Yağ, kalp sağlığını tehdit etmez
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Güleç, 29 Eylül Dünya Kalp Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, "Yağ tüketmeyin, katı yağ kullanmayın gibi öneriler dudak tiryakiliği.
25.09.2016 00:00:00
Değişik yağ türlerini önerilen miktarlarda tüketmekte hiçbir sakınca yok. Hiç yağ yemeyen bir insanın güzel ve sağlıklı olmasını bırakın, yaşaması bile mümkün değil" dedi. Prof. Dr. Güleç, dozunda tüketilen hiçbir yiyeceğin kalbin düşmanı olamayacağına dikkat çekerek, şunları kullandı: "Türk halkı Avrupa'da kalp damar hastalığının en genç yaşta görüldüğü ülke olurken, şişmanlıkta da dünyada iddialı hale geldi. Hiç yağ yemeden beslenen bir insanın güzel ve sağlıklı olmasını bırakın, yaşaması bile mümkün değil. Toplam enerjinin yüzde 30'unun yağlardan alınması gerekir. Bunu yaparken tek bir yağ türünü kullanmaktansa doymuş, tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerini uygun oranlarda harmanlamak en doğrusu olacaktır. Açıkçası bir kalp doktoru olarak yeşil taze fasulye, barbunya, pırasa gibi yemekleri zeytinyağlı olarak seven, hafta sonu kahvaltıda yumurtasını tereyağında yapan, pilav ve makarnada tereyağı kullanan biriyim. Hastalarıma da farklı bir öneride bulunmuyorum."
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.