Şırnak'tan acı haber: 10 şehit
Teröristler ‘alan hakimiyeti' kurmak amacıyla Şemdinli'den sonra Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesini hedef aldı. Roketatarlarla kente saldıran teröristler 10 askerimizi şehit etti
03.09.2012 00:00:00
Terör örgütü PKK, CIA Başkanı David Petraeus'un İstanbul'a ayak basmasından yaklaşık 5 saat sonra Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ni ele geçirmek için polis ve askeri noktaları hedef aldı.
Beytüşşebap ilçe merkezinde saat 22.00 sıralarında güvenlik merkezlerini hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, PKK'lı teröristlerin Beytüşşebap ilçesi çevresindeki askeri üs bölgelere uzun namlulu silah ve roketatarlarla düzenledikleri saldırıda 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, çoğu hafif olmak üzere 7 güvenlik görevlisinin de yaralandığını söyledi. Özkan, "Saldırıda 10 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehitlere Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi. Çok sayıda teröristin de öldürüldüğünü dile getiren Vali Özkan, kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonun aralıksız sürdüğünü de bildirdi. Çatışmada 20 teröristin öldürüldüğü belirtiliyor.
Şehitlerimiz, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.
Acı haberler tez geldi
Beştüşşebap'ta şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurt'un Gaziantepteki baba ocağına ateş düştü. Sabah saatlerinde şehidin acı haberini getiren iki subay Aktoprak'ta akrabalarında bulunan şehidin annesinin yanına gitti. Burada acı haberi alan aile subaylarla birlikte şehidin özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi. Acı haberi alan anne Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı.
Şehit olan 10 güvenlik görevlisinden biri de Piyade Er Emrah Karataban'dı. Karataban'ın Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyündeki ailesine de acı haber sabah erken saatlerde ulaştırıldı. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.