10 metreye kadar yükselebilen, dikenli, beyaz veya pembe çiçekli bir ağaçtır. Meyveleri 610 mm çapında, 13 tohumlu, esmerkırmızı veya kırmızı renklidir.
Hafif ekşimsi lezzetli meyveleri yenilmektedir. Alıç ağacının yaprak, çiçek ve meyveleri çok eskiden beri özellikle kalp destekleyici ve kalpdamar sistemi fonksiyonlarını normalize etmek için kullanılmaktadır.
FAYDASIAraştırmacılar, alıçın kalp ve beyne olan kan akışını ve kalbin kasılma gücünü artırdığını, kalbi düzensiz atışlara (kalp ritm bozukluğu) karşı koruduğunu ve kan basıncını (tansiyon) dengelediğini göstermişlerdir. Alıç koroner damarlardaki daralmalar sonucu oksijen yetersizliğine karşı kalbin korunmasına yardımcı olur. Kalbe oksijen ve kan akışının artmasına yardımcı olur, kan damarlarının çeperlerini güçlendirir ve vücudun diğer bölgelerine olan kan akışını da düzenler. Alıç içerisindeki bileşiklerin kolesterolü ve damarlardaki plaket oluşumunu da azalttığı saptanmıştır.
Hafif ekşimsi lezzetli meyveleri yenilmektedir. Alıç ağacının yaprak, çiçek ve meyveleri çok eskiden beri özellikle kalp destekleyici ve kalpdamar sistemi fonksiyonlarını normalize etmek için kullanılmaktadır.
FAYDASIAraştırmacılar, alıçın kalp ve beyne olan kan akışını ve kalbin kasılma gücünü artırdığını, kalbi düzensiz atışlara (kalp ritm bozukluğu) karşı koruduğunu ve kan basıncını (tansiyon) dengelediğini göstermişlerdir. Alıç koroner damarlardaki daralmalar sonucu oksijen yetersizliğine karşı kalbin korunmasına yardımcı olur. Kalbe oksijen ve kan akışının artmasına yardımcı olur, kan damarlarının çeperlerini güçlendirir ve vücudun diğer bölgelerine olan kan akışını da düzenler. Alıç içerisindeki bileşiklerin kolesterolü ve damarlardaki plaket oluşumunu da azalttığı saptanmıştır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.