logo
11 NİSAN 2025

Bilim insanlarımızın gözden kaçırdığı nokta

03.03.2023 00:00:00

Bütün bilim insanlarımıza saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız. Var olmak ve bilim varislerinizi de yetiştirmek zorundasınız.

Maalesef bilim insanlarımız yaşadığımız afetlerden sonra Anadolu tabiri ile 'iş işten geçtikten sonra' aklımıza gelir.

Yine öyle oldu. Bütün televizyon, radyo, internet yayınlarında yüzlerce yer bilimci insanımıza ekranlarına çıkardılar.

Meğer ne kadar çok ve değerli bilim insanımız varmış da haberimiz yok. Neden haberimiz yok?

Çünkü medya siyasetçilere, mankenlere, sporculara verdiği önemi bilim insanımıza vermedi. Bizlerde merak etmedik.

Yer bilimcilerimiz ekranlarda, geçmişten bugüne yeraltı ve yerüstü üzerine yaptıkları çalışmaları, dikkat çektikleri noktaları ve uyarılarını tek tek anlatıyorlar.

Siyaset duymamış, millet habersiz.

Sadece yer bilimi mi? Hayır. Her alanda çok değerli bilim insanlarımız var. Ama farkında değiliz.

Örneğin eğitim ve öğretim yılı açılışlarında alanında uzman akademisyenleri hatırlarız. Televizyonlar lütfedip ekrana çıkarırlar.

Aynı şekilde gündem sağlık olur. Yine ekranlara kısa süreliğine bilim insanlarımız davet edilir.

Konu teknoloji, sanayi, toplum, adalet, tarih gibi ilim ve bilim olunca alanında uzman akademisyenlere mikrofonlar uzanır.

Sormak istiyorum! Sadece yer bilimi üzerine bu kadar çok değerli bilim insanlarımız olduğu halde yaşadığımız şu afet, ortaya çıkan yıkım ve can kayıplarının nedeni ne olabilir?

Bu kadar yetişmiş eğitimci akademisyen ve eğitmen kadrolarımız varken eğitimde sürekli geri gidişimizin sebebi ne olabilir?

Aynı şekilde teknolojide, sanayide, endüstride bizim 'beyin gücü' sorunumuz yok. 'İnsan gücü' sorunumuz ise hiç yok. Peki, neden ayağı kalkamıyoruz?

Suçlamak için söylemiyorum. Bütün bilim insanlarımız, alanlarında olması gerekeni söylüyorlar. Gözden kaçırdıkları o nokta yüzünden söyledikleri sadece arşivlerde ve kitaplarda kalıyor. 

Nedir o nokta?

Örneğin yerbilimcilerimiz, Anadolu'nun yeraltı kimlik kartını çıkarmışlar. Olmuşları, olasılıkları ve olacakları anlatıyorlar.

Şehirlerin zemin yapısından, binanın temelinden, demir kalınlığına kadar neler yapılaması gerektiğini anlatıyorlar. 

Hepsi çok doğru. Bilime ses verilseydi bu kadar yıkılmazdık. Eğitimde de, sağlıkta da diğer alanlarda da aynı şekilde.   

Ama dediğim gibi bilim insanlarımızı gözden kaçırdığı nokta para, tam bağımsız ekonomi başlığıdır.

Para sorununu çözemediğimiz için ne sağlam konut, ne güvenli şehirler sorunun çözebiliriz!

Ne eğitim sorununu, ne sağlık, ne teknoloji, ne sanayi ve nede toplumsal sorunlarını çözebiliriz!

Kim, çürük binada oturmak ister?

Hangi anne-baba, evladının en iyi eğitimi almasını istemez?

Kim, sağlıklı yaşamdan kaçar? Kim, kendi ürettiği arabaya binmek, telefonunu, televizyonunu kullanmak istemez? Hiç kimse? 

Neden bunlara sahip olamıyoruz? Çünkü paramız yok. Çünkü seçtiklerimiz ekonomik işgali kabul etmiş zihniyetlerdir.

Her alandaki bilim insanlarımızdan istirhamım, o değerli tespitlerinin hayata geçmesinin ilk şartının para olduğunu, güçlü ekonomi olduğunu vurgulamalarıdır. 

Çünkü bu millet, savaş meydanlarında yenilmedi ama açlığa yenildi. Depremlerde yıkıldı, sellerde sürüklendi, madenlerde canlı canlı gömüldü, okullarda cahil bırakıldı.

Bu vahim tablonun faili iktidarı ve muhalefetiyle siyasettir. Siyasetin arka bahçesi haline gelen devlet kurumlardır.

Ayağı kalkma için 'önce insan' diyen ve para sorununu çözen, kapitalizmin prangalarını kırıp, Atatürk gibi bağımsızlığımızı, ekonomik zaferlerle mühürleyecek bir siyasi iradeye ihtiyacımız acil ve mutlaktır.

