İnsanoğlu, doğumundan ölümüne kadar geçen süre içerisinde, çeşitli vesilelerle sınavlarla karşı karşıya.
Bazı tercihler bize ait olmamakla beraber, bunlar doğuştan gelen güzelliklerdir.
Bizler hayata nasıl bakarsak o şekilde yaşayabiliriz. Gerçek anlamda insanın hayatını huzurlu kılan, bir amaç çerçevesinde geçen ömrü yaşamaktır.
Sınavlar derken geçtiğimiz günlerde yine bir üniversite sınavına şahit olduk. Dedik ya insan hayatının her anı bir sınavdır.
Neden bu gençlerin eğitim hakkına sınavlarla adeta Çin Seddi çeker olduk.
Neden her Türk gencimiz, ben de okudum, eğitim aldım, başardım heyecanını, motivasyonunu yaşamasın, neden?
Olmayacak dua misali yıllardır AB'ye girme uğruna neler feda etmedik diyenler, biraz da onların bu tarafına bakabilseler. Kimler mi? Her yıl eğitim sistemini değiştirenler.
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın deyimiyle: "Sınavla öğrenci seçmek saçma ama onu da geçtim 1 dakika geç kalanı sınava almamak saçmalığın daniskası. Hiç bir ülke nesillerine böyle eziyet etmemiştir."
Evet, bu eziyeti edenler bakıversinler.
Bir dakika ile kaybedilen bir yıl, belki hayata, belki bir ömre etkin olacak bir 60 saniye. Yazık bunca emeğe, yazık bu gençliğe.
İşte tam burada ifade edelim. BTP ebedi genel başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Bey'in sınavsız üniversite çözümü, olmazsa olmazdır. Doğuştan kazanılan eğitim, sağlık, güvenlik gibi haklarımızı doya doya yaşayabilmek adına. Baba devletin sosyal devletin gereğidir bunlar.
Bu ve birçok konuda ülkemizde kendi geleceğini ümit edemeyen gençlerin hayali oluyor ülkeden gitmek, adeta kaçmak!
Ne uğrana? Cevabı sokakta.
Kendi öz vatanında geleceğini ümit eden, 'var bi hayalimiz' heyecanı yaşayan, Türk gençliğini yetiştirebilmek temennisiyle…
Nasıl bayram edelim
Özlemlerin giderildiği, dostlukların hatırlandığı, gönüllerin yumuşadığı günlerdir bayramlar. Nice güzel bayramlara.
Bu günlerde herkes akraba, eş dost ziyaretleriyle, ikramlarla, hediyelerle birbirlerine muhabbet duyarlar. Tabii imkanlar müsaade ederse kurbanlar kesilecek bu bayramda.
Her zaman bayramlarda emekliler yine gündemde. Onlar ailelerin temel dilekleri. Çocuklara torunlara herkese el uzatmak isterler aldıkları 10 bin TL emekli maaşıyla.
Harca harca bitmez! Çok şey demek lüzum gelmez bu rakamı reva görenlere.
Sadece bir hafta geçinme tavsiyesinde bulunmak yeterli olur. Formülü öğrenmek gerek!
Sizler de okumuşsunuzdur. Emekli, hakkımı helal etmem diyor, hakkını vermeyenlere.
Sokaktaki gençler de diyor ki, biz de hakkımızı helal etmiyoruz, hakkımızı helal etmiyoruz diyenlere. Adeta geleceğimiz elimizden alındı. Yıllardır onların desteğiyle iktidar oldular, şimdi neden isyan ediyorlar? Hakkımı helal etmiyorum diyorlar.
Gençler haklı, biraz da empati.
Çözüm; görene, bilene, anlayana.
- Nice bayramlara… / 29.03.2025
- Nasıl bir gelecek? / 19.03.2025
- Bu acele nedir? / 12.03.2025
- Milletimiz ayıkana kadar / 04.03.2025
- Çözüm, Milli Ekonomi Modeli / 26.02.2025
- Neden herkes mutsuz? / 10.02.2025
- Milli Ekonomi Modeli uygulanmadan Türkiye kurtulamaz / 15.01.2025
- 2024’ten 2025’e bakış! / 31.12.2024
- Trabzon’da BTP rüzgârı / 24.12.2024