Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, bir istihbaratı değerlendirerek Kızılay'ın eski yönetim kurulu üyesi Tahsin Kaplan'ı takibe aldı. Hakkında yolsuzluk iddiasıyla soruşturma açılan ancak mal varlığı tespiti yapılamadığı için beraat ettiği bildirilen Tahsin Kaplan, Siverek'ten bir hemşehrisinin iki çanta dolusu getirdiği 535 bin dolarla birlikte gözaltına alındı. İfadesi alınan Tahsin Kaplan'ın hemşehrisi bu paraları Kaplan'ın kendisine verdiğini ve bir özel bankanın kiralık kasasında sakladığını söyledi. Aynı kişi Kaplan'a ait diğer paralarında başka kişilerin üzerinden başka bankalara yatırıldığını itiraf etti. Bu ifadeler üzerine olayla ilgili 4 kişi daha gözaltına alınırken, 2 ayrı bankada tutulan 415 bin dolara da el konuldu. Paralar Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Merkez Bankası'na götürülerek tespit yaptırılıp tutanak tutturuldu.
Gözaltına alınan kişiler söz konusu paraların Tahsin Kaplan'a ait olduğunu belirtirken, emniyet yetkilileri Kaplan'ın bu parayı nereden elde ettiği konusunda açıklama yapmadılar.
Gözaltına alınan kişiler söz konusu paraların Tahsin Kaplan'a ait olduğunu belirtirken, emniyet yetkilileri Kaplan'ın bu parayı nereden elde ettiği konusunda açıklama yapmadılar.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.