50 bin engelli öğrenciye destek
Turkcell’in, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla 2015’ten beri Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde sürdürdüğü Engelsiz Eğitim Programı’nda yeni bir dönem başlıyor. Proje kapsamında 2020’ye kadar 50 bin engelliye destek verilecek
03.12.2018 00:00:00





Gelirlerinin yüzde 1'ini toplumsal fayda sağlamaya ayıran Turkcell, Türkiye'deki dezavantajlı kitlelere ulaşmak, eğitimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor. 'Engel Tanımayanlar' başlığı altında hem engelli hem de özel yetenekli bireylerin yaşamlarına değer katan ve 2015'ten bu yana pek çok başarılı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Turkcell Engelsiz Eğitim Programı'nda yeni bir aşamaya gelindi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde İstanbul'da Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi'nde gerçekleştirilen ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça'nın katıldığı imza töreniyle 2020'ye kadar 50 bin engelli öğrenci için eğitim ve istihdam imkânlarının geliştirilmesi hedefi belirlendi. Engelli çocukların zeybek gösterisi ve piyano konseriyle başlayan törende ayrıca özel eğitim okullarında okuyan öğrenciler tarafından yapılan 170 eserin yer aldığı '7. Sanata Engel Yok' Resim ve El Sanatları Sergisi'nin açılışı gerçekleşti.
'Vazifemizi yapıyoruz'
Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, protokolün imza töreninde yaptığı konuşmada, ilkokuldan doktoraya kadar eğitim hayatının her alanında desteklerini sürdüreceklerine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Yaratılan herkesin bir rızkı var. Yaratılıştan her gelenin bir kapasitesi, kabiliyeti var. Hepimizin farklı özellikleri ve kapasitelerinin olduğu yadsınamaz. Turkcell olarak kendi imkânlarıyla bu kapasiteyi kullanma zafiyeti olan insanlarımızın hayatlara tutunması için gayret gösteriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile sıkı bir çalışma içindeyiz. Çok değerli işler yaptık. Önümüzdeki dönemde bu çocuklarımız için okullarda müzik sınıfları olacak. Çocuklarımızın kabiliyetlerini ortaya çıkaracağız. Biz sadece vazifemizi yapıyoruz. Bir durum daha var ki, dijital hayat bizi kavramaya başladı. Onun içinde savrulup gitme tehlikesi içinde çocuklarımız var. Onları bu dijital zorbalıktan kurtarmaya yönelik gayretler içindeyiz. Şimdiye kadar 30 bin engelli çocuk ve gencimizin hayatına dokunmuştuk. Artık hedefimizi daha da büyüttük. 2 yıldan kısa bir sürede 50 bin çocuğumuz için son teknolojiyle donatılmış bir eğitim ortamı ve istihdam olanakları sağlayacağız."
Yeni projeler gelecek
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı olarak engelli çocuklarla, vatandaşlarla ilgili belki iki kat daha fazla dikkatleri olduğunu ifade ederek, "İnşallah çok daha güzel tedbirlerin alınacağı, çok daha güzel projelerin yapılacağı dönemleri birlikte yaşayacağız. Engelli bireylerin sosyal yaşama uyum sağlamaları, kendi kimliklerini kazanmaları, başarı duygusunu tatmaları ve kendilerini her yönden geliştirmeleri konusunda büyük bir desteğe ihtiyaç var" diye konuştu.
Hedef 105 okula ulaşmak
Yeni protokolün imzalanmasıyla birlikte, bu yılın sonuna kadar 105 okula ulaşmak hedefleniyor. Bilgisayar ve teknoloji sınıfları ile öğrencilerin istihdama yönelik gelişimlerinin sağlanması, teknoloji eğitimi ile gelişim fırsatları yaratılması hedefleniyor. Bu arada özel eğitim ilk ve ortaokulu, özel eğitim meslek lisesi, özel eğitim meslek okulu ve özel eğitim uygulama okulu öğrencileri tarafından yapılan 170 eserin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu sergi, 11 Aralık'a kadar İstanbul Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.
RECEP BAHAR / İSTANBUL
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.