Tedavi amacıyla, bildiğimiz kuru soğan kullanılır. Kuru soğanın filizlenmemiş olması gerekir. İçeriğinde aliin, propanthialoxid, aliicin içerikli eterli uçucu yağ, özellikle C vitamini, pektin, inulin bulunur. FAYDASIBaşlıca etkileri şunlardır: Soğuk algınlığı ve nezlesi, öksürük, boğmaca, akut sinüzit iltihabı, gırtlak nezlesi, ses kısıklığı, bronşit, astım, romatizma. Soğan, zengin vitaminler içeren, güç ve sağlık kazandıran bir sebzedir. Onu elden geldiğince çiğ tüketmek gerekir. Çiğ soğanın özsuyu sütle karıştırılarak da içilebilir. Çiğ olarak tüketildiğinde, mideyi güçlendirir, sindirim sistemini uyarır, idrarı arttırır. Şeker hastalığını tedavi edemez ama, kan şekerini düşürebilir. Mukozanın kan dolaşımını uyarır. Grip, nezle, gırtlak iltihabı ve öksürüğü önleyici olarak kullanılabilir. Soğuk algınlığında çocuklara, ince kıyılıp ezilerek balla karıştırılan soğan yedirilmelidir. Öksürük ve hatta boğmacada soğan şurubu çok rahatlatıcıdır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.