Ekmekte fiyat arttı kalite düştü
Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli, ekmek fiyatlarındaki artış ve unda yaşanan sıkıntı nedeniyle TMO’nun müdahale edip piyasaya ikinci kalite un verdiğini belirterek, “Bu undan ekmek üretilemediği için üretici iki çuval birinci tip ekmeklik unla bir çuval kalitesiz unu karıştırıp ekmek yapmaya başladı” dedi
17.12.2021 10:54:00





Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli, ekmek fiyatlarındaki artış ve unda yaşanan sıkıntı nedeniyle TMO'nun müdahale edip piyasaya ikinci kalite un verdiğini belirterek, "Bu undan ekmek üretilemediği için üretici iki çuval birinci tip ekmeklik unla bir çuval kalitesiz unu karıştırıp ekmek yapmaya başladı" dedi. Başkan Keçeli 1994'lü yıllara kadar un ve bütün girdilerin fiyatlarının sabit tutularak, ruhsatlı fırınlara işledikleri un kadar un tahsisi yapıldığını; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan 4 ay sonra ekmek fiyatlarının serbest bırakıldığını söyledi. Keçeli, şöyle konuştu: "Eskiden 1970'li yıllarda, un fiyatları sabit tutulur. Bütün girdiler sabitlenir, ekmek fiyatları sabit olurdu. Bunun için ruhsatlı fırınlara işledikleri un kadar un tahsisi yapılırdı. Bu tahsis kadar, undaki fiyat değişimi fırıncıya yansımazdı."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.