logo
17 NİSAN 2025

Liyakatli adaylarla BTP umut veriyor

13.02.2024 00:00:00

31 Mart seçimlerine 1,5 ay gibi bir zaman kaldı ve siyasi tansiyon yükselmeye devam ediyor. 

Ama bu arada tatsız olaylar da yaşanıyor. 

Bazı illerde adaylara yönelik saldırılar yapılırken, bazı partiler de diğer partilerin pankartlarını parçalıyor ya da söküp kendi pankartlarını asıyor. 

Gücü elinde bulunduranlar ise ülkeyi ekonomik bir enkaza dönüştürmenin tepkileri karşısında tehdit söylemlerine sarılarak işi kotarmanın hesabındalar.

Bütün bu tür saldırıları ve antidemokratik uygulamaları şiddetle kınıyoruz.

Bu seçim öncesi siyasi kaosun içinde bir parti var ki, liyakatli adaylarıyla, söylemleriyle, projeleriyle, demokratik duruşuyla gerçekten mükemmel bir örnek olmaya devam ediyor.

Tabii ki bu parti, Türkiye'nin en genç genel başkanı Hüseyin Baş'ın liderliğini yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi (BTP).

BTP, her geçen gün açıklamış olduğu büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adaylarıyla oldukça dikkat çekiyor.

Özellikle o bölgelerin liyakatli ve sevilen isimlerini aday göstererek, siyasette çıtayı oldukça yukarı çekiyor.

Bugüne kadar yerel yönetimlerde, "rant belediyeciliği" ön plana çıktığı için "çalıyor ama çalışıyor" ya da "hem çalıyor hem de çalışmıyor" mantalitesi hakim olduğu için, ülkemizde "millete hizmet odaklı" bir siyaset ya da belediyecilik anlayışı pek alışılmış bir şey değil.

Kurulduğundan bu yana sunduğu Milli Ekonomi Modeli'yle, Sosyal Devlet Milli Devlet teziyle sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde çözümün merkezi ve adresi konumunda olan BTP, şimdi yerel yönetimlerde de hizmet belediyeciliğinin örneğini ortaya koymak için milletten icazet bekliyor.

Bu yerel seçimlerde "BTP" diyen belediyeler, yerel yönetimlerde gerçek kalkınmanın merkezi ve örneği olacaklar.

Türkiye'deki partiler, herhangi bir çözüm, proje ve model sahibi olmadıkları için genelde eğilimler ve ideolojiler üzerinden siyaset yürütüyorlar.

Kimisi milliyetçilik diyor, kimisi dini duyguları sömürüyor, kimisi de Atatürk ve ulusalcılıkla hiçbir alakaları kalmadığı halde ulusalcılığı ve Atatürkçülüğü kullanıyor.

Halbuki bu eğilimlerin tamamı Türk milletinin her bir ferdinde olması gereken özellikler. Atatürk milliyetçiydi, dindardı ve ulusalcıydı; aynen bu şekilde milletimizin çoğunda milliyetçilik duygusu, dindarlık ve ulusalcılık anlayışı vardır ve bu ülkeye ve millete aidiyet duygusunu kaybetmemiş olan herkes Ata'sına saygı duyar, sever.

BTP'nin ebedi genel başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bu gerçeği şu sözlerle ifade ediyordu: "Ben ulusalcıyım, bu ülkenin bu ülke içinden yönetilmesi gerektiğine inanırım; ben milliyetçiyim ama kafatasçı, şövenist değil; ben dindarım, ama dini siyasetine alet eden dinci değilim."

Milletimizin her bir ferdinde olması gereken bu özellikleri, sanki bir ayrılık unsuruymuş olarak gösteren, her birini bir tarafa çekerek insanları ötekileştiren siyaset anlayışı maalesef ülkemizdeki birlik ve beraberliğe çok büyük darbe vurmuştur.

BTP'nin bu birlik söylemi ise olması gereken çok kıymetli bir söylem ve duruştur.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, milletimize ait olan bu ortak özellikleri ayrılık unsuruymuş gibi gösterenlere ve bunun üzerinden siyaset yapanlara, sosyal medya hesabı üzerinden, onların gerçek niyetlerini açığa çıkartan çok sert bir eleştiri yöneltti:

"Kimin kime, niye, nasıl hizmet ettiğini çok iyi biliyoruz. Milliyetçilik adı altında Amerikancılığı, muhafazakarlık adı altında dinsizliği, Atatürkçülük adı altında emperyalizmi pompalayanlar kendilerini gizleyemeyecekler."

