi Atatürk'ün uğraşını andıran, bu öğretmen gayretini saygıyla alkışlıyorum.
Köy TV'deki "Milletin Efendisi" programının; "Toprak tutar adamı, toprak zapteder" Jeneriği ile aynı heyecanı yaşadım mektubu okurken.
İnşallah Köy TV Program Yapımcısı Adem BİRİNCİ Beğ'in de dikkatini çekebiliriz iki öğretmen olarak...
Emekli Öğretmen Rahim DEMİRBAŞ Hoca'nın mektubunu, noktasına-virgülüne dokunmadan aynen paylaşıyorum, buyurun:
"Değerli Mustafa Bey.
Biliyorum işiniz çok.
Bir de Uzun yazıları okumak kolay değil. Affınıza sığınarak yazıyorum. Ben 1940 Doğumlu Emekli Öğretmen Rahim Demirbaş.
Güzel Yurdumun en kurak ve çok fazla erozyona uğramış bölgesinde orman oluşabileceğini insanımıza anlatmak istiyordum. Çabalarım boşa gitmedi.
Bu çalışmamın gündemde kalmasına yardımcı olursanız mutlu olurum. Belki heveslenen olur.
Benim siyasi bir gücüm yok, basın yayınım da yok. Sizler bizim gören gözümüz, işiten kulağımız ve de konuşan dilimizsiniz.
Güzel yurdumuzda gündemler çok sık değişiyor.
Devletimiz büyük.
Bu olayların üstesinden gelir.
ORMAN DİKMEKLE NELER OLDU
Büyük şehirlerde yaşayanlar pek farkında değiller, güzel ülkemiz giderek çölleşiyor. Bir taraftan da, ormanların bir kısmı kuraklıktan, bir kısmı yangınla, bir kısmı da insanların katli ile yok oluyor. Bundan 60 yıl önce çevre nasıldı kimse farkında değil.
Köyler boşalıyor, şehirlerin şehir mi köy mü olduğu belli değil. Ben işin farkındayım ne yapılacağını da biliyorum
Rahim Demirbaş olarak her gün gözümün önünde erozyonun erittiği topraklarımızda tek başıma 17 yıldır ağaçsızlaşmaya karşı savaş açtım.
46 yıllık öğretmenliğimde biriktirdiğimi, (bir öğretmen ne biriktirebilirse o kadar), bu işe yönelttim. Araziler aldım, kuyular açtım, borular döşedim, hayvan sırtında su taşıdım, Konya'nın Karaca Dağ'ında, çölleşen araziyi yeşertmeye çalıştım, 32.000 fidan yetiştirerek yeşil bir kuşak oluşturdum.
Çevreciliğin, yeşili korumanın, yaşatmanın ve genişletmenin, kısaca orman sevgisinin masa başında oturarak kazanılamayacağını, bu iş için sahada çalışmak gerektiğini göstermiş oldum.
Çölleşen araziden hayatını kazanamayıp köyü terk etmekte olan birkaç kişi orman oluşturmada çalışarak iş sahibi oldular. Onları büyük şehirlerde horlanmaktan korumuş oldum.
Orman yetiştirmek için fidan dikmek gerek. Fidanlıktan fidan alarak ekonomiye katkıda bulundum. Para dönmüş oldu.
Orman oluşturmada çaba sarf ederken sıkıntıya düşünce sabretmesini, yaptığım iş ülke yararına olduğu için devletin yardım edip etmeyeceğini öğrendim.
İyi gün dostu olanlar yanımdan uzaklaşırken, birçok aziz duygulu ve yüksek karakterli, yiğit insan ile tanıştım, böylece kötü günde beni yalnız bırakmayan dostlarım oldu.
Kazancımı ve emeklilik dönemindeki tüm birikim ve gücümü; Peygamberimizin emrettiği, çağ deviren Fatih dedemizin vakıf kurup yapılmasını vasiyet ettiği, Atatürk'ün, Ankara Orman Çiftliği'nin oluşmasındaki çabaya eş bir işe, ağaç yetiştirmeye harcamış oldum.
Bu çabamla birkaç kişinin sevap kazanmasına vesile oldum.
Kişisel olarak kahve köşelerinde pineklemek yerine ormanda vakit geçirerek zinde oldum, dinç kaldım, sağlığıma kazanç oldu.
