Dondurmanın kilo aldırdırdığına dair yanlış bir düşünce olduğu belirtilirken, özellikle kilolarından şikayet edenlerin dondurmalı diyet mönüleri hazırladıkları kaydediliyor.
Uzmanlar, sıcak günlerde keyifle tüketilen dondurmanın mineral ve vitamin değerleriyle de son derece değerli bir besin kaynağı olduğunu bildirdi. Uzmanların sadece yaz aylarında değil, dört mevsim tüketilmesini önerdiği dondurma A, B, C, D, E grubu vitaminler, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller açısından çok zengin. 100 gram dondurmada 25 gram karbonhidrat, 135 miligram kalsiyum, 15 miligram fosfor, 100 miligram sodyum, 160 miligram potasyum bulunuyor.
100 gram dondurmanın
besin değeri
?Karbonhidrat 25 gram
?Yağ 6,6 gram
?Protein 3,6 gram
?Enerji 174 kcal
?Kalsiyum 135 mg
?Fosfor 115 mg
?Sodyum 100 mg
?Potasyum 160 mg
?Demir 0,1 mg
Çocuklar dondurmaya
bayılıyor
Uzmanlar, "Dondurmayı çok neşeli, keyifli bir yiyecek haline getiren katkı maddelerinin, renk verici, koku verici maddelerin de tümünün doğal olduğunu düşünürsek çocuklar için keyifli bir besin maddesi olarak düşünülebilir" diyor.
İnsan sağlığı için son derece önemli olan sağlıklı beslenme alışkanlığı çocuklarda yetişkinlerdekinden farklı özellikler taşıyor. Çünkü beslenme çocukların yalnız gelişimi değil, tüm yaşamını etkiliyor. Sütün çocukların beslenmesinde en değerli besin kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, bir süt ürünü olan dondurmanın da özellikle önerildiğini belirtiyorlar.
Dondurmanın içerdiği yüksek kalsiyum düzeyi hamile kadınların beslenmesi açısından ve kemik erimesi sorunu olan kişiler için büyük önem taşıyor. 30 yaşından sonra kemikteki kalsiyumun yanı sıra kemik yapımında önemli rolü olan fosfor açısından da zengin bir besin olduğuna işaret ediyorlar.
Hijyenik dondurmalar her mevsim tüketilir
Uzmalar, "Hijyenik şartlarda üretilmiş dondurma herhangi bir sağlık sorununa yol açmaz. Üstelik vitamin açısından zengin içeriğiyle yararlıdır" dedi. Sütün içinde bulunan bütün yararlı besin maddelerinin, sütten daha konsantre bir durumda dondurmada bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, "Dondurma, organizmanın her türlü isteklerini karşılayabilen süt gibi çok yönlü bir besin maddesidir. Sadece sıcak havalarda değil, soğuk havalarda da tüketilebilir. Homojenize ve pastörize edilmiş hijyenik dondurma anjin ve boğaz ağrısı gibi üst solunum yolu sorunlarına yol açmaz" dedi.
Uzmanlar, sıcak günlerde keyifle tüketilen dondurmanın mineral ve vitamin değerleriyle de son derece değerli bir besin kaynağı olduğunu bildirdi. Uzmanların sadece yaz aylarında değil, dört mevsim tüketilmesini önerdiği dondurma A, B, C, D, E grubu vitaminler, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller açısından çok zengin. 100 gram dondurmada 25 gram karbonhidrat, 135 miligram kalsiyum, 15 miligram fosfor, 100 miligram sodyum, 160 miligram potasyum bulunuyor.
100 gram dondurmanın
besin değeri
?Karbonhidrat 25 gram
?Yağ 6,6 gram
?Protein 3,6 gram
?Enerji 174 kcal
?Kalsiyum 135 mg
?Fosfor 115 mg
?Sodyum 100 mg
?Potasyum 160 mg
?Demir 0,1 mg
Çocuklar dondurmaya
bayılıyor
Uzmanlar, "Dondurmayı çok neşeli, keyifli bir yiyecek haline getiren katkı maddelerinin, renk verici, koku verici maddelerin de tümünün doğal olduğunu düşünürsek çocuklar için keyifli bir besin maddesi olarak düşünülebilir" diyor.
İnsan sağlığı için son derece önemli olan sağlıklı beslenme alışkanlığı çocuklarda yetişkinlerdekinden farklı özellikler taşıyor. Çünkü beslenme çocukların yalnız gelişimi değil, tüm yaşamını etkiliyor. Sütün çocukların beslenmesinde en değerli besin kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, bir süt ürünü olan dondurmanın da özellikle önerildiğini belirtiyorlar.
Dondurmanın içerdiği yüksek kalsiyum düzeyi hamile kadınların beslenmesi açısından ve kemik erimesi sorunu olan kişiler için büyük önem taşıyor. 30 yaşından sonra kemikteki kalsiyumun yanı sıra kemik yapımında önemli rolü olan fosfor açısından da zengin bir besin olduğuna işaret ediyorlar.
Hijyenik dondurmalar her mevsim tüketilir
Uzmalar, "Hijyenik şartlarda üretilmiş dondurma herhangi bir sağlık sorununa yol açmaz. Üstelik vitamin açısından zengin içeriğiyle yararlıdır" dedi. Sütün içinde bulunan bütün yararlı besin maddelerinin, sütten daha konsantre bir durumda dondurmada bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, "Dondurma, organizmanın her türlü isteklerini karşılayabilen süt gibi çok yönlü bir besin maddesidir. Sadece sıcak havalarda değil, soğuk havalarda da tüketilebilir. Homojenize ve pastörize edilmiş hijyenik dondurma anjin ve boğaz ağrısı gibi üst solunum yolu sorunlarına yol açmaz" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.