logo
11 MART 2025

Ekrem İmamoğlu’ndan 9 bin adım

İmamoğlu: "Haliç keyifli bir ulaşım aksı olsun istiyoruz"

24.04.2021 16:59:00
Ekrem İmamoğlu’ndan 9 bin adım
Ekrem İmamoğlu’ndan 9 bin adım
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokağa çıkma yasağını fırsat bilip, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı ve çevresinde incelemelerde bulundu.
 
Kurmaylarıyla birlikte 9 kilometrelik yolun, 7 kilometresini yürüyerek tamamlayan İmamoğlu, yaklaşık 10 bin adım attı. Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2022'de biteceği müjdesini veren İmamoğlu, "Haliç bir ulaşım aksına dönsün istiyoruz. Keyifli bir ulaşım sathı olsun istiyoruz orası.
 
Aynı zamanda tramvaya yakın bölümde de parklanma kapasitesini artırarak, orada arabalarını bırakıp, tramvayla Eminönü'ne seyahat etmelerini; oradan belki de Sultanahmet'e, diğer bölgelere, hatta Beyoğlu'na metro hattımızla devam etmelerini istiyoruz" dedi.
 

 
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 10 kilometrelik hat üzerinde, "Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı ile Haliç Bölgesi Bölge Planlama ve Peyzaj Çalışmaları Saha Gezisi" gerçekleştirdi. Unkapanı Köprüsü'nde başlayan inceleme gezisi, Alibeyköy Cep Otogarı'nda tamamlandı.
 
Gezinin, 7 kilometrelik bölümünü, yaklaşık 10 bin adım atarak tamamlayan İmamoğlu, hatta çalışma yapacak İBB iştirakleri ve birimlerinin yöneticilerinden bilgi aldı. İBB Genel Sekreter Yardımcıları Mahir Polat, Gürkan Alpay, İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Pelin Alpkökin, Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, Park Bahçe ve Yeşil Alan Daire Başkanı Çağatay Seçkin, Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ve Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş hat boyunca yapılan ve yapılacak çalışmalar konusunda İmamoğlu'nu bilgilendirdiler.
 
'Bu hatta 2022 sürprizlerle dolu'
 

 
Unkapanı'ndan Balat'a kadar yürüyen İmamoğlu ve beraberindeki heyet, yol boyundaki kurum imalatlarını inceleyip, tarihi yapılara ziyaret gerçekleştirdi. Balat Tramvay İstasyonu şantiyesinde bir süre soluklanan İmamoğlu, inceleme gezisiyle ilgili değerlendirmesini de Haliç kıyısında yaptı. "Belki de 2021'in, 2022'nin en önemli hattını yürüyerek dolaşıyoruz" diyen İmamoğlu, şunları söyledi:
 
 
"Eminönü'nden Alibeyköy'e kadar olan, Haliç kıyılarını da içeren düzenleme çalışmalarımız var. Cibali'den Eminönü'ne devam edecek olan tramvay hattımızın tamamlama işimiz var. Tabii burada, Atatürk Köprüsü'nde, Unkapanı'nda bindiğimiz kavşakta hem çok zayıflamış olan üst geçidin yenilenme meselesi var hem de köprü altından geçecek tramvay hattımız söz konusu.
 
Burada İSKİ'nin deplase konuları da var. Bütün bunların takvimini, iş zamanlamasını iyi planlıyoruz. Kurumlarımızla bir araya geldik bugün. Güçlendirilmiş bir köprü ve battı-çıktı ile Eminönü'ne devam eden tramvay hattımız hem de yakın çevresinin peyzaj çalışmaları sürüyor.
 
Eminönü'nün peyzaj çalışması da bu işler içerisinde. Gerçekten görsellerine baktığımızda 2021 ve 2022'de Unkapanı'ndan Eminönü'ne kadar olan hatta, 180 derecelik çok büyük, çok güzelleşen bir değişimi inşallah yaşayacağız. 2022, bizim için bu hatta sürprizlerle dolu."
 
'1 milyon metrekarelik çalışma'
 

 
Haliç kıyılarındaki 1 milyon metrekarelik hattı aktif olarak çalıştıklarını vurgulayan İmamoğlu, "Bunun içinde Feshane'deki müze çalışmamız, spor alanları düzenlemelerimiz, peyzajın kimlikli bir şekilde bitirilmesi var.
 
Haliç kıyısında bisiklet yoluyla kesintisiz bir hat oluşturuyoruz. Yaya aksı oluşturuyoruz. Turistik alanları özenle toparlıyoruz. Çünkü aynı zamanda karşı kıyıda, Beyoğlu tarafında da yapılan yeni müzeler, eskiden beri devam eden tersanedeki geliştireceğimiz alanlarla Haliç'i, ulaşım aksı olarak da kullanıyor olacağız. Tabii bununla da kalmıyoruz.
 
Balat kıyılarını gezdik bugün. Uzun yıllardır ne yazık ki çok kötü durumda bırakılmış tarihi alanlarımız var. Onların restorasyon, kimlikli bir şekilde fonskiyonlandırma çalışmalarını da yerinde ziyaret ettim. Gerçekten sürpriz alanlar var. Alanlarımızı da o satıh da gelişme hedefinin içerisindeyiz" dedi.
 
