IMF'nin (Uluslararası Para Fonu) açı reçeteleri ve ekonomik krizlerin altında ezilen Türk çiftçisi her şeye rağmen üretimine devam etmeye çalışıyor. Öyle ki Türkiye, üretim miktarı olarak fındık, incir, kayısı, kiraz, ayva ve haşhaş üretiminde 1'inci, karpuz, kavun, salatalık, taze fasulye ve mercimekte 2'inci, domates, patlıcan, biber, elma, antepfıstığı, nohut ve kestanede 3'üncü oldu.
Zeytin, vişne, ceviz, kuru soğanda 4'üncü, bal, şekerpancarı ve ıspanakta 5'inci olan Türkiye, hayvancılıkta ise sınıfta kaldı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 2002 yılı istatistiklerine göre, üzüm, pamuk, çay, tütün, keçiboynuzu üretiminde dünya 6'ıncısı olan Türkiye, arpa, erik, yeşil soğan, şeftali ve vanilyada 7'inci, buğday, greyfurt, badem, kabak, marul, anasonda 8'inci, çavdar, çilek, ayçiçeği ve armutta 9'uncu, enginar ve limanda 10'uncu oldu. Türkiye, milli yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyede 16'ıncı olabilirken, büyük miktarda ithalat yaptığı mısırda 27'inci, pirinçte 40'ıncı, muz da ise 56'ıncı sırayı alabildi.
Zeytin, vişne, ceviz, kuru soğanda 4'üncü, bal, şekerpancarı ve ıspanakta 5'inci olan Türkiye, hayvancılıkta ise sınıfta kaldı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 2002 yılı istatistiklerine göre, üzüm, pamuk, çay, tütün, keçiboynuzu üretiminde dünya 6'ıncısı olan Türkiye, arpa, erik, yeşil soğan, şeftali ve vanilyada 7'inci, buğday, greyfurt, badem, kabak, marul, anasonda 8'inci, çavdar, çilek, ayçiçeği ve armutta 9'uncu, enginar ve limanda 10'uncu oldu. Türkiye, milli yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyede 16'ıncı olabilirken, büyük miktarda ithalat yaptığı mısırda 27'inci, pirinçte 40'ıncı, muz da ise 56'ıncı sırayı alabildi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.