logo
17 NİSAN 2025

Para yok ki ‘BOYKOT’ olsun!

06.04.2025 00:00:00
CHP tarafından başlatılan boykot meselesini gelin bir de farklı bir perspektiften ele alalım. 

Herkesin anlayacağı bir dil kullanalım ki, maksat üzüm yemek olsun. 

Bugün Türkiye'de milyonlarca insanın meydanlara inerek "Hak hukuk adalet" diye feryat etmesinin temel nedeni, sadece Ekrem İmamoğlu veya CHP'ye yapılanlar değildir. 

Aslında mevzu Ekrem İmamoğlu da değildir ancak, haksız yere mağdur edildiği için özne haline getirilmiştir. 

Türkiye'de var olan sorun, tamamen sistemseldir ve tek adamlığa indirgenmiş bir yönetim biçimidir. 

Ulu önderimiz Atatürk hariç bu ülkede tüm iktidarlar tarafından uygulanan liberal kapitalist sistemin kendisi, yapısal arızaları dolayısıyla en büyük sorundur. 

Bu yüzden mevcut sistem ve düzen, bugün boykota gerek kalmayacak şekilde toplumsal ve ekonomik hayatı, her yönüyle negatif olarak domine etmiştir. 

Dolayısıyla değiştirilmesi elzem olan konu, gayri milli uygulamalardır. 

İktidar ve hatta kimi muhalefetin sıklıkla kullandığı bir cümle var:  

"Rejim değişikli şart." 

Değişmesi gerekenin rejim olduğu şeklindeki çıkışları, son derece mahsurlu ve mantık dışı olarak gördüğümü hatırlatmak isterim. 

Türk milletinin 18 bin yıllık tarihine en uygun ve asla değiştirilmesine müsaade edilmemesi gereken rejim, Cumhuriyet ve demokrasi rejimidir. 

Bu rejim, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine kutsal emaneti ve mirasıdır. 

Mutlaka bir değişim gerekiyorsa elbette ki o da rejimin kendisi değil, iş bilmez iktidarların kendisidir. 

Günümüze ve gündeme dönecek olursak. 

Özgür Özel ne demiş, bazı ürünleri tüketmeyin demiş. 

Muhalefeti ekranlarında göstermeyen medya kuruluşlarına ve yayınladıkları reklamlara yönelik bir boykot çağrısıydı. 

Kaldı ki, Özgür Özel'in boykot çağrısı aslında dar kapsamlı bir boykot olup, öyle pazarlandığı gibi milli ekonomiyi harap edecek büyüklükte bir kampanyaya dönüşmemişti. 

Asıl cevap verilmesi gereken sorular şunlar olmalıdır: 

Sn. Mehmet Şimşek tarafından şekillendirilen ve hükümetin de onay verdiği Orta Vadeli Program'ın (OVP)  hayata geçmesinden sonra piyasalarda tüketim yapacak insan kaldı mı?  

Siz piyasalarda paranın dolaşımına karşı değil miydiniz? 

Merkez Bankası'nın senyoraj geliri üretmesine, şiddetle muhalif değil misiniz? 

Sizler sırf enflasyonu düşürme bahaneleriyle, asgari ücretli ve emekliye sadaka bile sayılmayacak komiklikte bir maaşı takdir etmediniz mi? 

"Piyasalarda fazla tüketim olursa enflasyon olur" diyerek, faizi yüzde 50'ye çıkaran siz değil miydiniz? 

Ekonomide belli bir ölçüde dolaşımda olması gereken parayı, sanki enflasyonu artıracakmış bahanesiyle, adeta süpürerek toplamadınız mı? 

Bütün bunların yanı sıra, "Para basarsan enflasyon olur" diye uydurduğunuz kuyruklu yalanlarınızı ekranlarda boy gösteren yarım akıllı adamlarınıza söyletmediniz mi? 

Çok biliyormuşsunuz gibi, çözümün sadece 'sıkılaştırılmış para politikaları' ile mümkün olacağını bu millete anlatmadınız mı? 

Sıkılaştırılmış para politikası ile en büyük boykotu siz yapmış olmadınız mı? 

Enflasyonu düşürme gerekçesi ile keşfettiğiniz yüksek faiz uygulaması sonucu, piyasalarda olması gereken tüketim, baltalanmış ve bitirilmiş olmadı mı? 

Peki, kardeşim şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve buna da cevap verin lütfen! 

Devlet olarak şimdi neden ekonomiye müdahale ediyorsunuz?

Hani devletin ekonomiye müdahalesine karşıydınız. 

Savunduğunuz ve sahip çıktığınız kapitalist sisteminiz, size devletçi ekonomiyi öcü gibi tanıtmadı mı? 

'Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler' diyordu ya sizin cici kapitalist sisteminiz! 

Şimdi bırakınız isteyen boykot etsin, isteyen satın almama hakkını kullansın. Neden devlet olarak müdahale etme gereği hissediyorsunuz hayırdır? 

Demek ki devletin ekonomiye müdahalesi, mutlak bir zorunluluk ve olmazsa olmaz bir kuraldır öyle değil mi? 

Demek ki bırakınız yapsınlar dediğinizde, durum tamamen kontrolden çıkabiliyormuş. 

O zaman neden devlete ait bütün kurumları sattınız? 

Devletin ekonomiye müdahalesini adeta suç kapsamına aldınız? 

Yahu bir de "Milli Ekonomi" zarar gördü diyorlar ya! 

Sizin "Milli Ekonomi" diye bir teziniz mi var ki, olan bitenden zarar görsün? 

