Şanlıurfa'nın tepsi kebabı da tescillendi
Gastronomi şehri Şanlıurfa'nın vazgeçilmez yemeklerinden biri olan tepsi kebabı coğrafi işaretle tescillendi. Tepsi kebabı ile birlikte kentin tescilli yemek sayısı 38'e yükseldi
09.08.2022 14:09:00
Gastronomi şehri Şanlıurfa'nın vazgeçilmez yemeklerinden biri olan tepsi kebabı coğrafi işaretle tescillendi. Tepsi kebabı ile birlikte kentin tescilli yemek sayısı 38'e yükseldi.
Şanlıurfa'nın yöresel yemeklerinden olan tepsi kebabı Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borası başvurusu ile aralarında çiğ köfte, soğan kebabı, lahmacun, tirit, ciğer kebabı, şıllık tatlısı, sadeyağı, patlıcanlı kebabın ve tepsi kebabın da bulunduğu 38 ürün, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi. Tepsi kebabı; kuyruk yağının zırhla çekildiği kuzu eti ve patlıcan ile hazırlanıyor. Tepsiye dizilen et ve patlıcanlar taş fırınlarda pişirilerek yemeye hazır hale getiriliyor. Taş fırında pişirilen tescilli tepsi kebap, Urfa isotu ve lavaş ekmek ile servis ediliyor.
Şanlıurfa'nın yöresel yemeklerinden olan tepsi kebabı Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borası başvurusu ile aralarında çiğ köfte, soğan kebabı, lahmacun, tirit, ciğer kebabı, şıllık tatlısı, sadeyağı, patlıcanlı kebabın ve tepsi kebabın da bulunduğu 38 ürün, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi. Tepsi kebabı; kuyruk yağının zırhla çekildiği kuzu eti ve patlıcan ile hazırlanıyor. Tepsiye dizilen et ve patlıcanlar taş fırınlarda pişirilerek yemeye hazır hale getiriliyor. Taş fırında pişirilen tescilli tepsi kebap, Urfa isotu ve lavaş ekmek ile servis ediliyor.