En çok domates ve karpuz tüketildi
Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'ne Ocak ve Kasım ayları arasında 804 bin 857 ton meyve-sebze getirildi. Başkent'te bu yıl 11 ay boyunca en çok domates ve karpuz tüketildi. Domates ve karpuz Türkiye genelinde de en çok tüketilen sebze-meyve olarak öne çıkıyor.
18.12.2022 17:41:00





Ankara'da bu yıl sofralarda en fazla yer bulan sebzeler domates, patates ve salatalık; meyveler ise karpuz, portakal ve kavun oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi verilerine göre, kentin yaş meyve ve sebze ihtiyacını karşılayan Yenimahalle'deki Toptancı Hali'ne bu yılın Ocak-Kasım döneminde 804 bin 857 ton meyve-sebze girdi. Ankaralıların sebze tüketiminde 102 bin 497 ton ile ilk sırada yer alan domatesi, 57 bin 784 ton ile patates ve 43 bin 810 ton ile salatalık izledi. Sebzelerde en az tercih edilenler ise 8.5 ton tüketimle kabak çiçeği ve 10 ton tüketimle tatlı patates oldu.
En az böğürtlen tercih edildi
Yıl boyunca tonaj bazında en çok getirilen meyve 92 bin 358 ton ile karpuz oldu. Portakal 34 bin 311 ton ile ikinci, kavun 33 bin 689 ton ile üçüncü sırada yer aldı. Toptancı Hali'ne en az giren meyveler böğürtlen, kamkat, badem olarak sıralandı. Hale getirilen böğürtlen 15 ton, kamkat 20 ton ve badem 82 ton olarak kayıtlara geçti. Domates 16 bin 980 ton ile en çok Ağustos'ta tüketilirken, 4 bin 192 ton ile en az fiyatının zirve yaptığı Şubat ayında tercih edildi. Karpuzun en fazla tüketildiği ay 26 bin 452 ton ile Haziran, en az tüketildiği ay 12 ton ile Ocak oldu. Domatesi yıl genelinde Türkiye'nin her ilinde, karpuzu ise yine yıl genelinde pek çok ilde bulmak mümkün. HABER MERKEZİ/AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.