İlaçlama firmaları fiyatlarını artırdı
Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı büyük ölçüde etkileyen koronavirüste Türkiye’de de 5 vaka tespit edildi
![İlaçlama firmaları fiyatlarını artırdı](resimler/haberler/25/ilaclama-firmalari-fiyatlarini-artirdi-H1338424-11.jpg)
![](temalar/resimler/bos.gif)
![İlaçlama firmaları fiyatlarını artırdı](resimler/haberler/25/ilaclama-firmalari-fiyatlarini-artirdi-H1338424-12.jpg)
![](temalar/resimler/bos.gif)
![](temalar/resimler/bos.gif)
Virüsün Türkiye'de çıkmasının ardından korunmak için çözüm arayanlar ilaçlama firmalarına başvurmaya başladı
. Okul, ev, iş yeri, fabrika, hastane ve toplu taşıma araçlarını ilaçlatmak isteyenler özel firmalara rağbet gösterince sektördeki bazı kişiler de fiyatları yüzde bin oranında arttırdı. Normal zamanda ücreti 150 lira olan ilaçlama için bin 500 lira veya iki bin lira isteyen kişiler bulunuyor. Firmalar dezenfeksiyon için kullanılan hidrojen peroksit maddesini de karaborsaya düştüğü için tedarik etmekte zorlanıyor. 20 yıldır ilaçlama işi yapan firma sahibi Recep İlkay Erkek, yaptığı açıklamada dezenfeksiyona çok talep olduğunu söyledi.
Talepleri karşılamakta güçlük çektiklerini vurgulayan Erkek, "Son 1 aydır işlerimiz durgundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nasıl gece Türkiye'de de vakanın çıktığını açıklayınca o an bir patlama yaşadık. 3 gündür benim telefonlarım kitlendi.
100 telefon alıyorsam 99'u virüsle ilgili. Okullar, servisler, fabrikalar, AVM'ler, hastaneler ve bunun gibi her yerden telefon gelmeye başladı" diye konuştu. Dezenfekte için kullanılan hidrojen peroksit maddesinin de karaborsaya düştüğünü aktaran Erkek, "Kullanılan ürün bakanlık tarafından onaylıdır. Sıktığımız alandaki bütün bakteri ve virüsleri yok eder.
Ürünlere ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Karaborsaya düştü. Tedarikçiyi arıyorum bana 'Bekle, seni listeye aldım' diyor. Benden şuanda dezenfeksiyon talep eden özel hastane ve belediyeler için zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.
İHA