Ette tekelciliğin önüne geçilmeli
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, " Türkiye'de kişi başına kırmızı et tüketimi 14-15 kilo civarında. Geçen yıl 3 milyon766 bin büyük baş, 7 milyon 7 bin küçükbaş kesimi yapılması ile 1 milyon 149 bin ton et üretilmesine rağmen Avrupa ile kıyasladığımızda yeterli olmadığını görüyoruz"
20.08.2016 00:00:00
Her kurban bayramı öncesinde et ve kurban fiyatlarında yükselmelerin yaşandığı söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kırmızı et fiyatlarındaki artış spekülasyondan ibaret. 4 milyon 980 bin baş hayvan kurban bayramında kesilmek üzere ahırlarda beslenmektedir. Kurban kesmek için ülkemizde yeterli hayvan var. Ama spekülatörler her zaman olduğu gibi yine piyasayı alt üst ediyor. Üreticilerimiz fiyatları abartmadan satarsa kurbanlıklar ellerinde kalmaz" dedi. 2015 yılında ülkemizde 1 milyon 149 bin 262 ton et üretildiğini 2013 yılından beri yüzde 15 artış olduğunu yaptığı yazılı açıklama ile belirten Palandöken, "Ancak üretimin önemli bir kısmı büyük besiciler tarafından gerçekleştirilirken satışların da büyük bir kısmı zincir marketlere kaymış durumda. Etin fiyatının yükselmesi bireysel işletmelerin azalmasından kaynaklanıyor. Türkiye'de kişi başına kırmızı et tüketimi 14-15 kilo civarında. Geçen yıl 3 milyon766 bin büyük baş, 7 milyon 7 bin küçükbaş kesimi yapılması ile 1 milyon 149 bin ton et üretilmesine rağmen Avrupa ile kıyasladığımızda yeterli olmadığını görüyoruz" diye konuştu.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.