Yulaf bir kültür bitkisidir. Haziranda bitki çiçeklenme dönemindeyken (yulaf tarlasında), sapın yere yakın bölümünden kesilir ve demetler halinde gölge ve havadar bir yere asılarak kurumaya bırakılır. İyice kuruduktan sonra ince kıyılır ve hava almayan kaplarda saklanır. FAYDASIYulaf unu ve kepeği ile hazırlanan çorba ve lapa, hafif diyet yemeği ile beslenmeyi gerektiren tüm hastalıklarda mutlaka kullanılması gereken, çok değerli ve yararlı bir besindir. Örneğin, beslenme bozukluklarında, hastalık sonrasındaki güçsüzlüklerde, mide ve bağırsak hastalıklarında, safrakesesi, sarılık, mide iltihabı ve ülserinde kullanılabilir. Kahvaltıda yulaf kepeği çorbası veya diyet sütle karıştırılmış yulaf kepeği yendiğinde, 4-6 hafta içinde kolesterol düzeyi %30-40 oranında, kan şekeri %10-15 oranında azalabilir, dışkılama normalleşir ve kan basıncında azalma görülür.