Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Halkımızın yaşadığı sorunların farkındayız ve bu sorunları, sıkıntıları biz çözeriz' diyor.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Sorunlar var ve biz bu ülkenin sorunlarını dostlarımızla birlikte çözeceğiz' diyor.
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 'Sorunlarımızı çözmek için, ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Kur ve faiz problemini, doğru bir para ve maliye politikasıyla, en hızlı şekilde çözeriz' diyor.
Sayın Erdoğan 40 yıldır siyasetin içerisinde, 20 yıldır tek başına iktidar. Sayın Kılıcdaroğlu, Sayın Akşener ve diğer meclisteki parti liderli de yarım asırdır siyaset sahnesinde ve de meclisteler.
Madem sorunları biliyorsunuz (!) farkındasınız (!) neden çözmediniz?
Örneğin enerji başlığına bakalım! Zamcıklara alıştırılan insanımıza son zamlar, bayağı büyük geldi ki, hayırdır, ne oluyor, demeye başladı.
BTP Lideri Hüseyin Baş'ın dediği gibi, 'dünya bizi kıskanırken mumları hazır edin' noktasına geldik.
Coğrafi konumu, stratejik önemi, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, dağları, bayırları, dereleri, denizleri, nehirleri bereket akan bu topraklarda bugün enerji krizi yaşanıyorsa bu siyasetçilerin cahilliğinden değildir. Başka bir şeydir.
Bakın! Makine Mühendisleri Odası verilerine göre 1960 yılında yüzde 12 olan ülkemizin ithal enerjiye olan bağımlılığı AKP'nin iktidara geldiği yıllarda % 67'ye çıkmış. 2010 yılında bu oran yüzde 70'e, 2020 yılında ise yüzde 74'e yükselmiş durumda.
AKP ve Sayın Erdoğan'a sormak istiyorum: 20 yılda bu ülkenin bu kadar zenginliği olmasına rağmen neden enerji sorununu çözemediniz? Lozan'da gizli madde mi vardı?
Ya muhalefet! Enerji savaşlarının pik yaptığı bu yüz yılda, enerjinin önemini ve de enerjide dışa bağımlılığın tehlikelerinden hiç mi haberiniz yoktu? Neden ortaya milli enerji politikaları koymadınız?
Hadi böyle bir basiret ve feraset sahibi değilsiniz, diyelim. Bu ülkenin bütün zenginliklerini ortaya tek tek koyan, ekonomiye nasıl kazandırılacağını açıklayan Prof. Dr. Haydar Baş'a neden sırt çevirdiniz?
Merhum Prof. Dr. Haydar Baş, Van'dan Arabistan'a uzanan petrol damarından bahsetti. Karadeniz petrol denizidir, dedi. Trakya, iç ve doğu Anadolu doğalgaz kaynıyor, dedi. Hatta 'bu nasıl bir şey ki, sınırın hemen ötesinde gaz-petrol çıkıyor ama Türkiye tarafında çıkmıyor. Böyle bir şey olabilir mi', diye hepinize sordu.
'Bu adam ne diyor' diye hiç mi merak etmediniz?
Baş Hocamız, 'Artvin ile Gümüşhane arasındaki altın rezervleri ile bu ülkeye yüz yıl bakarım' dedi. Bir de siz, dönüp baksaydınız!
Hadi batıdan, emperyalistlerden yüzünüzü dönüp Haydar Baş'a bakmadınız, diyelim. Türkiye'nin üçte biri kadar güneş ışığı alan Avrupa'da güneş tarlaları kurulmuş. Denizdeki dalgalardan, dağlardaki rüzgarlardan, sanayi atığından insan atığına kadar her şeyden enerji üretiyorlar.
Birazda siz, Avrupa'yı kıskanıp bu projeleri neden ülkemize getirmediniz?
Enerjide devleti devre dışı bıraktılar
Nasıl mı? Aynı yöntemle: Satarak!
150'den fazla elektrik santrallerini, elektrik üretim tesislerini, termik ve hidroelektrik santrallerini, elektrik dağıtım şirketlerini satarak devleti, enerji sektöründe devre dışı bıraktılar. Barajların da satış listelerine konulduğu gelen haberler arasında.
Şimdi faturalara isyan eden AKP'li kardeşim! Neden bu satışları alkışladın?
Ya, 'Irmağının akışına ölürüm Türkiye'm' şarkısı ile milliyetçilik yapan kardeşlerim! Bu satılanlar, 'Türkiye'm' şarkısına dahil değil miydi?
Ulusalcı kardeşlerim! AKP yöneticilerinin lafları üzerinden değil de icraatları üzerinden siyaset yapsaydınız, milletimize bu gerçekleri anlatsaydınız bu talan olur muydu?
Bana göre bu tablodan sadece iktidar değil bütün siyaset geldiğimiz noktanın sorumlusudur, müsebbibidir.
Hep beraber bir orta oyunu ortaya koydular. Milletimiz yazar ve senaryoyu görmeden kendine yakın karakteri seçti, onu alkışladı.
Sonuç mu?
BTP Lideri Hüseyin Baş'ın dediği gibi 'İran sadece 10 gün gazı kestiğinden ötürü, Tüm Türkiye'deki OSB'lere 3 gün boyunca elektrik ve doğalgaz verilemeyecek. Ulusal üretimimiz duracak! Dünya bizi kıskanırken mumları hazır edin.'
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Akın Aydın / diğer yazıları
- Alparslan Türkeş’in vefat yıl dönümünden önce / 07.04.2025
- Sayın Erdoğan’ın nefretten doğan AB aşkı -2- / 06.04.2025
- Sayın Erdoğan’ın nefretten doğan AB aşkı -1- / 05.04.2025
- Boykotun babasını yaptılar, yapıyorlar / 04.04.2025
- Erdoğan’ın ‘Filistin’ nöbeti / 03.04.2025
- İktidar sanki hiç sandık gelmeyecekmiş gibi hareket ediyor / 01.04.2025
- İslam dünyasında bayram! / 31.03.2025
- ‘Cebrail dua etti, bende amin dedim’ / 30.03.2025
- Boykot, tehdit ve umut / 29.03.2025
- Atatürk’ün annesi gibi Erdoğan’ın annesi de annemizdir / 28.03.2025
- Sayın Erdoğan’ın nefretten doğan AB aşkı -2- / 06.04.2025
- Sayın Erdoğan’ın nefretten doğan AB aşkı -1- / 05.04.2025
- Boykotun babasını yaptılar, yapıyorlar / 04.04.2025
- Erdoğan’ın ‘Filistin’ nöbeti / 03.04.2025
- İktidar sanki hiç sandık gelmeyecekmiş gibi hareket ediyor / 01.04.2025
- İslam dünyasında bayram! / 31.03.2025
- ‘Cebrail dua etti, bende amin dedim’ / 30.03.2025
- Boykot, tehdit ve umut / 29.03.2025
- Atatürk’ün annesi gibi Erdoğan’ın annesi de annemizdir / 28.03.2025