Tüketici lifli gıdaya yöneliyor
Uzmanlar, günümüz tüketicilerinin yaklaşık yüzde 50'sinin lifli gıdaların aslında lezzetli olduğunu ve faydalara sahip olduğunu düşünmelerini olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyor
29.07.2013 00:00:00
Lifli gıdalar artık tüketicilerin istek listelerinin başında yer alıyor. USDA, yalnızca 5 Amerikalıdan 1'inin tavsiye edilen günlük lif miktarını tükettiğini ve birçok kişinin lif tüketiminin de tavsiye edilen seviyenin yarısının altında kaldığını açıklarken, günümüz tüketicilerinin yaklaşık yüzde 50'sinin lifli gıdaların aslında lezzetli olduğunu ve düzgün beslenmenin de ötesine geçen faydalara sahip olduğunu düşünmeleri olumlu bir gelişme olarak kayıtlara geçirildi. Uluslararası Gıda ilgilendirme Konseyi'nin 2008 yılında yaptığı ankette tüketicilerin yüzde 77'sinin proaktif bir şekilde ilave lif tüketmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Yemek tariflerinde kullanacağınız çeyrek su bardağı bezelye ununda, 10 gramdan daha fazla doğal diyet lifi bulunduğu için bunu sağlamak çok daha kolay oluyor.Kuru bezelye gibi bakliyatlar, düşük bir glisemik endekse (GE) sahiptir, yani, kompleks ve yavaş sindirilen nişasta ve karbonhidrat öğünleri kan şekerindeki sert artışları önlüyor. Kan şekerindeki artışlar yalnızca diyabet hastaları için sorun oluşturmuyor, aynı zamanda diyabet sorunu olmayan kitle için de obeziteye neden olabiliyor ve ateroskleroz açısından daha fazla risk teşkil edebiliyor. Yaklaşık 23,6 milyon insanda ve 20 yaşın üstündeki her 10 Amerikalıdan en az 1'inde??" diyabet rahatsızlığı bulunuyor. Bu durum, Amerikan Diyabet Birliğinin (ADA) "lif açısından zengin olan düşük glisemik endekse sahip gıdaların ve diğer hayati besin kaynaklarının (baklagiller gibi) tüketimi hem tüm toplum hem de diyabetliler için teşvik edilmesi yönünde bildiriler yayınlıyor. AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.