Biberin kilosu tarlada 7 TL, yarım kilo salça markette 30 TL!
Hatay'da salçalık kapya biberin kilosu tarlada 7 liraya alıcı bulabiliyor. İstanbul'daki marketlerde cam şişede 550 gramlık biber salçası 29.95 liraya satılıyor. Peki kazanan kim? Çiftçi mi, fabrikatör mü?
14.08.2022 15:40:00





Hatay'da Amik Ovası'nda hasadına başlanan kapya biberde bu yıl 61 bin ton civarında rekolte hedefleniyor. Kendine özgü aroması ve kalitesiyle özellikle salça, baharat ve kurutmalık olarak kullanılan kapya biber; Antakya, Arsuz, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinde 27 bin dekar arazide üretiliyor. Kentte geçen yıla kıyasla üretim alanı genişleyen kapya biber, yüksek rekolte beklentisiyle üreticisini sevindiriyor.
Hatay Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Amik Ovası'nın çok verimli topraklara sahip olduğunu, ovada yılın 12 ayı üretim yapılabildiğini belirtti. Üretilen ürünlerden birinin de kapya biber olduğunu anlatan Çolakoğlu, kapya biberde üretim alanının ve rekoltenin arttığını ifade ederek, "İlimizde üretilen kapya biberin yüzde 90'ı salçalık olarak değerlendiriliyor, kalan kısmı da kurutmalık veya pul biber yapımında kullanılıyor" dedi. Ürünün tarlada fiyatının 7 lira civarında olduğunu, hasadın Eylül ayı boyunca süreceğini belirten Çolakoğlu, hasat sezonunun bereketli ve bol kazançlı geçmesini diledi.
İstanbul'daki marketlerde cam şişede 550 gramlık biber salçası 29.95 liraya satılıyor. EKONOMİ SERVİSİ / AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.