Türkiye'de söz sahibi olan ve bu özelliği nedeniyle "tahıl ambarı" olarak anılan Konya'da, taş fırın ekmeği üreten fırıncılar, taş fırında ekmeğin fueloil, kömür veya gazla değil doğal ısınma aracı olan odunla pişirildiğini söyledi. Fırınların çoğunda pişirilen ekmeklere katkı maddesi olarak atılan kimyasal maddenin ekmeği kabartarak şişkin görünüm verdiğini belirten fırıncılar, taş fırın ekmeğinin özelliğini şöyle anlattılar: "İlaç marifetiyle şişirilen ekmek dışardan büyük gibi görünse de kesildiğinde içindeki kofluk belli olur. Oysa Taş fırın ekmeği hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretildiği için küçük görünse de içi doludur. Normal ekmeği elinizle bir kere sıktığınızda ezilip büzüldüğünü ve çöktüğünü görürsünüz, ancak taş fırın ekmeği üzerinden silindir geçse de yine eski halini alır, yani inatçıdır ve içi neyse dışı da odur. Yani işin sırrı doğallığında."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.