




Nahid Sırrı Örik (1895-1960) edebiyattan resme, tiyatrodan tarihe uzanan geniş bir alanda birbirinden değerli eserler ortaya koymuş bir yazarımız. kitap-lık dergisi, ölümünün 60. yıl dönümü vesilesiyle Ocak-Şubat sayısında Nahid Sırrı'yı kapsamlı bir dosyayla ele aldı.
Dosyaya katkıda bulunan Bahriye Çeri, Hasan Bülent Kahraman, Nilgün Firidinoğlu, Serdar Soydan ve derginin editörü Murat Yalçın, 15 Şubat Cumartesi günü saat 16.00'da kültür tarihimizin bu önemli kişiliğini anmak üzere Loca'da bir araya geliyor.
Bahçeşehir Üniversitesi/ BAUART ve Yapı Kredi Kültür Sanat ortaklığıyla gerçekleşen Ender Sesler dizisinin yeni sezondaki ilk konseri, piyanist-besteci Baki Duyarlar'ın yeni projesi JazzARK Project'i sunuyor. 18 Şubat Salı günü saat 20.00'da Loca'da yapılacak olan etkinliğin biletleri Biletix'te.
Derya Bengi ve Murat Meriç 50, 60 ve 70'li yıllardan sonra bu kez 80'li yılların Türkiye'sini müziğin kılavuzluğunda konuşmak üzere Loca'nın konuğu oluyor. Bengi'nin kısa bir süre önce yayımlanan "80'li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük - Yaprak döker bir yanımız" kitabından hareketle, dönemin siyasal ve kültürel ruhunun şarkılar eşliğinde tartışıldığı sazlı cazlı bir sohbet bekliyor izleyiciyi. 25 Şubat Salı günü saat 18.30'da yapılacak olan etkinlik Loca'da.
Sagalassos Kazı Başkanı Prof. Jeroen Poblome, 26 Şubat Çarşamba günü saat 18.30'da Loca'da yapılacak olan konferansta kentin bulunduğu bölgeyi, siyasi ve kültürel önemini, kazı çalışmalarının tarihçesini ve bugününü anlatacak. Akdeniz'in en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan, Burdur sınırları içindeki Sagalassos, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alıyor.
HABER MERKEZİ