Maslak'taki bir akaryakıt istasyonunda dün akşam meydana gelen patlamada 5 kişi yaralandı.
OPET Maslak İstasyonu'ndaki patlama saat 19.35 sıralarında oldu. Patlamada marketin önü ve kanopinin binaya yakın bölümlerinde maddi hasar oluştu. Olay yerine ambulanslar ile itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Mülkiyeti Mehmetçik Vakfı'na ait olan istasyondaki patlamada, beyaz renkli bir aracın parçalandığı ve parçalarının etrafa dağıldığı görüldü. Olayda 7 araç hasar gördü.
Patlamada yaralanan 5 kişiden Durmuş Özkan, Ersin Aslan ve Sezai Çetin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu kişilerden Özkan'ın yüzünde travma olduğu, Aslan ve Çetin'in sağlık durumlarının ise iyi olduğu belirtildi. Levent Hastanesi'ne kaldırılan diğer yaralı Tolga Kayabaşlı da buradaki tedavisinin ardından taburcu edildi. Olay sırasında istasyonda aracına yakıt alan ve başından hafif yaralanan taksi sürücüsü Osman Topal'a ise olay yerinde bir ambulansta müdahale edildi.
Akaryakıt istasyonundaki patlamanın ardından caddeye saçılan parçalar, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanarak özel torbalara konuldu. Bu parçalar, akaryakıt istasyonunda bomba uzmanı ekiplerce toplanan diğer parçalarla birlikte incelemeye alındı. Akaryakıt istasyonunun önündeki caddenin temizlenmesinin ardından,bir süre trafiğe kapalı tutulan yol saat 22.30 sıralarında yeniden trafiğe açıldı. Polis, kordon altında tuttuğu akaryakıt istasyonundaki incelemelerini sürdürüyor. EMNİYET MÜDÜRÜ CERRAH İNCELEMEDE BULUNDUPatlamanın nedeni henüz netlik kazanmazken, olay yerinde incelemede bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Görgü tanıklarının bize verdiği bilgiye göre, LPG tüpü dolumu yapan bir araçdiyorlar. Hatta birisinin ağzında sigara olduğu söyleniyor" dedi. Gazetecilerin, "patlamanın olduğu aracın bir kamyonet olduğunun söylendiğini" ifade etmeleri üzerine "Hayır, otomobil" diyen Cerrah, araştırmaların sürdüğünü bildirdi.
OPET YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖZTÜRK: LPG DE?İLOPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk de olay yerinde incelemede bulundu. Öztürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, istasyonun depreme karşı duyarlı olduğunu belirterek, herhangi bir tehlike anında pompaların otomatik olarak kapandığını söyledi. "Patlamanın, pompaların olduğu bölümde değil, marketin önünde meydana geldiğini" ifade eden Öztürk, "Bir çukur oluşmuş. LPG tankının patlamasından bu kadar hasar olacağını sanmıyorum. LPG tankı ya da başka bir şey olduğu, araştırmalardan sonra belli olacak. Gönül ister ki sigaradan olsun da başka bir şeyden olmasın" dedi.
Fikret Öztürk, araştırmaların sürdüğünü, istasyona ait güvenlik kamerasının da emniyet tarafından incelenmek üzere alındığını bildirdi. Gazetecilerin, patlamanın olduğu araca ilişkin sorusuna ise Öztürk, "Taksi deniyor, hususi araç deniyor, kamyonet deniyor. Araç parçalandığı için şu anda tam olarak bir şey söylemek mümkün değil" yanıtını verdi.
OPET'İN AÇIKLAMASI... OPET Petrolcülük A.Ş'den yapılan açıklamada da "ilk alınan bilgilere göre patlamanın dolum sırasında değil, market önünde park eden bir arabadan kaynaklandığının görgü tanıkları tarafından belirtildiği" bildirildi. Akaryakıt ve LPG sistemlerinde bir sorun bulunmadığı kaydedilen açıklamada, konuyla ilgili olarak teknik ekiplerin araştırmalarını sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada, "istasyon personelinin soğukkanlı bir şekilde ilk önlemleri alması, ayrıca böyle bir durumda istasyonun otomatik yakıt ve elektrik ikmalini kesen sisteminin bulunması, olayın facia haline gelmesini önlemiştir" denildi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.