"Milli Ekonomi Modeli" diyemeyenler, "Milli Ekonomi" diye olmayan bir reçeteden bahsediyor. 

Bir kere "Milli Ekonomi" diye başlayan bir cümle kurduğunuzda, mutlaka onun sonuna iki ismi eklemeniz gerekir. 

İzmir İktisat Kongresi ile çığır açmış olan Mustafa Kemal Atatürk ve "Milli Ekonomi Modeli" tezinin sahibi, Prof. Dr. Haydar Baş. 

Her şeyi ve bir tarafa bırakacak olursak, AK Parti'nin de, CHP'nin de bugün bu teze ihtiyacı olduğu muhakkaktır. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurtuluşu da, bu tezin uygulanmasına bağlıdır. 

Gerçekten CHP ve Özgür Özel Türkiye'nin kurtuluşu noktasında samimi ise, bu sistemin uygulanması için Hüseyin Baş ile oturup konuşmasının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. 

Alışıla geldiği gibi, iktidara gelme yöntemi olarak asla sınırların ötesinden gelecek mesajlara göre pozisyon alınmamalıdır! 

Bakınız Türkiye 1929 yılında meydana gelen dünya ekonomik buhranından hangi yöntemler sayesinde, sıfır enflasyonla ve yüksek kalkınmayla çıkmıştır. 

Elbette ki "Milli Ekonomi" sayesinde çıkmıştır. 

Aziz Türk milleti! 

Bu vatan bizim, bu millet bizim.  

İktidarı ile muhalefeti ile birbirimize düşman değil, dost olmayı başarmalıyız. 

Bunu başardığımız gün, kurtuluşumuz mutlak ve mukadder olacaktır. 

Elbette ki bu ülkede iktidarı da bizim, muhalefeti de. 

Gelin dünü dünde bırakalım ve biz yarınlara ve geleceğe, gençlerle yelken açalım. 

İktidarın seçimi kaybetmesi, her şeyini ve ahiretini kaybetmesi anlamına gelmez. 

Muhalefetin de iktidar olması, onu padişah yapmaz. 

Siyaset yapmaktan maksat, ülkemizi dünya lideri yapmak ve milletimizi bir ve beraber kılmaktır. 

Lütfen ülkemizi daha fazla germeyelim ve kendimize gelelim. 

Elbette ki herkes bir gün fani olacaktır ancak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. 

Bizim en başta yaptığımız eleştiriler sert veya ağır kaçmış olsa bile, gayemiz daima milletimizin birliği ve kardeşliğini pekiştirmek üzeredir. 

Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığını hatırlatmaktır gayemiz!
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Hacı Gaydan / diğer yazıları
CHP Kurultayı'nın iptali davası başladı
Duruşma 26 Mayıs'a ertelendi
Trump, Avrupa'ya satmak istiyor
Avrupa ise 'iğrenç' diyor
Sürpriz faiz kararı
MB kararını açıkladı
Sırrı Süreyya Önder'in son durumu
'Hayati tehlikesi devam ediyor'
Yüksek bonservisle yurt dışına gitmişlerdi…
Peki, performansları nasıl?
Vergi affı mı geliyor?
Bakanlık noktayı koydu
Rusya'dan Avrupa'ya şok suçlama
Avrupa savaş bitsin istemiyor
'Mümkün değildir
Bahçeli'den CHP'ye kayyum açıklaması
Yunanistan'a 12 mil cevabı
'Uluslararası hukuka aykırıdır'
Suud ile İran'dan dikkat çeken temas
Suudi Bakan Bin Selman, İran'da
Brüksel'in başı evsizlerle dertte!
Son 4 yılda 2'ye katlandı
İki ayda milyonerlere binlerce kişi eklendi
2.1 milyon tane milyonerimiz var
Soykırım sürüyor
Can kaybı 51 bin 65'e yükseldi
İzmir'de Gelecek Partisi'nden BTP'ye büyük katılım
BTP ilgi odağı olmaya devam ediyor
Yaptığı paylaşım ROK'u rezil etti
Rasim Ozan Kütahyalı'ya gözaltı kararı
CHP Kurultayı'nın iptali davası başladı
Duruşma 26 Mayıs'a ertelendi
Trump, Avrupa'ya satmak istiyor
Avrupa ise 'iğrenç' diyor
Sürpriz faiz kararı
MB kararını açıkladı
Sırrı Süreyya Önder'in son durumu
'Hayati tehlikesi devam ediyor'
Yüksek bonservisle yurt dışına gitmişlerdi…
Peki, performansları nasıl?
Vergi affı mı geliyor?
Bakanlık noktayı koydu
Rusya'dan Avrupa'ya şok suçlama
Avrupa savaş bitsin istemiyor
'Mümkün değildir
Bahçeli'den CHP'ye kayyum açıklaması
Yunanistan'a 12 mil cevabı
'Uluslararası hukuka aykırıdır'
Suud ile İran'dan dikkat çeken temas
Suudi Bakan Bin Selman, İran'da
Brüksel'in başı evsizlerle dertte!
Son 4 yılda 2'ye katlandı
İki ayda milyonerlere binlerce kişi eklendi
2.1 milyon tane milyonerimiz var
Soykırım sürüyor
Can kaybı 51 bin 65'e yükseldi
İzmir'de Gelecek Partisi'nden BTP'ye büyük katılım
BTP ilgi odağı olmaya devam ediyor
Yaptığı paylaşım ROK'u rezil etti
Rasim Ozan Kütahyalı'ya gözaltı kararı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.