Kırmızı mercimekli ıspanak MALZEMELER / 8 kişilik6 kişilik / 1 kg ıspanak1 su bardağı kırmızı mercimek1 su bardağı su / 1 adet soğan3 adet çarliston biber2 yemek kaşığı margarin1 yemek kaşığı salsa sos1 adet limon / 2 adet havuç2 diş sarımsakHAZIRLANIŞIMercimeği 4 saat öncesinden tuzlu suda bekletin. Ispanakları yıkayın. Süzdükten sonra da iki parmak kalınlıklı olarak doğrayın. Tavada yağı eritip ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Biber ve havucu da küçük küçük doğrayın ve soğana ekleyin, kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın.Mercimeği süzdükten sonra tencereye ekleyin. Bir su bardağı su ekledikten ve 5 dakika kavurduktan sonra ıspanağı ekleyin. Bir kapta ezdiğiniz sarımsak ve limon suyunu karıştırın, yemeğin üzerinde gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.