Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi'ndeki bir turizmci, Fatih Sultan Mehmet'in "saltanat kayığı"nın benzeri sayesinde, yabancı turistlere Osmanlı kültürünü tanıtıyor
Dalyan Aydost Club Otel'in yöneticisi Rahmi Başar, padişahı, sultanı, kürekçi leventleri ve mehter takımıyla Osmanlı kültüründen kesitleri turistlere sunmaya çalıştıklarını ve büyük ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Saltanat kayığının, Fatih Sultan Mehmet'in Haliç'te gezmesi ve misafirlerini ağırlaması için yapıldığını kaydeden Başar, şöyle konuştu: "Kayığın orijinali 33 metre boyunda. Biz yasal prosedüre uyarak kayığın 12 metre boyundaki modelini yaptırdık. Gövdesi yine abanoz ağacından orijinaline uygun yapıldı. Fatih'in kayığını 32 kürekçi çekiyormuş, bizimkiniyse 4 kürekçi çekiyor. Padişah köşkü ve orijinal aksesuarlarıyla aslına sadık kalmaya özen gösterdik. Saltanat kayığını otel müşterilerimize, Osmanlı hoşgörüsü ve Türk misafirperverliğini tanıtmak, turizme çeşitlilik kazandırmak amacıyla hizmete sunduk." Saltanat kayığının akşam saatlerinde otel önünden yola çıkarak, Dalyan'daki kanalları dolaştığını ve gölde yüzme molası verildiğini kaydeden Başar, konuklara "Kubbel, İshakpaşa Kebabı, İstim Kebabı, Perde Pilav ve Saray Helvası" gibi Osmanlı yemeklerinden seçkin örnekler sunulduğunu söyledi. Başar, ayrıca konuklara Türk kahvesinin Türk Müziği eşliğinde ikram edildiğini kaydetti.
ilişkiler kurulmaktadır" dedi.
Dalyan Aydost Club Otel'in yöneticisi Rahmi Başar, padişahı, sultanı, kürekçi leventleri ve mehter takımıyla Osmanlı kültüründen kesitleri turistlere sunmaya çalıştıklarını ve büyük ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Saltanat kayığının, Fatih Sultan Mehmet'in Haliç'te gezmesi ve misafirlerini ağırlaması için yapıldığını kaydeden Başar, şöyle konuştu: "Kayığın orijinali 33 metre boyunda. Biz yasal prosedüre uyarak kayığın 12 metre boyundaki modelini yaptırdık. Gövdesi yine abanoz ağacından orijinaline uygun yapıldı. Fatih'in kayığını 32 kürekçi çekiyormuş, bizimkiniyse 4 kürekçi çekiyor. Padişah köşkü ve orijinal aksesuarlarıyla aslına sadık kalmaya özen gösterdik. Saltanat kayığını otel müşterilerimize, Osmanlı hoşgörüsü ve Türk misafirperverliğini tanıtmak, turizme çeşitlilik kazandırmak amacıyla hizmete sunduk." Saltanat kayığının akşam saatlerinde otel önünden yola çıkarak, Dalyan'daki kanalları dolaştığını ve gölde yüzme molası verildiğini kaydeden Başar, konuklara "Kubbel, İshakpaşa Kebabı, İstim Kebabı, Perde Pilav ve Saray Helvası" gibi Osmanlı yemeklerinden seçkin örnekler sunulduğunu söyledi. Başar, ayrıca konuklara Türk kahvesinin Türk Müziği eşliğinde ikram edildiğini kaydetti.
ilişkiler kurulmaktadır" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.