İkiz tekvandocuların hedefi şampiyonluk
Yurt içi ve yurt dışında katıldıkları birçok müsabakada derece elde eden sporculardan Şefika Çakal, en son, Yunanistan'da düzenlenen 3. Avrupa Tekvando Birliği (WTE) Başkanlık Kupası'nda yıldızlar 47 kiloda üçüncü, Şevval ise Bulgaristan'da yapılan 1. WTE Multi Avrupa Oyunları'nda yıldızlar 51 kiloda şampiyon oldu.
14.10.2018 00:00:00





İlk derecesini 2016 Türkiye Şampiyonası'nda ikincilikle elde ettiğini aktaran Şefika, sonrasında da milli takıma girmeyi başardığını kaydetti. Kardeşiyle hedeflerinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Şefika, "Önümüzde ciddi bir Avrupa Şampiyonası var. Oraya katılarak başarı sağlayacağımıza inanıyorum. İkizimle çok çalışıyor ve şampiyonaya hazırlanıyoruz." diye konuştu.
"Müsabakalarda bizi karıştırıyorlar"
Şefika Çakal, ikiziyle katıldıkları müsabakalarda zaman zaman rakiplerinin kendilerini karıştırdığını söyledi. Şevval Çakal ise 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde İspanya'da düzenlenecek Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda başarılı olacaklarına inandığını ifade etti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.