Kendisine saygılarımı sunuyorum Prof. Dr. Naci Görür Hocamız biraz geç olsa da insanımıza, 'oy tercihlerine dikkat etmesi gerektiğini, deprem konusunda ciddi vaatlerde bulunan partilere oy verilmesi' tavsiyesinde bulundu.

Aynen katılıyorum. Ama sadece deprem başlığında değil her alanda milletimiz artık lafa değil planı, projesi ve ispatı olana bakmak zorundayız.

21 yıllık tek parti iktidarı, ülkemizin sorunlarını çözemediği gibi her alanda koskoca bir enkaz ortaya çıkardı. Haliyle bu enkazı, enkaz sahipleri tarafından kaldırılmasını beklemek akla aykırıdır. 

CHP'si, MHP'si, İYİ Partisi ve diğerleri de bu sorunları çözemez. Çünkü yol haritaları aynı. Farklı oldukları nokta aynı yolda, farklı şeritlerde olmalarıdır.

BTP Lideri Hüseyin Baş, genel başkanlığı seçildiği ilk gün ülkemizdeki sorunlara dikkat çekerek, 'ne yaparsan yap, bu sistem içinde sonuç alamazsın. Çünkü sistem yanlış' tespitinde bulunmuştu.

Ve 'Einstein'in bir sözü var ya: 'Aynı şeyleri deneyerek, farklı sonuç elde etmeye çalışmak, sadece aptalların işidir.' Aynı şeyleri on yıllardır deneyip, duruyoruz. Tek yaptığımız, aynı şeyleri farklı insanlara denettirmek oluyor' demişti. Sonuç ortada.

Bu ülkede serbest piyasa ekonomisine, kapitalizme hayır, diyen dünya ekonomi literatürüne Milli Ekonomi Modeli'ni koyan, devletimize tam bağımsızlığı, insanımıza ise ekonomik özgürlüğünü sağlayacak, alın terinin karşılığını vaat eden tek parti Bağımsız Türkiye Partisi'dir. Tek lider Hüseyin Baş'tır.  

Siyasi propaganda yapmıyorum. Çünkü sebep belli, sonuç ortadadır.  

 

 

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
'Baskı ortamı bilinçli'
'Yarın bir şey yapmak için bugün...'
Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası hakkında bilgi verdi
"Günlük 9,5 milyon metreküpe ulaşacak"
Yangın faciaları devam ediyor... Bu sefer ki adres Sakarya
1'i kız, 1'i erkek iki çocuk hayatını kaybetti
Hakim karşısına çıktı
16 Haziran tarihine ertelendi
İspanya'nın Çin hamlesi ABD'yi gerdi
Sanchez Pekin'de Çin lideriyle görüştü
Çin, hava, deniz ve uzayda ABD'yi geride bıraktı
ABD'li general itiraf etti
Ürünler toplatıldı, Şenpiliç özür diledi
Şenpiliç ürününde ölümcül bakteri
Panama ABD üslerine 'hayır' dedi
Pentagon Şefi Hegseth teklif etmişti
Rümeysa'nın başörtüsüne çirkin saldırı
Başörtüsü zorla çıkarılmış...
Başkentte okullar tatil edildi
Nisan ayında kar sürprizi
Eski (!) Türkiye'de 'DEAŞ' yoktu
105 DEAŞ terör örgütüne mensup şüpheli yakalandı
Gram altın 4 bin liraya yaklaştı
Altında yeni rekor
İmamoğlu hakim karşısında
Akın Gürlek ve ailesine tehdit iddiası
Trump, Colombia Üniversitesine savaş açtı!
Üniversite federal denetime alınacak
İstanbul'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
'Baskı ortamı bilinçli'
'Yarın bir şey yapmak için bugün...'
Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası hakkında bilgi verdi
"Günlük 9,5 milyon metreküpe ulaşacak"
Yangın faciaları devam ediyor... Bu sefer ki adres Sakarya
1'i kız, 1'i erkek iki çocuk hayatını kaybetti
Hakim karşısına çıktı
16 Haziran tarihine ertelendi
İspanya'nın Çin hamlesi ABD'yi gerdi
Sanchez Pekin'de Çin lideriyle görüştü
Çin, hava, deniz ve uzayda ABD'yi geride bıraktı
ABD'li general itiraf etti
Ürünler toplatıldı, Şenpiliç özür diledi
Şenpiliç ürününde ölümcül bakteri
Panama ABD üslerine 'hayır' dedi
Pentagon Şefi Hegseth teklif etmişti
Rümeysa'nın başörtüsüne çirkin saldırı
Başörtüsü zorla çıkarılmış...
Başkentte okullar tatil edildi
Nisan ayında kar sürprizi
Eski (!) Türkiye'de 'DEAŞ' yoktu
105 DEAŞ terör örgütüne mensup şüpheli yakalandı
Gram altın 4 bin liraya yaklaştı
Altında yeni rekor
İmamoğlu hakim karşısında
Akın Gürlek ve ailesine tehdit iddiası
Trump, Colombia Üniversitesine savaş açtı!
Üniversite federal denetime alınacak
İstanbul'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.