logo
07 NİSAN 2025

İslam ve matematiğin kabul etmediği tablo

04.10.2019 00:00:00

Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Ortadoğu'da ve Türkiye sınırlarında yaşanan oyunlarda sona mı geliyoruz yoksa yeni bir başlangıç mı yapılıyor?

Afganistan ve Pakistan'dan başlayarak İran, Irak, Suriye, Yemen, körfez ülkeleri, Mısır, Sudan, Etiyopya, Mısır, Tunus, Libya, Cezayir, Fas ve daha birçok halkı Müslüman ülkelere ve Türkiye'ye bakın!

Baktınız mı? Hangi İslam ülkesi halkının huzuru, refahı yerinde? Hangi İslam ülkesinde Müslümanlar adaletli, güvenli bir şekilde hayatlarını sürdürüyor? Cevap net; Türkiye dahil hiç birisinde. 

Yalnız bir tespit daha yapayım; İslam ülkelerinin tamamında yönetimde veya aktif muhalefette olanların ve de zengin kesimin (muhalif olmadığı takdirde) huzurları, gelirleri yerinde. 

Kendileri en iyi hayat standartlarında yaşıyor, en lüks konutlarda ikamet ediyor, çocukları hem ülkelerinde hem de ülke dışında okuyor, geziyor, tozuyor. 

Sizce bir çarpıklık yok mu? Matematik böyle bir denklemi çözemez. İslam Dini böyle bir tabloyu asla kabul edemez. 

Peki, neden böyle? Soruyu biraz değiştireyim; İslam ülkelerindeki insanlar, sosyal haklardan mahrum, gelir düzeyi zayıf ve her daim terör endişesi ile yaşarken bu ülkeleri yönetenler neden şatafatlı yaşıyor?

Cevap tek ve çok nettir; Emperyalistlere secde ettikleri, onların yanında izzet ve şeref aradıkları için.

Neden dost-düşman tarifi yapamıyoruz?

Kaç aydır Fırat'ın doğusu, PKK-YPG, güvenli bölge, ortak devriye, genişlik, derinlik konularını Türkiye konuştu, yazdı, çizdi. 

Sayın Erdoğan, ABD'ye en son Eylül sonuna kadar süre vermişti. O süre de doldu.  

Şimdi ne olacak? Türkiye kendi göbeğini kesebilecek mi? ABD'yi karşısına alabilecek mi, gibi sorular tartışılıyor.  

En baştan söyleyeyim; Bu millet her zaman kendi göbeğini kesme kabiliyetine sahiptir ve keser de. Ama bu sefer büyük bir bedel, fatura var ortada. Kim ödeyecek o faturayı? 

Bir başka sorgulanması gereken ise bizim Ortadoğu bataklığında ne işlimiz vardı, sorusudur.

Diğer bir nokta ise ABD'nin güvenilmez olduğunu bugün mü anladık? İsrail varken ABD'nin Türkiye'nin menfaatine olacak bir adımı atmasını kim öngördü ki, bu bataklığa girdik ve bugüne kadar bekledik? 

'Aman ABD ile ters düşmeyelim, biraz daha bekleyelim, göz yumalım' düşüncesinde olanlar varsa bilsin ki, her göz kırpış Türkiye'nin biraz daha battığının ifadesidir.

Dost düşman ayırımı yapamadık

Bizim gibi şanlı bir geçmişe ve on binlerce tarihi sınava girmiş, çıkmış bir millet, Atatürk'ten sonra dost-düşman tarifi yapamaz hale getirildi. Bu nasıl bir basiretsizliktir?

Not almışım! 2010 yılında. Daha Suriye bataklığına adım atmadığımız günlerde Prof. Dr. Haydar Baş hem iktidar sahiplerine, hem de milletimize şöyle hitap ediyordu; 

"Eğer bizim değerlerimiz üzerinde komşularımızın bir hesabı varsa bunun ötesinde coğrafyamız üzerinde bir hesabı varsa, biz asla o milletlerle iç politikayı devam ettiremeyiz. 

Şimdi size soruyorum. AB devletlerinin Türkiye coğrafyasında hesabı var mı? Sen nasıl bununla ittifak ediyorsun! Adamın gözü senin topraklarında. 

Lozan Anlaşması müzakerelerinde merhum İnönü, ABD'li murahhas azalarla görüşüyor. 

ABD'li üyeler, "Biz, Türkiye'nin Güneydoğu sınırlarını kabul etmiyoruz" diyor. Bunu kabul edebilmemiz için sizin, bize yeraltı kaynaklarınızı vermeniz lazım. 

Merhum İnönü, 'buna ben karar veremem' diyor. Telgraf çekiyor, merhum Mustafa Kemal telgrafı alıp, okuyor. Sözü şu: Canımızı vererek, kanımızı dökerek kazandığımız bağımsızlığımızı masa başında terk edemeyiz. Telgrafı yırtıp atıyor."

Buyurun sözü olan söylesin!

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
İcra dosyası sayısı patladı
Keçiler ve oğlaklar da haczedildi
CHP'nin olağanüstü kurultayı sonrası
BTP liderleri Özgür Özel'i kutladı
Biri hamile iki kişi öldürüldü
Şişli'de silahlı saldırı
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru
‘Demir Kubbe’ çaresiz kaldı
Ara tatil sona erdi
İlk ders zili çaldı
İşte Özgür Özel'in yeni ekibi.
PM ve YDK üyeleri belli oldu
'Orta Doğu'da susturulması gereken çok şey oluyor'
Trump: 7 Ekim İran yüzünden oldu
ABD'den İsrail'e hava savunma desteği
İran hazırlığı mı yapılıyor?
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
Türkiye genelinde hava soğuyacak
Nisanda kışa geri döndük
Yeniden seçildi
Geçerli tüm oyları aldı
İcra dosyası sayısı patladı
Keçiler ve oğlaklar da haczedildi
CHP'nin olağanüstü kurultayı sonrası
BTP liderleri Özgür Özel'i kutladı
Biri hamile iki kişi öldürüldü
Şişli'de silahlı saldırı
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru
‘Demir Kubbe’ çaresiz kaldı
Ara tatil sona erdi
İlk ders zili çaldı
İşte Özgür Özel'in yeni ekibi.
PM ve YDK üyeleri belli oldu
'Orta Doğu'da susturulması gereken çok şey oluyor'
Trump: 7 Ekim İran yüzünden oldu
ABD'den İsrail'e hava savunma desteği
İran hazırlığı mı yapılıyor?
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
Türkiye genelinde hava soğuyacak
Nisanda kışa geri döndük
Yeniden seçildi
Geçerli tüm oyları aldı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.