İmamoğlu, İstanbul'un 'Koronavirüs Timi'ni tanıttı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyayı kasıp kavuran koronavirüse karşı aldıkları önlemleri, 'Corona Hijyen Tanıtım Etkinliği'nde açıkladı





İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, İBB olarak, son zamanlarda dünyayı kasıp kavuran koronavirüs dahil olmak üzere, her türlü virüse karşı önlem amaçlı hizmet verecek, mobil hijyen filosunu tanıttı. Koronavirisün Dünya Sağlık Örgütü tarafından da ciddi bir tehdit olarak kabul edildiğini belirten İmamoğlu, "Biz, İBB olarak, özellikle son birkaç haftada koronavirüs salgını ile ilgili çeşitli tedbirler almaya ve ekiplerimizi hazırlamaya başladık.
Koronavirüs vakaları ortaya çıkmaya başladığı andan itibaren, Sağlık Daire Başkanlığı'mız konuyu büyük bir hassasiyetle gündemine aldı.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun açıklamaları anlık olarak takip edilmeye, İstanbul Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu İstanbul Tabipler Odası ve konuyla ilgili akademisyenlerle görüş alışverişi içinde süreci anlamaya, hazırlık yapmaya ve yönetmeye başladık.
Gelişmelere bağlı olarak, Sağlık Daire Başkanlığı'mız, Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü'müz bünyesinde koruyucu, önleyici ve tedavi edici sağlık hizmetleri kapsamında çeşitli merkezlerimizde sağlık hizmetleri yürütülmesi talimatları verdim" dedi.
Toplu taşıma araçları ve kapalı alanlar başta olmak üzere, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında tedbirler almak ve bu tedbirlerin sürekliliğini sağlamak amacıyla belediyemiz bünyesinde bir eylem planı hazırladıklarını kaydeden İmamoğlu, yapılacak çalışmaları şu sözlerle dile getirdi: "Metrolarda 100 kişi ile temizlik ve hijyen çalışmalarını 3 düzeyde gerçekleştiriyoruz, İETT otobüslerinde ise 420 personeli temizlik ve hijyen ile olarak görevlendirdik.
Bunlara ek olarak toplu ulaşım hizmetlerinde merkezi peronlarda Otobüs AŞ. iştirakimiz üzerinden, mobil dezenfeksiyon ekipleri oluşturduk."
YENİ MESAJ / İSTANBUL