Kuzu postuna bürünen tilkilerin, çakalların açığa çıkması lazım, yoksa ülkemizde birlik asla tesis edilemez.

Ülkemizde ideolojiler üzerinden değil de, olması gerektiği şekliyle milletin sorunlarını çözme odaklı bir siyaset anlayışı hakim olduğunda siyaset müessesi rayına oturmuş olacaktır.

Bu açıdan da bakıldığında genel seçimlerde de, önümüzdeki yerel seçimlerle de proje bazlı, çözüm odaklı siyaset anlayışı ortaya koyan tek siyasi hareketin BTP olduğunu görüyoruz.

Milletimiz gerçekten çözüm bekliyorsa, yanlış giden şeylerin doğruya dönmesini arzu ediyorsa, bunun için bu seçimlerde mutlaka BTP'yi tercih etmelidir.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Murat Çabas / diğer yazıları
Bayern Münih ve Arsenal yarı finalde
ROK'tan bildik ‘U’ dönüşü: 'Yılmaz Bey ne dese haklı’
Şamil Tayyar: 'Bu haberi bir muhalif yapsaydı, gece kanala giderlerdi'
'CHP'ye kayyum atanacak' iddiaları yalanlandı
Asılsız paylaşımlara soruşturma başlatıldı
MB'nin yarınki faiz kararı ne olacak?
Ünlü İngiliz ekonomist açıkladı
İran, Roma'yı işaret etti
Bakalım Trump buna ne diyecek?
Kozağaçlı tahliye oldu
8 yıldır tutuklu durumdaydı
Ziraat Türkiye Kupası
Finalin hangi şehirde oynanacağı açıklandı
Gerze’de 31 bin kök kenevir ele geçirildi
Çiftçi: ‘Yasa dışı iş yapmadık, valilik rencide etti’
Kamuda işveren ve işçi heyetleri bir araya geldi
"Şu anda bir rakam falan yok"
"2021'deki gibi bir tehlike olmaz diyemeyiz"
Uzmanı 'müsilaj' konusunda uyardı
Fidan Gül tutuklandı
İhaleye fesat karıştırmakla suçlanıyor
Bu ne anlama geliyor?
YÖK Başkanı 'kapımız açık' dedi
BTP'li gençler Prof. Dr. Haydar Baş için yarıştı
Yarışmalara binlerce genç katıldı
Durumu kritik
Doktordan açıklama
ABD-Çin ticaret savaşlarında yeni gelişmeler
Karşılıklı restleşmeler sürüyor
Bayern Münih ve Arsenal yarı finalde
ROK'tan bildik ‘U’ dönüşü: 'Yılmaz Bey ne dese haklı’
Şamil Tayyar: 'Bu haberi bir muhalif yapsaydı, gece kanala giderlerdi'
'CHP'ye kayyum atanacak' iddiaları yalanlandı
Asılsız paylaşımlara soruşturma başlatıldı
MB'nin yarınki faiz kararı ne olacak?
Ünlü İngiliz ekonomist açıkladı
İran, Roma'yı işaret etti
Bakalım Trump buna ne diyecek?
Kozağaçlı tahliye oldu
8 yıldır tutuklu durumdaydı
Ziraat Türkiye Kupası
Finalin hangi şehirde oynanacağı açıklandı
Gerze’de 31 bin kök kenevir ele geçirildi
Çiftçi: ‘Yasa dışı iş yapmadık, valilik rencide etti’
Kamuda işveren ve işçi heyetleri bir araya geldi
"Şu anda bir rakam falan yok"
"2021'deki gibi bir tehlike olmaz diyemeyiz"
Uzmanı 'müsilaj' konusunda uyardı
Fidan Gül tutuklandı
İhaleye fesat karıştırmakla suçlanıyor
Bu ne anlama geliyor?
YÖK Başkanı 'kapımız açık' dedi
BTP'li gençler Prof. Dr. Haydar Baş için yarıştı
Yarışmalara binlerce genç katıldı
Durumu kritik
Doktordan açıklama
ABD-Çin ticaret savaşlarında yeni gelişmeler
Karşılıklı restleşmeler sürüyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.