Buğdayda ithalat resti
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, ekmeğin maliyetinde buğdayın rolünün yüzde 25'i geçmediğini dile getirerek, "Ekmek fiyatlarında un fiyatları bahane edilmesin. Yetkimiz olan ama ithal etmediğimiz buğday limitlerimiz de var" dedi.
18.11.2018 00:00:00





Un fiyatlarını kontrol etmek için 9 Ağustos'tan beri buğday stoklarını piyasaya açarak satışa başladıklarını hatırlatan Güldal, tonu Kasım ayı için bin 120 lira olarak belirlenen fiyatla satışlara devam edileceğini bildirdi.
Güldal, şöyle devam etti: "Ekmek fiyatlarında un bahane edilmesin. Türkiye'nin, yeni üretim dönemine kadar buğdaydan kaynaklanacak un fiyatları artışına, dolayısıyla ekmek fiyatlarında yükselişe gerekçesi yoktur. İç piyasada uncuların ihtiyacı olan buğday stoku, TMO olarak bizde ve piyasadaki tacirlerde yeterli miktarda mevcuttur.
Bu piyasa kontrol altında. Stokta yeterli buğday var. Ekmek fiyatlarının buğday eksikliğinden artacağı endişesine mahal yok, durum kontrol altındadır. Un fiyatları bahane edilmesin. Yetkimiz olan ama ithal etmediğimiz buğday limitlerimiz de var."
AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.