Evde sirke nasıl yapılır?
Evde sirke yapan insanların sayısı her geçen gün artıyor. Peki evde iyi sirke nasıl yapılıyor?
05.07.2024 17:45:00
Yenal Arman
Yenal Arman
Evde sirke yapan insanların sayısı her geçen gün artıyor. Peki evde iyi sirke nasıl yapılıyor?
Sirke yapımında kullanacağınız meyveleri iyice yıkayın ve çürük kısımlarını ayıklayın. Kabuklarını kesinlikle soymayın, çünkü kabuklar sirkeleşme işlemi için oldukça önemlidir.
Sert dokulu meyveleri minik minik doğramak, daha çabuk sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.
Daha sonra sterilize edilmiş cam kavanozların içine meyveleri yerleştirin.
Üzerine nohutları, balı ve tuzu ilave edin.
1 çay bardağı elma veya alıç sirkesini kavanoza ekleyin.
Kavanoza bir parmak boşluk kalana kadar dolduracak kadar su ekleyin.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve yaklaşık 20 gün boyunca bekletin.
Her günün sonunda üzerinde oluşan sirke anasını alın.
Ev yapımı sirkenin püf noktalarına dikkat ederek, doğal bir mucize olan sirkeyi biraz emek ve sabırla evde yapabilirsiniz.
Sirke yapımında kullanacağınız meyveleri iyice yıkayın ve çürük kısımlarını ayıklayın. Kabuklarını kesinlikle soymayın, çünkü kabuklar sirkeleşme işlemi için oldukça önemlidir.
Sert dokulu meyveleri minik minik doğramak, daha çabuk sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.
Daha sonra sterilize edilmiş cam kavanozların içine meyveleri yerleştirin.
Üzerine nohutları, balı ve tuzu ilave edin.
1 çay bardağı elma veya alıç sirkesini kavanoza ekleyin.
Kavanoza bir parmak boşluk kalana kadar dolduracak kadar su ekleyin.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve yaklaşık 20 gün boyunca bekletin.
Her günün sonunda üzerinde oluşan sirke anasını alın.
Ev yapımı sirkenin püf noktalarına dikkat ederek, doğal bir mucize olan sirkeyi biraz emek ve sabırla evde yapabilirsiniz.