Yetiştirdiğim ormanı çok sayıda hayvan ve kuş kendine mesken tuttu. Doğanın dengesi bir nebze düzeltilmiş, korunmuş oldu.
Sizlere bu nedenle sesleniyorum.
Beni duyun.
Dilerseniz, internette adımı yazınız, haber ve resimlere bakınız. Benim çabam, kişisel amaçlı değil. Kişisel bir çıkarım yok. Olmayacak.
Çabam, ülkemi torunlarımıza, çorak ve kurak bırakmamak için.
Sesimin duyulması İÇ ANADOLU BOZKIRININ AĞAÇLANDIRILMASI ve orman halkasının genişletilmesini sağlamak için. Saygılar sunarım.
Rahim Demirbaş
Emekli Matematik öğretmeni
(Yer: Konya Ereğli'sinin Beyören Köyü)."
 
Saygılar Rahim Hocam, ömrünüze bereket.
"BU VATAN BİZİMDİR, BİZİM KALACAK"  Vesselâm...

Selâm, sevgi, duâ...
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Mustafa Aslan / diğer yazıları
Almanya'dan Türkiye'ye uzanan dolandırıcılık operasyonu
Almanları dolandırıp, Türkiye'de yatırmışlar
Trabzonspor zorlandı
Adana Demirspor'u 1-0 ile geçti
MİT Başkanı Kalın, Hamas heyeti ile bir araya geldi
Gündem: İsrail'in 'tehcir' baskısı
CHP lideri Yozgat'tan iktidara seslendi
AKP'nin kalesinde CHP mitingi
Erdoğan'dan sığınmacı savunması
'Onlar olmasa pek çok sektör sıkıntıya düşer'
Başarı sansı ne?
Müzakereler Roma'ya taşındı
Katledilenlerin çoğu çocuk ve kadın
En aşağılık canlı tayfası Gazze'de yine katliam yaptı
Bakalım Çin'den turist gelecek mi?
Çinliler Trabzon'a yoğun ilgi gösterdi
İkisi kırmızı bültenle aranıyordu
Gürcistan'da enselendiler
Açılış fiyatı 3500 TL!
Bu yıl Mayısta kiraz almak zengin işi!
Peki fiyatlar düşecek mi?
İstanbul'da konut ihtiyacı azaldı!
Vefatının 10. yılında anılıyor
Büyük insan, mütevazi mezar
İşte güncel fiyatlar
Zirai don sonrası sebze-meyve fiyatları fırladı
İsrail Gazze’de yine sivillere saldırdı
En az 7 ölü, çok sayıda yaralı
TESK: Enflasyona bağlı kira artışları stopajı artırdı
"Kira stopajı tamamen kaldırılmalı"
Almanya'dan Türkiye'ye uzanan dolandırıcılık operasyonu
Almanları dolandırıp, Türkiye'de yatırmışlar
Trabzonspor zorlandı
Adana Demirspor'u 1-0 ile geçti
MİT Başkanı Kalın, Hamas heyeti ile bir araya geldi
Gündem: İsrail'in 'tehcir' baskısı
CHP lideri Yozgat'tan iktidara seslendi
AKP'nin kalesinde CHP mitingi
Erdoğan'dan sığınmacı savunması
'Onlar olmasa pek çok sektör sıkıntıya düşer'
Başarı sansı ne?
Müzakereler Roma'ya taşındı
Katledilenlerin çoğu çocuk ve kadın
En aşağılık canlı tayfası Gazze'de yine katliam yaptı
Bakalım Çin'den turist gelecek mi?
Çinliler Trabzon'a yoğun ilgi gösterdi
İkisi kırmızı bültenle aranıyordu
Gürcistan'da enselendiler
Açılış fiyatı 3500 TL!
Bu yıl Mayısta kiraz almak zengin işi!
Peki fiyatlar düşecek mi?
İstanbul'da konut ihtiyacı azaldı!
Vefatının 10. yılında anılıyor
Büyük insan, mütevazi mezar
İşte güncel fiyatlar
Zirai don sonrası sebze-meyve fiyatları fırladı
İsrail Gazze’de yine sivillere saldırdı
En az 7 ölü, çok sayıda yaralı
TESK: Enflasyona bağlı kira artışları stopajı artırdı
"Kira stopajı tamamen kaldırılmalı"
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.