logo
17 NİSAN 2025

Dünya tarihi yeniden yazılmalı

14.02.2021 00:00:00

"Tarih Türklerle başlıyor, kağıdı ilk Türkler buldu, Türklerin kökeni 16.000 yıl öncesine gidiyor, Latin Alfabesinin temelinde Türkler yatıyor."
Bu muhteşem tesbitlerin sahibi , maalesef Türk Medyasında hemen hiç yer bulamamış ve bir çok tarihçinin bile adını duyduğunda hatırlayamadığı büyük Türkolog Kazım Mirşan hoca (1919-2016)
Türk olmanın eşsiz gururunu iliklerimize kadar bir kerede daha kuvvetle yaşamamıza hizmet eden bu muhteşem tesbitlerin elbeteki çok ama çok derin tarihi araştırmalara dayanan altyapısı mevcuttur.

Kazım hoca mesleki olarak tariçi kimliğe sahip olmasada, büyük ekseriyet tarihçi diye geçinenleri ancak kendisine talebe olarak kabul edecek kadar yüksek bir tarihi bilgi derinliğine sahip.
Yukarıda aktarılan her biri devrim niteliğindeki başlıklar bugüne kadar kabul edilmiş bir dizi tarih bilgisini toprağa gömerek yep yeni bir çığır açabilir, açmalıdır da.!
Uygarlığın temelinde 'yazı'nın olduğu bir gerçek. Bugüne kadar bilinen ilk yazının Sümerler tarafından bulunduğu iddiası da bu derin ve ilmi araştırmalar sayesinde  yok hükmünde sayılacak.

Mirşan hoca devamla, Avrupa uygarlığını kuranların Etrüskler olduğunu batılıların bile uzun süreden beri kabul etmiş olması gerçeğini ispatlamış bulunuyor . Zira bu yeni tez Etrüsklerin Ön-Türkler olduğunu kanıtlarıyla belgelemiş oluyor.

Yani,"Latin Alfabesinin temelinde Ön Türkçe vardır, dolaysıyla evrensel uygarlığın kökeninde Türkler vardır."diyor büyük Türkolog .
Türklerin Anadolu'ya ilk geliş tarihini 1071 olarak biliyoruz ancak bu batı tarihçilerinin yutturması olarak değerlendiren Kazım hoca,Türk'lerin Anadolu'daki geçmişini en azından 16 bin yıl geriye götürüyor.Bilimsel olarak kanıtlanmış başkaca bir  çalışmaya  göre de, Türk tarihi 18 bin yıl kadar gerilere gidiyor.
Yazılarını,araştırmalarını bir çok söyleşisini belki de  100 kere tekrar etmeme rağmen ilk okuduğumdaki heyecanımı  ve bir o kadar da şaşkınlığımı kaybetmediğimi ifade etmek isterim.

Nasıl olurda gerçek tarih ve tarihi olaylar bu kadar ekseninden saptırılmış olabilir.Hiç olmamış şeyler gerçek tarih diye halen bugün dahi nasıl ve neden okutulur  tarih kitaplarında ve tarih bölümlerinde anlamak mümkün değil.
Neyse devam edelim…
 Merhum Kazım hoca  batılı tarihçilerin birçok saptamalarının yanlış ve eksik olduğunu ısrarla vurgulayarak, Türk dilinin 2 grup, 8 dal ve 41 lehçeden oluştuğunun ve bunların tümünü bilmeyen hiçbir bilim adamının yaptığı  tarihi inceleme ve araştırmalarının doğru sonuç veremeyeceğini kesin bir dile ifade etmiştir.
 

BATILILARIN DİL OLARAK TÜRKÇEYİ KULLANIYOR
 

"Yazı da Avrupa'nın kendine ait değildir. Yazının da Finike'den geldiği varsayılır oysa buda kesin olarak gerçeği örtmedir. Zira yazı da direkt olarak Orta Asya'dan yani Ön Türklerden gelmiştir"şeklindeki açıklamalarıyla adeta dünya tarihini ve dengelerini değiştirecek çıkışlarda bulunan Kazım hoca, "Avrupa'nın yazısı, dili de kendine ait değildir hatta  Avrupa böyle bir kökene de sahip değildir"diyor.

Ancak kendi kökenini arayan Avrupa , 1780 yılında Etrüsk Yazıtlarını bulunca "bizim kökenimiz bulundu" deyip büyük sevinç yasar. Etrüskçe'yi batılılar hiçbir zaman okuyamadılar. Zira Etrüsk Yazıtlarında Yunan uygarlığını bulacağını uman Batı Ön-Türkleri bulunca konuyu "hasıraltı" etmeyi yeğlemiştir.
Avrupa'nın tarihi çok genç! Fransa 1500 yılından beri tarih sahnelerinde, tarihleri 501 yılında başlar ki Atilla 452 yılında ölmüştür.
İngiltere'nin de tarihi 1500 yıldır. En uzun tarih Almanların ki olup 2100 yıldır.
Roma'nın kökeninde Etrüskler var, Etrüsklerin kökeninde de Ön-Türkler var.! Yunanistan'da da köken olarak Ön-Türkleri buluyoruz.
 
