logo
26 NİSAN 2025

ABD terör devletidir

07.03.2021 00:00:00
'ABD terör devletidir' seslendirme dosyası:
Nasıl yani..
İktidar olmak için allı şanlı şürekamızın himmet ve aman dilenmeye gittiği koca Amerika, nasıl terör devleti olabilir.
İşin aslı,  ABD çok sonraları böyle bir sıfatı kazanmadı , bilakis  kuruluşu, "Terör" eylemleri sonucunda gerçekleşti tespitini çok rahatlıkla yapabiliriz.
Yani demem o ki, ABD korsan bir devlettir, günümüz terminolojisiyle bir "terör" devletidir.
ABD'nin yüzüne bu tarihi gerçeği, tüm belge ve kanıtlarıyla şamar gibi vuracak bir delikanlı bulmak öyle pek kolay değil.

Günümüz dünyasında tarihi gerçeklerin çok bir önemi de kalmadı. Zira önemli olan Askeri güce ve paraya sahip olmanız.
Bugün ancak ve sadece, ABD'nin terör guruplarına destek verdiği söylenebiliyor. O da daha çok iç kamuoyuna yönelik olarak  safların sıkı tutulması amacına hizmet ediyor.

Örneğin Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "İşte Amerika'nın yaptığı bir açıklama var, evlere şenlik. Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz, hani siz PKK'nın, YPG'nin, PYD'nin yanında değildiniz. Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız" şeklinde eleştirilerde bulunması içeriye gaz üflemenin  ötesine bir türlü geçemiyor.
Neden mi?
İncirlik Türk'ün bağrına saplanan bir hançer gibi ABD conilerini ağırlamaya devam ettiği sürece, Kürecik'de kurulu radarlarla İsrail'in güvenliği korunmaya devam ettiği sürece, tüm bu eleştiriler hava gazı.
Ne demiştik, ABD "terör" eylemleri sonucu kurulmuştur.
Nasıl mı?
İspanyollar 1532'de İnka Medeniyetini yıktıklarında 26 milyon İnka'nın 20 milyonunu katlettiler.
Meksika'da Aztekler 30 milyon idi. En az 25 milyon Aztek katledildi. Kuzey Amerika'da (ABD ve Kanada) Kızılderili sayısı 75 milyon idi. Mayaların sayısı en az 20 milyon idi. Alaska'daki Eskimolar da Orta Asya Saka Türkü menşelidir.
DNA testlerine göre (Y) kromozomu sadece Türkler ve Kızılderililerde vardır. 1590-1890 yılına kadar Kızılderili başını getirene 2 milyon gümüş dolar mükafat veriliyordu. ABD müzelerinin depolarında 600 bin Kızılderili kafatası vardır.
Dünya'nın en ileri uygarlığına ve yerleşik medeniyetine sahip olan Türk Kızılderili kardeşlerimizin yaşadığı bugün ki Amerika kıtası, işte bu "terör" eylemleri sonucunda ele geçirilmiştir.
Kristof Kolomb'un bu coğrafyaya yönelik gerçekleştirdiği işgal girişimin adına keşif diyenler, zekamızla dalga geçmesinler.
Daha önce kurulu yerleşik bir düzene ve uygarlığa sahip olan Kızılderili Türkün vatanında neyin keşfini yaptı kolomb efendi.
Keşif, hiç bir kimsenin bulunmadığı ve yaşamın olmadığı alanlara yönelik olur. Oysa buralara keşif için değil, bal gibi de işgal için, terör için gidilmiş, bütün servet ve kaynaklarına el konulmuştur.
ABD'li ünlü düşünür Chomsky, "Amerikan entelektüellerinin ABD'nin önde gelen bir terörist devlet olduğunu kabul etmesini sağlayamazsınız" şeklindeki açıklaması anlayana yeter de artar bile.
 
