California Üniversitesi'nde görevli gıda uzmanı Carl Keen, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen bilimsil konferansta, "flavonoids" bileşimi açısından zengin olan çikolatanın, kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu söyledi.
Gıda uzmanı Keen, yapılan araştırmada, çikolatanın içindeki "flavonoids" adlı bileşimin, krize yol açan kan pıhtılaşmasını önleyerek kalp sağlığını koruduğunun ortaya çıktığını belirtti. Keen, araştırma kapsamında, gruplara ayrılan gönüllülerden bir kısmına "flavonoid" açısından oldukça zengin 25 gram çikolata, diğerlerine ekmek yedirildikten 6 saat sonra, söz konusu kişilerden kan örneklerinin alındığını kaydetti. Çikolata yiyenlerde, kan pıhtılaşmasında önemli rol oynayan trombosit faaliyeti düşerken, ekmek yiyenlerde bu tür bir değişiklik olmadığı gözlemlendi. Ayrıca çikolata tüketimi sırasında, vücutta kanser yapıcı maddelerin zararını azaltan antioksidanların kapasitelerinin yükseldiği kaydedildi.
Gıda uzmanı Keen, yapılan araştırmada, çikolatanın içindeki "flavonoids" adlı bileşimin, krize yol açan kan pıhtılaşmasını önleyerek kalp sağlığını koruduğunun ortaya çıktığını belirtti. Keen, araştırma kapsamında, gruplara ayrılan gönüllülerden bir kısmına "flavonoid" açısından oldukça zengin 25 gram çikolata, diğerlerine ekmek yedirildikten 6 saat sonra, söz konusu kişilerden kan örneklerinin alındığını kaydetti. Çikolata yiyenlerde, kan pıhtılaşmasında önemli rol oynayan trombosit faaliyeti düşerken, ekmek yiyenlerde bu tür bir değişiklik olmadığı gözlemlendi. Ayrıca çikolata tüketimi sırasında, vücutta kanser yapıcı maddelerin zararını azaltan antioksidanların kapasitelerinin yükseldiği kaydedildi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.