Astım ve KOAH hastalarına şok
Astım ve KOAH hastalarının raporlu ilaçlarından kutu başına 14 ila 20 lira arasında fiyat farkı ödemesi çıkmaya başladı
20.09.2018 00:00:00





Dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak hayatın alanına yansıyor. İlaç fiyatları da rekor düzeyde arttı. Reçeteyle eczaneye gidenler karşılarına çıkan fatura ile şok oluyor.
Astım ve KOAH hastalarının kullandığı ilaçlardan ek para alınmaya başlandı. Sürpriz fatura, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlaç Geri Ödeme Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı'nca 15 Eylül'den itibaren ilaçta referans kodlamasına geçilmesiyle ortaya çıktı.
Uygulamayla astım ve KOAH hastalarının raporlu ilaçlarından kutu başına 14 ila 20 lira arasında fiyat farkı ödemesi çıkmaya başladı. Raporlu olmalarına rağmen üç kutu ilaç için 55 lira fark istenmesi hastaları zor durumda bıraktı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.