Vücudu zararlı madde etkilerine karşı koruyan fitokimyasallardan flavonoidleri içeren üzüm, kalp hastalıkları ve kansere karşı koruyucu görevini üstleniyor. Sıcak ayların serin lezzeti karpuzun içerdiği laykopen maddesi, kansere karşı koruyucu özelliği olduğu bilinen A ve E vitaminlerinden daha etkili rol oynuyor. Sevilen meyve kayısının içindeki beta karoten adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önlüyor, bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor. Özellikle piknik ve kahvaltının vazgeçilmezi domatesin, laykopenin antioksidan etkisi nedeniyle göğüs, sindirim sistemi, mesane ve deri kanseri riskini azalttığı biliniyor. Mangal keyfine keyif katan biber, bol miktarda A ve C vitamini içeriyor. Reçeli, kompostosu kadar sade haliyle de severek yenilen çilekte bol miktarda A, B1, B2, C ve K vitamini, protein, şeker, meyve asidi, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum ve potasyum bulunuyor. Yazın sevilen bir diğer meyvesi şeftali ise bol miktarda A ve C vitaminlerini içeriyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.