Gilaburu hasadı başladı
Kayseri'nin eşsiz lezzeti ve şifa kaynağı gilaburu Bünyan ve Akkışla ilçelerinde yoğun olarak yetişiyor
30.09.2024 08:18:00 / Güncelleme: 30.09.2024 08:21:37
Kamil Alili
Kamil Alili
Kayseri'de gilaburu hasadı başladı.
Gilaburu özellikle Bünyan ve Akkışla ilçelerinde yoğun olarak yetiştirilir ve Türkiye'deki gilaburu üretiminin %65'ini tek başına karşılar.
Toplanan meyveler, genellikle su içinde bekletilerek fermente edilir ve ardından gilaburu suyu olarak tüketilir.
Gilaburu meyvesi, yüksek C vitamini içeriği ve sağlık açısından sunduğu faydalarla dikkat çeker. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olması, kalp sağlığını desteklemesi ve antidepresan etkisi gibi pek çok sağlık yararı bulunur.
Bu nedenle, Kayseri'de gilaburu suyu tüketimi oldukça yaygındır ve yerel halk tarafından şifa kaynağı olarak görülür.
Gilaburu özellikle Bünyan ve Akkışla ilçelerinde yoğun olarak yetiştirilir ve Türkiye'deki gilaburu üretiminin %65'ini tek başına karşılar.
Toplanan meyveler, genellikle su içinde bekletilerek fermente edilir ve ardından gilaburu suyu olarak tüketilir.
Gilaburu meyvesi, yüksek C vitamini içeriği ve sağlık açısından sunduğu faydalarla dikkat çeker. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olması, kalp sağlığını desteklemesi ve antidepresan etkisi gibi pek çok sağlık yararı bulunur.
Bu nedenle, Kayseri'de gilaburu suyu tüketimi oldukça yaygındır ve yerel halk tarafından şifa kaynağı olarak görülür.