'Süreci vatandaşlarla paylaşacağız'
 
"Zamanlamayı ve planlamayı iyi yapıp vatandaşımızla bütün bu süreci paylaşacağız" diyen İmamoğlu, "Özellikle Unkapanı'nda yapacağımız, İSKİ, Fen İşleri, Raylı Sistemler, Park Bahçeler çalışmalarımızın tam takvimini, vatandaşlarımızla paylaşacağız. İnşallah yormayacağız vatandaşlarımızı" ifadelerini kullandı. Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2022'de biteceği müjdesini veren İmamoğlu, "Haliç bir ulaşım aksına dönsün istiyoruz. Keyifli bir ulaşım sathı olsun istiyoruz orası. 
 
Aynı zamanda tramvaya yakın bölümde de parklanma kapasitesini artırarak, orada arabalarını bırakıp, tramvayla Eminönü'ne seyahat etmelerini; oradan belki de Sultanahmet'e, diğer bölgelere, hatta Beyoğlu'na metro hattımızla devam etmelerini istiyoruz" diye konuştu.
 
'Ramazan'da yürümek daha bereketli oluyor'
 

 
Bütüncül olarak tasarlanan ve yürütülen sürecin hem hat üzerindeki semtlerde rahatlamaya neden olacağını hem de turizm açısından olumlu sonuçları olacağının altını çizen İmamoğlu, "Gerçekten keyifli bir cumartesi gününü, saatlerce yürüyerek, yerlerinde görerek, çalışma arkadaşlarımın da güzel planlamalarını, güzel performanslarını görerek geçirdik.
 
İnşallah uygulamada da aynı performansla 21 ve 22 aksında müjdeli haberleri, Fatih ve Eyüpsultan ilçemize vermiş olacağız. Ramazan'da yürümek, çalışmak daha bereketli oluyor. Arkadaşlarımla keyifli bir yürüyüş yaptık. İşle yürüyünce adımların sayısını unutuyorsunuz. Onun için çok iş ürettiğimiz, boş adımlar değil, dolu dolu adımlar attığımız günler olsun önümüzde" dedi.
 
23 Nisan bayrakları önünde fotoğraf çektirdi
 
İnceleme gezisinin buradan sonraki bölümünü, kah yürüyerek, kah tramvaya binerek tamamlayan İmamoğlu, 23 Nisan'ın 101'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında bayraklarla süslenen alanlardan biri olan Balat İstasyonu'nda anı fotoğrafı çektirdi. 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İsrail, zulmünü esirlere de uyguluyor
Kurtulan esirlerde işkence izleri
Suriye karıştıkça İsrail'e fırsat doğuyor!
17 hava saldırısı düzenledi
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio
"Ukrayna, topraklarından taviz vermek zorunda"
İsrail'in Doha'ya gönderdiği heyet 'fos' çıktı
"Kalıcı ateşkesi görüşme yetkisi yok"
Musk, X'te yaşanan erişim sorununu açıkladı
"Ukrayna kaynaklı siber saldırı"
Beşiktaş'a Gaziantep şoku
Sahasında 6 maç sonra kaybetti
Şara ile Ferhad Abdi anlaşma imzaladı
SDG artık Suriye yönetiminin bünyesinde
Trabzon'da Şenol Güneş dönemi sona erdi
Kötü sonuçlar ayrılık getirdi
Emeklilerin beklediği haber geldi
Bayram ikramiyesi zammı belli oldu
Mayıs ayında mahkemeye çıkacaklar
5 yıl 3 aya kadar hapis talep ediliyor
Boykot listelerinin üst sıralarındaydı
Ünlü deterjan markası Ariel'e 2.2 milyon lira ceza
Şok, BİM ve Migros'a inceleme başlatıldı
Hisse senetleri düştü
DEM Parti turları bugün başlıyor
Heyet bugün CHP ile görüşecek
Fethi Gürer sordu Cevdet Yılmaz topu taca attı
TRT’ye yönelik sorular boşlukta kaldı
Kaset komplosu şüphelisi yakalandı
Deniz Baykal olayı da var
İsrail, zulmünü esirlere de uyguluyor
Kurtulan esirlerde işkence izleri
Suriye karıştıkça İsrail'e fırsat doğuyor!
17 hava saldırısı düzenledi
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio
"Ukrayna, topraklarından taviz vermek zorunda"
İsrail'in Doha'ya gönderdiği heyet 'fos' çıktı
"Kalıcı ateşkesi görüşme yetkisi yok"
Musk, X'te yaşanan erişim sorununu açıkladı
"Ukrayna kaynaklı siber saldırı"
Beşiktaş'a Gaziantep şoku
Sahasında 6 maç sonra kaybetti
Şara ile Ferhad Abdi anlaşma imzaladı
SDG artık Suriye yönetiminin bünyesinde
Trabzon'da Şenol Güneş dönemi sona erdi
Kötü sonuçlar ayrılık getirdi
Emeklilerin beklediği haber geldi
Bayram ikramiyesi zammı belli oldu
Mayıs ayında mahkemeye çıkacaklar
5 yıl 3 aya kadar hapis talep ediliyor
Boykot listelerinin üst sıralarındaydı
Ünlü deterjan markası Ariel'e 2.2 milyon lira ceza
Şok, BİM ve Migros'a inceleme başlatıldı
Hisse senetleri düştü
DEM Parti turları bugün başlıyor
Heyet bugün CHP ile görüşecek
Fethi Gürer sordu Cevdet Yılmaz topu taca attı
TRT’ye yönelik sorular boşlukta kaldı
Kaset komplosu şüphelisi yakalandı
Deniz Baykal olayı da var
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.