logo
15 ARALIK 2025


İleri demokrat keklik avı

18.02.2013 00:00:00
"İki keklik bir kayada ötüyor
Ötme keklik derdim bana yetiyor.”
(Balıkesir türküsü)

Keklik hep düz ovada avlanmaz!
Bazı yörelerimizde, yalçın kayalık dağlarda, kafesle-sepetle tüfeksiz keklik avı yapılır. Yabâni keklikler, iki evcil keklik yardımıyla çağırılır. Celep denen keklik, çok güzel öter. Robat denilen keklik ise kavgacıdır. Celep'in sesine gelen keklikler, Robat'la kavgaya başlayınca uzaktan ipi çekilen sepet üzerlerine düşer ve av tamamlanır. Sabra dayalı, keyifli bir avdır.
Her on yılda bir, NATO veya BM veya AB-D generallerine yaptırılan darbelere alışkın Türkiye'de on bir yıldır farklı bir yöntem var!
Onlarca yıl "Baskıcı-Zorba-Cuntacı-Faşist-İşgâlci-Vesâyetçi" sıfatlarıyla ordusu millete yabancılaştırılan veya yabancılaşan; defalarca on yıl öncenin kahramanları hain, hainleri kahramanlaştırılarak bir bilinmeyen haline getirilen devlet, flulaştı!
Türk milliyetçiliği temeline kurulu devleti yönetsin diye milletin görevlendirdiği Hükümet, milleti 36 etnik parçaya ayrıştırıp içlerinden en şımarık ve kuduruğu olan PKK'lılara verdiği tavizlerle devleti acze düşürdü!
Daha önce; solcular, komunistler, marksistler tarafından "halklar-halkların kardeşliği-halklara eşitlik-haklara özgürlük" terâneleriyle parçalanmaya çalışılan millet, bu defa dinci, Allahçı, Allah ile aldatan mürâilerce ayrıştırılarak, yok edilmeğe çalışılıyor!
Kimin, kimden, niye dilediği belli olmadan özür dileyen dileyene!
On yıl önce canlı yayınlarda, teröristlere karşı başarıyla mücâdele veren kahramanların madalya törenlerini izlerdik! O yıllarda, Celep'lik işini, dinci partiler yapardı! Bol vaatlerle, Allah'lı-Billah'lı yemînlerle ağlayıp yalvararak camilerde-cemaatlerde, kerhânelerde-meyhânelerde keklik çağırmak için öterlerdi!
Kavgacı Robat'lık ise muhalefet partilerine kalırdı! Celepin ötüşüne gelen kekliklerle kıyasıya kavga ederlerdi!
Son on iki yılda; Celep'lik eden AKP'yi ve Robat rolündeki CHP'yi hayret ve şüpheyle izliyorum! Olaylara avcı endîşesiyle bakıyorum!
Meselâ; Deniz Baykal'ın, ötüşüne milyonları çağıran, "Muhtar bile olamaz" denilen Tayyip Erdoğan'ın siyasal yasağını kaldırttırmasındaki sebebi ve mantığı, hiç anlayamadık! O halledilince yerine monte edilen Gandi Kemal'in, bebek katili bölücübaşının kadîm avukatını genel başkan yardımcılığına getirmesini ve bölücülükte AKP ile yarışa girmesini de anlayamadık, anlayamıyoruz!
Keklik avcısının Okyanus ötesinden olduğu bes-belliydi oysa! Sepetin ipinin ucu da Pensilvanya'daki Ilımlı İslam'cı yeni dinli Fetullah Gülen'deydi ve çok belliydi de... Robat Baykal'ın, Erdoğan'la kavga etmesi gerekirken ona destek vermesi, ya avcının aklını karıştırdı, ya da bu başka bir av!
Çünkü yasağını kaldırttıktan sonra Baykal, Tayyip Erdoğan'la kavgaya başladı! Biz merakla heyecanla celeple robat kavgasını seyrederken Pesilvanya'dan ipi çektirilen sepet, Baykal'ın başına düştü! Sonra "Dokunan yanar" uygulamasıyla teker teker generallerin, muhalif yazar ve gazetecilerin, emniyetçilerin sepete koyulmalarını izledik hayretle!
Baykal'ın yerine avlağa sürülen celep Gandi Kemal'e yoğunlaştık bu kere!
Sesi güzeldi! Rak rak rubarak diye ötüyor, nerdeyse Tayyip Erdoğan kadar keklik topluyordu! Ama bu sefer de robatlığı Tayyip Erdoğan yapıyordu! Bu, ezber bozan bambaşka bir keklik avıydı!...
Son seçimlerden sonra celepler ikiye çıktı! Y-CHP ve Y-MHP celeplikte yarışa girdiler! Ama bazen celepler, hiç beklenmeyen bir şekilde gürültüyle kanat çırparak topladıkları keklikleri kaçırıyorlar, aklımız karışıyor!
Bölücü terör örgütüyle mücâdelede canı yanmış, yaslı/yaralı yüzbinlerce Şehit Ailesi ve yakınlarını ve onlara destek veren milyonlarca Devlet'e-Millet'e-Vatan'a sâdık insanın canını acıtıyor, öfkesini kabartıyorlar!
Bu av şekli yeni!...
Galiba onlarca yıl Celepler ve Robatlar görev yaparken avcı, sepet yerine çok büyük ve geniş bir ağ kullanmış ki gürültüyle havalanan keklikler, uçuyor ama kaçamıyorlar!
Dünün "Ergenekon Savcısıyım" diyen BOP Eş Başkanı, bugün Ergenekon Avukatı rolünde ve emekli de değil! Görevdeyken kendilerinden başkasına "Allah yarattı" demeyen, kimseye tenezzül etmeyen ama emekli olduktan sonra vatan kurtarmaya soyunan NATO-AB veya ABD'nin "Bizim çocuklar" sıfatlı generallerine alışkındık!