ABD'nin , neredeyse tarih boyunca başkalarına karşı saldırganlık içerisinde bulunduğunu cesur bir şekilde dile getiren Chomsky, "kurulan devletin  temellerinde de aslında  aynı saldırganlıkların  olduğunu görmekteyiz" şeklindeki tesbit ve  tarihi gerçeği çok geçte olsa itiraf etmiş oluyordu.
Yer yüzünde terör eylemlerine karşı sanki dünya'nın jandarması gibi davranan  ABD'nin, bizzat kendisinin terörün odağı olduğu gün gibi ortaya çıkmaya devam ediyor.
Tarihte, adaleti, can ve mal emniyetini, din ve namus emniyetini tebaasına ve insanlığa doyasıya yaşatmış olan sadece ve tek Millet, kadim Türk Milletidir.
Bu gerçek zaviyeden bakıldığında;
Uygarlık demek, Türk demektir.
Medeniyet demek, Türk demektir.
Çünkü, her iki temel yapı taşında, Türk'ün imzası ve mührü sarsılmaz imanı vardır.
Tüm açılardan değerlendirildiğinde, Türk olmanın bahtiyarlığı ve onuru hiçbir şeyle değiştirilemez.
Türk yurdunu bizlere vatan kılan aziz  Atatürk'e sonsuz selam olsun.
Her alıp verdiği nefeste, Türk Milleti kavramının büyüklüğünü bizlere ilmik ilmik nakşeden, büyük devrimci Haydar BAŞ hocamıza binlerce kez selam olsun.
Ne Mutlu Türküm Diyene.
Görüşmek dileğiyle…
 
 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Hacı Gaydan / diğer yazıları
Rusya'da üst düzey askeri yetkiliye suikast
Aracı havaya uçuruldu... Patlama anı kamerada
Beşiktaş bu sezon ilk kez 5 golle kazandı
Hatayspor'un küme düşmesi kesinleşti
CHP Genel Başkanı Özel: "Bu salı grup toplantısı yok"
"Ümit Özdağ yargılanıyor, gideceğiz"
İstanbul yine sallandı
Büyükçekmece açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem
İran ve Rusya safları sıklaştırıyor
Stratejik işbirliği anlaşmasından sonra şimdi de dev petrol anlaşması
Chrome'u satın almak istiyor
Yandex'ten Türkiye hamlesi
U19 Takımı finalde
Trabzonspor tarih yazdı
Alışveriş fişleri sizi hasta edebilir
Bisfenol S hormonları bozuyor...
Naci Görür’den çarpıcı uyarılar geldi
‘İstanbul depremi olacak’
Türkiye'nin aktif yaşlanma endeksi açıklandı
2024'te 29.7'ye yükseldi
Bakırköy’de zincirleme kaza
5 yaralı var
Çanakkale Kara Savaşları'nın 110. yılı
'Vefa Yürüyüşü' gerçekleştirildi
Erdoğan’ın başdanışmanından eleştiri
‘Bu sistem yürümedi’
Trump'tan Putin'e uyarı
Saldırılar sürerse yaptırım gelebilir
Uzmanlar uyarıyor
Evinizde deprem tatbikatı yaptınız mı?
Rusya'da üst düzey askeri yetkiliye suikast
Aracı havaya uçuruldu... Patlama anı kamerada
Beşiktaş bu sezon ilk kez 5 golle kazandı
Hatayspor'un küme düşmesi kesinleşti
CHP Genel Başkanı Özel: "Bu salı grup toplantısı yok"
"Ümit Özdağ yargılanıyor, gideceğiz"
İstanbul yine sallandı
Büyükçekmece açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem
İran ve Rusya safları sıklaştırıyor
Stratejik işbirliği anlaşmasından sonra şimdi de dev petrol anlaşması
Chrome'u satın almak istiyor
Yandex'ten Türkiye hamlesi
U19 Takımı finalde
Trabzonspor tarih yazdı
Alışveriş fişleri sizi hasta edebilir
Bisfenol S hormonları bozuyor...
Naci Görür’den çarpıcı uyarılar geldi
‘İstanbul depremi olacak’
Türkiye'nin aktif yaşlanma endeksi açıklandı
2024'te 29.7'ye yükseldi
Bakırköy’de zincirleme kaza
5 yaralı var
Çanakkale Kara Savaşları'nın 110. yılı
'Vefa Yürüyüşü' gerçekleştirildi
Erdoğan’ın başdanışmanından eleştiri
‘Bu sistem yürümedi’
Trump'tan Putin'e uyarı
Saldırılar sürerse yaptırım gelebilir
Uzmanlar uyarıyor
Evinizde deprem tatbikatı yaptınız mı?
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.