Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde aile fertleri, elde yapılıp güneşte kurutmaya bırakılan tarhanaların başında kuş ve kedilere karşı sırayla nöbet tutuyor. Bulgur, yoğurt, margarin ve suyun karışımıyla elde edilen bulamaçtan yapılan, "çıtır tarhana" olarak adlandırılan çerezlik tarhananın Türkiye'de en büyük üretim merkezi olan Beyşehir'de tarhana üretim sezonu açıldı. Kazanlarda kaynatılan bulamaçlar, ellerde küçük daireler şeklinde açılıp, güneşte kuruması için bezlerin üzerine seriliyor. Üreticilerin büyük bölümünü kadınların oluşturduğu vatandaşlar, hem evlerinin kışlık çerez ihtiyacını karşılıyor hem de ihtiyacından fazlasını satarak aile bütçesine katkı sağlamış oluyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.