Ankara, su için harekete geçti
ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankaralı muhtarlarla bir araya gelerek hem ilçelerinde yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi veriyor hem de muhtarların istek ve taleplerini dinliyor.
26.01.2021 18:03:00





ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankaralı muhtarlarla bir araya gelerek hem ilçelerinde yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi veriyor hem de muhtarların istek ve taleplerini dinliyor. "ASKİ Muhtarlarla Buluşuyor" toplantılarını başlattıklarını söyleyen ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, belediye ve vatandaşlar arasında köprü görevi gören muhtarlardan suyun tasarruflu kullanımı konusunda bilinç oluşturulması için destek de istedi.
ASKİ Genel Müdürlüğü ilk olarak 123 mahalle ve 1 milyona yaklaşan nüfusu ile Ankara'nın en büyük ilçesi olan Çankaya'nın muhtarlarını ağırladı. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, etkinlikte yaptığı değerlendirmede, Ankara'ya içme suyu sağlayan barajlardaki su miktarının giderek azaldığına dikkati çekerek, su tasarrufu konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesi için muhtarlardan destek istedi. Öztürk, "Gelecek nesillerin susuz kalmaması için su kaynaklarının doğru yönetilmesi gerekiyor. Bu kapsamda Başkent nüfusunun mevcut ve gelecek 30 yıldaki su talebini karşılayabilmek için Master Plan çalışmalarını başlattık. Bugünlerde yağan kar sizleri yanıltmasın. Pandemi şartlarında su tüketimi arttı ve barajlarımız her geçen gün alarm veriyor. Her bir damla suyun kıymetini anlatma konusundaki duyuru ve kampanyalarımızı mümkün olduğunca çok kişiye ulaştırmamız için yardımlarınızı istiyoruz. Afişlerimizi binalarınıza asmanızı rica edeceğiz zira suyumuzu her zamankinden daha özenle kullanmalıyız."
Ankara Büyükşehir Belediyesinin koronavirüs salgınının etkisini azaltmak için en hızlı şekilde önlem alan belediye olduğunu anlatan Öztürk, "Biz de ASKİ olarak bu süreçte tüm Türkiye'ye örnek uygulamalar başlattık. Örneğin Başkent'te borcundan dolayı suları kesilen abonelerimizin geçici olarak sularını açtık. 'Su Ver' kampanyası ile ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın su faturalarını, hayırsever vatandaşlarımızın ödemesine olanak sağladık" dedi. YENİ MESAJ / ANKARA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.