Sümerler 5000 yıl önce yazıyı icat ettiler, bir nevi çivi yazısı şeklindeki bu yazıyı Batılılar söktüler. Bu yazıyı ilk söken  bilim insanları "Bu Turani" bir dildir, demiştir.
 
Tarihin en alt katmanlarına inildiğinde karşımıza  TÜRK'lerin  ilk ve en eski kadim uygarlık olduğu gerçeğini görürüz.
Olayın başlangıç noktası ve dünya uygarlık tarihine ilk mührünü vuran asil milletin TÜRK'ler olduğu saf gerçeğinin artık üzeri örtülmesin dilek ve temennisiyle son bir özet yapalım;
167 milyon yıl önce KRETASE dönemi vardır. O dönemde Orta Asya yok, dev bir deniz var sadece. Jeolojik çalkalanmalar sonucu bu dev deniz parçalara ayrılmış ve ortaya 5 tane deniz çıkmıştır.

Bu beş deniz meydana getirdiği tropikal iklimde bir yeni uygarlık doğmuştur. Bu uygarlık Ön Türk kimliklidir. Ön Türk Kimliğinin kurduğu ilk uygarlık ON UYUL 'dur. Bu dönem 8500 yıl öncesidir günümüzden.
Şimdilik kaydıyla deriz ki; TÜRK bir ırk değil, çok geniş bir millet şemsiyesidir.O şemsiyenin altında ki tüm boylar bu ulu çınarın aynı köklerinden beslenen dalları ve meyveleridir.

O yüzden büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatük" Ne Mutlu Türküm Diyene"demiş.
Ve yine o yüzden, büyük fikir,ilim ve devlet adamı devrimci Hoca Atatürk Prof.Dr.Haydar Baş, "Eğer dünya'da adalet sağlanacaksa, unutmayın ki bu Türk Milleti ile mümkündür"demiştir.
Selam olsun o iki büyük TÜRK'e.


Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Hacı Gaydan / diğer yazıları
Gözler Merkez Bankası faiz kararında
Faiz artacak mı düşecek mi?
Türkiye böyle operasyon görmedi
Cumhuriyet tarihinin en büyüğü...
Bursa'da alevler geceyi aydınlattı
Yangın bitişikteki evlere de sıçradı
ABD'den Yemen'e 20 hava saldırısı
Yerleşim birimleri hedef alındı
Zirai don ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak
Karar Resmi Gazete'de yayımlandı
"CHP'nin Ekrem Başkan dışında bir seçeneği yoktur"
CHP lideri Özel Beylikdüzü'nde konuştu
İsrail çadırları bombaladı
Yine kadınlar ve çocuklar öldü
BM, 18 Mart sonrası Gazze tablosunu raporladı
500 bin Filistinli yerinden edildi
ROK'tan bildik ‘U’ dönüşü: 'Yılmaz Bey ne dese haklı’
Şamil Tayyar: 'Bu haberi bir muhalif yapsaydı, gece kanala giderlerdi'
'CHP'ye kayyum atanacak' iddiaları yalanlandı
Asılsız paylaşımlara soruşturma başlatıldı
MB'nin yarınki faiz kararı ne olacak?
Ünlü İngiliz ekonomist açıkladı
İran, Roma'yı işaret etti
Bakalım Trump buna ne diyecek?
Kozağaçlı tahliye oldu
8 yıldır tutuklu durumdaydı
Ziraat Türkiye Kupası
Finalin hangi şehirde oynanacağı açıklandı
Gerze’de 31 bin kök kenevir ele geçirildi
Çiftçi: ‘Yasa dışı iş yapmadık, valilik rencide etti’
Gözler Merkez Bankası faiz kararında
Faiz artacak mı düşecek mi?
Türkiye böyle operasyon görmedi
Cumhuriyet tarihinin en büyüğü...
Bursa'da alevler geceyi aydınlattı
Yangın bitişikteki evlere de sıçradı
ABD'den Yemen'e 20 hava saldırısı
Yerleşim birimleri hedef alındı
Zirai don ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak
Karar Resmi Gazete'de yayımlandı
"CHP'nin Ekrem Başkan dışında bir seçeneği yoktur"
CHP lideri Özel Beylikdüzü'nde konuştu
İsrail çadırları bombaladı
Yine kadınlar ve çocuklar öldü
BM, 18 Mart sonrası Gazze tablosunu raporladı
500 bin Filistinli yerinden edildi
ROK'tan bildik ‘U’ dönüşü: 'Yılmaz Bey ne dese haklı’
Şamil Tayyar: 'Bu haberi bir muhalif yapsaydı, gece kanala giderlerdi'
'CHP'ye kayyum atanacak' iddiaları yalanlandı
Asılsız paylaşımlara soruşturma başlatıldı
MB'nin yarınki faiz kararı ne olacak?
Ünlü İngiliz ekonomist açıkladı
İran, Roma'yı işaret etti
Bakalım Trump buna ne diyecek?
Kozağaçlı tahliye oldu
8 yıldır tutuklu durumdaydı
Ziraat Türkiye Kupası
Finalin hangi şehirde oynanacağı açıklandı
Gerze’de 31 bin kök kenevir ele geçirildi
Çiftçi: ‘Yasa dışı iş yapmadık, valilik rencide etti’
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.