Onların görevdeyken başka, emekli olduktan sonra başka davrandıklarını biliyorduk ama bu sefer robatlık yapan BOP Eş Başkanı'nın davranışlarını algılamakta zorlanıyoruz! Millet olarak avcı mı yoksa av mıyız bilemiyoruz!
Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda bombalı araç patlatılıyor! Sivil insanlar katlediliyor! Y-CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, bir televizyonda; Türkiye'den Suriye'ye gönderilen "İnsani Yardım" araçları arasında giden bir aracın patlatıldığını söylüyor!
BOP Eş Başkanı Başbakan, bu patlamadan sorumlu tutarak Suriye'yi tehdît ediyor!
Bu arada AKP ile BDP arasında, İmralı ile görüşüp, yakında affedilmese bile ev hapsine çıkarılacağı müjdesini kimin götüreceği çekişmeleri yapılıyor!
"Rak rak rubarak" diye iki celep ötüşüyle kulaklarımız giderken Büyük Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi gereği, gerilmiş ağdan kaçabilen keklik te yok!
Keklik yerine koyulan Türk Milleti, bu sefer toptan sepetlenmek isteniyor!
Bir millî avcı çıkmalı artık!
Avlağımızda onlarca yıldır avlanan bu yabancıları döverek avlarını ellerinden alıp geldikleri gibi geri göndermeli artık! Milletin de kendi bağrından fışkıran II. Kuva-yı Milliye'cileri fark etmeleri, görmeleri, duymaları farz artık!
Yoksa; robat veya robatlara aldanan Paşalar'ın hangi sepetle kafeslendiklerini fark edemez ve altında kalacağımız ağın içinde, başa  geçirilen çuvalı bile çok ararız!... 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Mustafa Aslan / diğer yazıları
Trabzon'da müthiş maç
Trabzonspor: 3 - Beşiktaş: 3
Türkiye’yi derin üzüntüye boğan kayıp
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti
'CAATSA ve Halkbank davası hariç..'
'Geri kalan alanlarda çok iyiyiz'
ABD'nin Brown Üniversitesinde silahlı saldırı
2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı
İsrail'den Hamas'ın üst düzey komutanına hava saldırısı
Raad Saad'ın hedef aldığı saldırıda 4 ölü, 25 yaralı
Suriye'de yeni oyun mu? Pentagon: 'DEAŞ, 2 askerimizi öldürdü'
Suriye İçişleri Bakanlığı: 'Uyarımız dikkate alınmamıştı'
Galatasaray Antalyaspor'u rahat geçti
Galibiyet 4 golle geldi
Uzmanından endişelendiren açıklama:
Bursa ve Konya Ovaları çöküyor
Umutsuz bekleyiş
Asgari ücretlinin 2026’dan da umudu yok!
Bir de çocuk yapın diyorlar ya!
Garibanlığın gözü kör olsun!
İşte kafalarındaki rakam!
İşçisiz başlayan asgari ücrette ikinci toplantı tarihi belli oldu
Gazze'yi bu kez fırtına vurdu
12 kişi hayatını kaybetti, 27 binden fazla çadır hasar gördü
İtalya'da Hapoel Tel Aviv’e dev protesto
‘Özgür Gazze, Filistin'e özgürlük’
Sapık Trump, Kral Charles kesilerek fotoğraftan çıkarıldı
Epstein dosyasında yer alan yeni fotoğraflar yayınlandı
Tarihi geçmiş ürünlerle çocukları zehirleyeceklerdi
2 ton cips, şekerleme ve çikolata imha edildi
Trabzon'da müthiş maç
Trabzonspor: 3 - Beşiktaş: 3
Türkiye’yi derin üzüntüye boğan kayıp
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti
'CAATSA ve Halkbank davası hariç..'
'Geri kalan alanlarda çok iyiyiz'
ABD'nin Brown Üniversitesinde silahlı saldırı
2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı
İsrail'den Hamas'ın üst düzey komutanına hava saldırısı
Raad Saad'ın hedef aldığı saldırıda 4 ölü, 25 yaralı
Suriye'de yeni oyun mu? Pentagon: 'DEAŞ, 2 askerimizi öldürdü'
Suriye İçişleri Bakanlığı: 'Uyarımız dikkate alınmamıştı'
Galatasaray Antalyaspor'u rahat geçti
Galibiyet 4 golle geldi
Uzmanından endişelendiren açıklama:
Bursa ve Konya Ovaları çöküyor
Umutsuz bekleyiş
Asgari ücretlinin 2026’dan da umudu yok!
Bir de çocuk yapın diyorlar ya!
Garibanlığın gözü kör olsun!
İşte kafalarındaki rakam!
İşçisiz başlayan asgari ücrette ikinci toplantı tarihi belli oldu
Gazze'yi bu kez fırtına vurdu
12 kişi hayatını kaybetti, 27 binden fazla çadır hasar gördü
İtalya'da Hapoel Tel Aviv’e dev protesto
‘Özgür Gazze, Filistin'e özgürlük’
Sapık Trump, Kral Charles kesilerek fotoğraftan çıkarıldı
Epstein dosyasında yer alan yeni fotoğraflar yayınlandı
Tarihi geçmiş ürünlerle çocukları zehirleyeceklerdi
2 ton cips, şekerleme ve çikolata imha edildi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.