Türkiye'de hayal kurmak mümkün mü sizce?
Mesela 2 bin 500 lira maaşa alan emekli bir vatandaş için hayal kurmak mümkün mü?
Peki, açlık sınırının 5 bin 300 lirayı geçtiği bir ülkede, 4 bin 253 lira açlık sınırının altında asgari ücrete talim eden bir işçi için hayal kurmak mümkün mü?
Pazara gidip filesini doldurmadan geri dönmek zorunda kalan ev kadınları için hayal kurmak mümkün mü mesela?
Fahiş zamlardan sonra elektrik faturası az gelsin diye artık ampullerini karartmak zorunda kalan, ay sonunda kirasını denkleştirip ödeyebildiği zaman kendisini şanslı gören küçük esnaf için bu ülkede hayal kurmak mümkün mü?
ABD'den Avrupa'ya, Rusya'dan Uzak Doğu ülkeleri kadar gelişmiş çiftçiler el üstünde tutulurlarken, borçlar ve hacizler altında ezilen Türk çiftçisi hayal kurabilir mi?
Değil ailesini bir ülkeyi doyuracak olan tarım sektörünün bel kemiği çiftçiler kendi karınlarını doyuramıyorlarken Türkiye'yi nasıl doyursunlar?
Sayıları resmi rakamlarda bile 5 milyona yaklaşmış olan işsizler için hayal kurmak mümkün mü?
Yeni doğan bir bebeği için bir annenin ülkemizde hayal kurması mümkün mü?
Evlatlarının karnını doyurmakta zorlanan bir babanın hayal kurması mümkün mü?
Hadi bunları geçelim, doktorların ve yeni doktor adaylarının Türkiye'de hayal kurmaları mümkün mü?
Peki, Türkiye'nin geleceği olan gençlerin hayal kurmaları mümkün mü?
Bu şartlarda mümkün değil…
İster kabul edelim, ister kabul etmeyelim artık hayal kurmanın mümkün olmadığı bir ülkede yaşıyoruz
İnsanın açlık ve barınma gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı bir ülkede hangi hayal kurulabilir?
Türkiye'yi 20 yıldır yöneten iktidara sığınmacılardan ekonomik sorunlara, iç politikadan dış politikaya kadar çok sayıda haklı eleştiri yöneltilebilir şüphesiz.
Ama bence iktidarın icraatlarındaki en tehlikelisi, 7'den 70'e bu ülkenin her ferdinin hayallerinin çalınmasıdır.
Hal böyleyken, son 20 yılda hayal kurabilmeyi Türkiye imkânsız hale getiren hükümetin başındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün gençlerin karşısına çıkıp, 'Hayallerinizden vazgeçmeyin' dedi.
Bu söze ne diyelim?
Hiçbir şey, zaten Türkiye'nin mevcut durumu gereken cevabı veriyor…
Ancak Türkiye'de iktidarda hayalleri yok edip, sonra da 'hayallerinizden vazgeçmeyin' diyen siyasiler olduğu gibi ülkemizde milletimizin hayallerini gerçekleştirmesine yardım edecek 'Var bi hayalimiz' diyen Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş gibi, elinde Milli Ekonomi Modeli olan genç bir lider de var.
- Ya Öcalan cumhurbaşkanı olursa... / 10.04.2025
- DEM Parti’ye mağdur rolü mü biçildi? / 05.11.2024
- Bin tane Öcalan’ın çağrısı terörü bitirir mi? / 29.10.2024
- Türkiye’nin refleksleri yok edildi / 24.10.2024
- Vatikan çok üzüldü… / 22.10.2024
- Bir savcı çok şeyi değiştirir / 20.10.2024
- Kaç Erdoğan var? / 19.10.2024
- Kürecik’teki üs İsrail’in hizmetinde / 18.10.2024
- Neçirvan Barzani neden geldi? / 17.10.2024